Aké sú vaše mesačné splátky na hypotéku?
AHojte, aku máte splátku na hypo/uver? S manželom zarábame cez 3100-3300 dokopy. Ideme stavať dom a vyrátali nám splátku okolo 880€.
Trošku sa bojím, aby sme to zvládli s ostatnými vydavkami.
Kludne aj anonymne odpovede, akú splatku mesačnú máte.
Prosim len odpoved k teme...
My taký príjem nemáme a platíme 686€ - brali sme 140 000 v roku 2021 (odvtedy sa nám ale zdvihli úroky)
My sme mali doteraz 912e, teraz sme dali refinancovať a máme 801e pri 175 000 hypotéke
@anonym_autor tak je to cca 30%... Ak mas poriesene, co v pripade vypadku 1 prijmu, tak to je take ok (v dnesnej dobe)... Skor sa pripravte na to, ze nech mas akykolvek rozpocet, urcite ho prekrocis...
práveže si chceme zobrať viac a ak tak vrátime ,..
@anonym_autor pri stavbe domu s najvacsou pravdepodobnostou nevratite... stavba a "konecne dorobenie" stoji "strasne" peniaze... 🙂
180 €
@anonym_autor a už máte deti? Si po materskej? Lebo ak ich ešte plánujete, tak počítaj aj s výpadkom príjmu, keď budeš s deťmi doma... Aby vám to vyšlo aj s tvojou materskou...
@anonym_autor a už máte deti? Si po materskej? Lebo ak ich ešte plánujete, tak počítaj aj s výpadkom príjmu, keď budeš s deťmi doma... Aby vám to vyšlo aj s tvojou materskou...
@elviku11 áno mám už jedno, možno časom planujem druhe ale to by som chcela pracovať z domu ak zamestnávatel umožní...
@anonym_autor pri stavbe domu s najvacsou pravdepodobnostou nevratite... stavba a "konecne dorobenie" stoji "strasne" peniaze... 🙂
@anonym_0607d6 my budeme mat drevodom, kvázi budeme len zariadovať + jasneže plot a vonkajskom
@anonym_autor prijem cca rovnaky a splatka hypo 280 Eur+ este pribuznym dlhujeme dokopy cca 5 tis Eur, ktore splacame postupne bez uroku. a teda ide o dom v rekonstrukcii, ktory postupne opravujeme
@anonym_0607d6 my budeme mat drevodom, kvázi budeme len zariadovať + jasneže plot a vonkajskom
@anonym_autor a to je presne ono...
@anonym_autor podľa mňa je splatka úplne v poriadku.
Otázka sú však tie ostatne výdavky, viete koľko budete platiť energie na dome? Mate deti? Koľko máte splátky paušálov atď atď.
Ja s priateľkou mame podobne príjmy (ak započítame aj ročne odmeny) a splátky našich hypoték sú aktuálne posledné 2 mesiace 1480€. Keď dáme dokopy byt co ideme prenajímať tak sa nám zvýši príjem okolo 600-700€ vďaka nájmu. Ak teda započítame náklady na byt na prenájom a príjem z prenájmu povedzme ze splátky hypoték co budeme platiť z vlastného budú potom len 1100-1200€. (prenájom bude generovat stratu)
A z toho zvyšku co žijeme si my žijeme relatívne Nadštandardne. Nemáme však žiadne deti takže sa nám žije ľahko.
@anonym_autor podľa mňa je splatka úplne v poriadku.
Otázka sú však tie ostatne výdavky, viete koľko budete platiť energie na dome? Mate deti? Koľko máte splátky paušálov atď atď.
Ja s priateľkou mame podobne príjmy (ak započítame aj ročne odmeny) a splátky našich hypoték sú aktuálne posledné 2 mesiace 1480€. Keď dáme dokopy byt co ideme prenajímať tak sa nám zvýši príjem okolo 600-700€ vďaka nájmu. Ak teda započítame náklady na byt na prenájom a príjem z prenájmu povedzme ze splátky hypoték co budeme platiť z vlastného budú potom len 1100-1200€. (prenájom bude generovat stratu)
A z toho zvyšku co žijeme si my žijeme relatívne Nadštandardne. Nemáme však žiadne deti takže sa nám žije ľahko.
@misanthropicdann ernergie vraveli elektrina 30€, voda cca 20€ ale reálne uvidíme až ked postavíme. Stupnu nam naklady na cestovne, kedže ja budem jazdiť do práce (ja cca 35€/mes)
@elviku11 áno mám už jedno, možno časom planujem druhe ale to by som chcela pracovať z domu ak zamestnávatel umožní...
