Aké zmeny nastanú v opatrovateľskom príspevku od 2026?
Zdravim vás poberám od jari OP na 9 ročnú dcéru. Môže mi niekto vysvetliť zmeny ktoré sa idú konať od roku 2026? Vôbec tomu nerozuniem. Treba odznova podať žiadosť alebo mi ďalej bude vyplácaný OP. Čo sa pre nás vlastne mení?
Určite nemusíš dávať novú žiadosť. Zrejme máš nejaký dátum na prehodnotenie zdravotného stavu, niekto chodí každý rok. Úrad ťa vyzve, potom donesieš aktuálne lekárske správy.
Nejaké zmeny tam asi budú, tuším nebudeš žiadať o kompenzácie, ale na základe správ posudkový lekár vyhodnotí, na aké kompenzácie máš nárok na základe lekárskych správ.
@srdiecko4u v rozhodnutí mám že až v roku 2031 ďalšie posúdenie. Myslíš že dovtedy mám relatívne ,, pokoj"? A sumu budem akú dostávať od januára?
@srdiecko4u v rozhodnutí mám že až v roku 2031 ďalšie posúdenie. Myslíš že dovtedy mám relatívne ,, pokoj"? A sumu budem akú dostávať od januára?
@anonym_autor Ja si myslím, že áno. Možno ešte niekto napíše, ale určite si nemusíš dávať novú žiadosť.
@anonym_autor Ja si myslím, že áno. Možno ešte niekto napíše, ale určite si nemusíš dávať novú žiadosť.
@srdiecko4u podľa umelej inteligencie budú od januára 2026 odznova všetkých posudzovať podľa nového systému 🥹 že každého výzvu aby odznova doložil lekárske správy a odznova sa bude riešiť do akého stupňa patrí, atď. Čiže sa môže aj štát že nepriznajú 🥴 to je úplne šialenstvo toto
Podĺa nivehi systemu budu posudzovaní noví uchadzači o opatrovanie. Tí, ktorí už majú odsuhlasene opatrovanie budú mat moznosť ako použiju opatrivateĺsky prispevok, ktory bude chodiť na ich úcet a nie na ucet opatrovateĺa.

Určite nemusíš dávať novú žiadosť. Zrejme máš nejaký dátum na prehodnotenie zdravotného stavu, niekto chodí každý rok. Úrad ťa vyzve, potom donesieš aktuálne lekárske správy.
Nejaké zmeny tam asi budú, tuším nebudeš žiadať o kompenzácie, ale na základe správ posudkový lekár vyhodnotí, na aké kompenzácie máš nárok na základe lekárskych správ.