Aké máte skúsenosti s úrazovým poistením pre deti?
Ahojte, ide zima, už teraz sa všade šmýka a je to dosť nebezpečné, preto ma zaujíma aké máte skúsenosti s úrazovým poistením pre deti? Poraďte nejakú dobrú spoločnosť, ktorá nemá problém s prípadným vyplácaním. Najlepšie by bolo okolie Prievidze
@nique odkedy je urazove poistenie investicia?
a si predstav - 9 rokov platim poistku, doteraz som im zaplatila 414 eur... teraz si syn zlomil nohu a uplne bez problemov mi poslali 494 eur ako vyplatu urazoveho poistenia.
a nie, nikdy som to nebrala ako investiciu, skor je to pre syna bolestne - aspon ake/ take.
@ivusik1992 platím smiešnych 35eur ročne, v Allianz,čisto úrazové poistenie,syn má 12rokov a už si "nasetril" cca 1500eur na úrazoch. Rozbitá hlava,zlomená kľudná kosť, zlomený prst na nohe,no šikovný bol...peniaze sme mu odkladali a ešte sa mu aj úročia. Neberiem to ako sporenie,len ako niečo navyše. Môže sa stať,že by nedostal nič,ak by sa mu nič nestalo. A dúfam,že už sme si tých úrazov užili a nič viac sa nestane🙏
@ivusik1992 pre svojho malého mám tiež úrazové... kde je suma o polovicu nižšia ako rodinné prídavky takže je to tiež zanedbateľná suma. Odporúčam hlavne na krytie vážných chorôb!...synček už mal pár úrazov a zatiaľ nebol problém s vyplácaním...máme spoločnosť amslico ale teraz už je to metlife ...
@kaktusik007 fajn, keď si spokojná. Ja sa riadim v tomto odborníkmi. A nemyslím tým predajcov poistiek.
@elizabet173 niektorá možno áno. Ale tá, na ktorej komentár reaugujem, určite nie je.
@nique 🤣 jaaaj... tak ale ano, od odbornikov s ktorymi sa radis ty a kt. povazuju poistenie za investiciu mam naozaj velmi daleko, to priznavam 🤦♀️
@nique napísala si to správne...dieťa nemá príjem ale napríklad v prípade chorôb, alebo vážnejších úrazov niekedy treba aj nakladnejšie liečenie alebo tak...a v takom prípade nám peniaze z úrazovej poistky určite pomôžu...pozri napríklad koľko prípadov v telke, že dieťatko choré a rodičia nemajú na liečbu...a potom robia ziberky na účet a tak...
@petusik1990 Ale ja nikoho nepresviedčam. Napísala som, ako to máme my. Nech si každý robí s vlastnými peniazmi, čo chce.
Ďakujem za vaše názory, aj keď ich veľa nebolo. Spravím si menší prieskum trhu a potom si vyberiem. 🙂
Poistenie nieje investícia. Pracujem v poisťovni a som toho názoru, že poistenie má byť iba o poistení, nie o sporení ( investovaní ). Možno na mňa niekto vybehne že existuje investičné životné poistenie, ktoré spája riziko a investovanie. Áno existuje, ale ja ho neponúkam a ani neuznávam ! Radšej klientom poradím za nižšiu províziu, ako by mali na mňa pľuť na ulici že som ich obral na poplatkoch o peniaze. Čo sa týka poistenia pre deti, tak áno. Zarába rodič nie dieťa, to je pravda. Práve rodičom sa zníži príjem, ak zostanú doma pri dieťati. Takže tých pár eur čo dieťa dostane pri úraze, nebodaj vážnejšej chorobe je akási náhrada zníženia príjmu rodiča. Pekný deň prajem.
@martinp288 presne, investičné životné má také poplatky, že by som si ho nikdy nedala.
Poistenie má slúžiť na Poistenie a investovať treba inde
@nique
Súhlasím v dvoch veciach:
1. každý ma právo na svoj názor
2. máte pravdu že výpadok príjmu je rovnaký pri poistenom a aj nepoistenom dieťati.
Ak nebodaj nastane situácia, že rodič je nútený zostať doma na OČR, čiže zníži sa mu príjem tak:
- nepoistené dieťa = výpadok príjmu pre rodiča
- poistené dieťa = dostane poistné plnenie a práve toto plnenie môže pokryť spôsobený výpadok.
Som rád že sme tu napísali obaja ako to vidíme, ľudia si sami vyberú čo je pre nich vhodné. Je jasné že si vzájomne vieme argumentovať pohľady a našu ,,pravdu" , plusy a mínusy do nekonečna. Prajem pekný deň 🙂
Pre detičky živ. poistenie vyjde veľmi lacno, a čo je doležité, s pribúdajucim vekom sa poistná suma nezmeni. Viem pomocť každému 0950381388
@nique To je síce pravda, že dieta nemá príjem, nastavuje sa to podla príjmu rodiča, ale na to ste nemysleli, že ked nahodou vypadne rodič, myslím tým, ak sa stane niečo vážnejšie, tak tá životná úroven sa zniži. Druhá vec je tá, že ľudia poisťuju autá a tpoisťovna tiež plni poistnú udalosť, ak sa niečo stane.pritom život je to najdoležitejšie .
@kaktusik007 môžem sa spýtať akú máte poistku? Koľko platíte a denné odškodné máte koľko euro?
@janula2511 denne odskodne maju decka okolo 8 eur... platim 23 eur polrocne
@kaktusik007 neako malo .ja 20e čiže 40 za dve...

Som manzelka vystudovaneho poistneho matematika. A deti urazove poistenie nemaju. Zle investovane peniaze. Preco?
1. deti maju zdravotne poistenie. Uraz lieci lekar rovnakym sposobom bez ohladu na to, ci ma dieta urazove alebo nema.
2. deti nemaju prijem, takze ked ma uraz a lieci sa, nema ziaden vypadok prijmu. Teda ziadna strata. Horsie je len, ze vypadne zo skoly.
3.ak ma dieta uraz, boleste 100-300EUR je pre neho uplne nepodstatne. Dolezitejsie je, aby si rodicia nasli na dieta cas a pomohli mu v liecbe.
4. peniaze, ktore posles poistovni, radsej odloz na setrenie. Ak dieta nebude mat uraz, co si vsetci rodicia prajeme, zostanu ti vsetky peniaze so zhodnotenim.