@anonym_autor ešte nevieš či ti zamestnávateľ umožní homeofice, a aj keby umožnil, tak pri bábätku na 100 percent robiť z domu a zarobiť rovnako, je veľmi odvážne snívanie... Ja by som na vašom mieste radšej pre istotu rátala tak, že tvoj príjem sa na tie 2,5 roka, kým deiťa pôjde do škôlky, riadne zníži. Aby vám to vyšlo aj v tejto variante.
Podla mňa je to únosné ak máte už teraz našetrených dostatok peňazí na dalšie zariaďovanie a dorábanie okolo domu. Ak by vám chýbalo príklad poviem ešte 20 tisic, tak by sa vám na to ťažšie šetrilo. Ak máte našetrené, tak si myslím, že to s výdavkami pri dvoch príjmoch utiahnete.
My máme splátku 15% z momentálneho spoločného príjmu pričom zaraba muž a ja som na rodičovskej.
@anonym_autor ešte nevieš či ti zamestnávateľ umožní homeofice, a aj keby umožnil, tak pri bábätku na 100 percent robiť z domu a zarobiť rovnako, je veľmi odvážne snívanie... Ja by som na vašom mieste radšej pre istotu rátala tak, že tvoj príjem sa na tie 2,5 roka, kým deiťa pôjde do škôlky, riadne zníži. Aby vám to vyšlo aj v tejto variante.
@elviku11 ano ano, len to je ešte otazka buducnosti človek ani nevie či mu bude druhe dieta dopriate atd.. ale teda nemám prácu alebo resp nebudem mať prácu na celý mesiac ak by to zamestnávateľ umožnil. Bolo by to možno 5-8 dní v mesiaci, avšak samozrejme že ani plat by nebol ako teraz ale bol by menší plat + MD/RD
1000€ (byt v hl meste - hypoteka 280 000€)
Máme splátku cca 1100€. Príjem o čosi vyšší ako vy, k tomu 2 deti a v pohode si žijeme, aj dovolenku zaplatíme. Hlavne si poriadne poistite hypo.
750e
Máme splátku cca 1100€. Príjem o čosi vyšší ako vy, k tomu 2 deti a v pohode si žijeme, aj dovolenku zaplatíme. Hlavne si poriadne poistite hypo.
@anonym_ff174c dakujem to ma trosku ukludnilo
asi 3200 (2000 je byvanie, 1200 dva investicne byty - tie sa viac menej splacaju same - su to hypoteky na cca 50% hodnoty bytov).
Mame podobný príjem, splatka 170e
@misanthropicdann ernergie vraveli elektrina 30€, voda cca 20€ ale reálne uvidíme až ked postavíme. Stupnu nam naklady na cestovne, kedže ja budem jazdiť do práce (ja cca 35€/mes)
@anonym_autor máme splátku 470 eur, ale už iba 5 rokov a bude to splatené.
Ostava “len” 140k a platime 705e mesacne… podla mna vpohode vyzijete ;)
Splátka 407 € / este 100k treba splatiť
my sme mali hypo+PSS+spotrebák cca 1000 €. Po pár rokoch a refinancoch sme sa dostali na sumu 570 €. To bola úroková sadzba 1,09%. Teraz sme sa dostali na sadzbu 4% takže splátka opäť porástla na takmer 800 eur. Nie je to ľahké. Manžel pracuje v zahraničí, takže zarobí trošku viac ale nie nejako extrémne, ale na druhej strane zase musíme platiť dom tu a aj jeho byt tam...
440e ale už len pár rokov. V 30tke už budeme bez našťastie 🙏
440e ale už len pár rokov. V 30tke už budeme bez našťastie 🙏
@anonym_049af7 tak to je velka ulava 😍
@anonym_ff174c dakujem to ma trosku ukludnilo
@anonym_autor. Uz 0....ale mali sme súbežne 2 hypoteky pri 5 detoch.
@anonym_autor. Uz 0....ale mali sme súbežne 2 hypoteky pri 5 detoch.
@pieksamaki fuha,.. a vyska ?

@anonym_autor tak je to cca 30%... Ak mas poriesene, co v pripade vypadku 1 prijmu, tak to je take ok (v dnesnej dobe)... Skor sa pripravte na to, ze nech mas akykolvek rozpocet, urcite ho prekrocis...