icon

Ako čo najrýchlejšie predať byt?

21. aug 2025

Ak ste potrebovali čo najrýchlejšie predať byt (cca do dvoch mesiacov), riešili ste to sami? Alebo je lepšie osloviť realitku? Nejako sa neviem pohnúť z miesta.

Strana
z2
anonym_d33320
21. aug 2025

@anonym_autor realitka sa ozve sama. 😀 Keď osloviť vy, dáku si podmienky oni, keď oslovia oni vás, poviete si svoje.
Radšej predávam sama a aj kupujem mimo realitky.

anonym_68e8bc
21. aug 2025
@anonym_d33320

@anonym_autor realitka sa ozve sama. 😀 Keď osloviť vy, dáku si podmienky oni, keď oslovia oni vás, poviete si svoje.
Radšej predávam sama a aj kupujem mimo realitky.

@anonym_d33320 len úbohé realitky sa ozývajú samé.

anonym_d33320
21. aug 2025
@anonym_68e8bc

@anonym_68e8bc súhlasím.

anonym_68e8bc
21. aug 2025

@anonym_autor my vždy cez realitku. Posledný byt sme predali behom 10 dní cez Veľkú Noc. Cez realitku. Samozrejme len v jednej sme to mali

anonym_bd90d1
21. aug 2025

Osloviť spolahlivú realitku na exkluzívny predaj je najrýchlejšia cesta
Nedala by som na predaj, len tak nejakej realitke, čo sa ozve na súkromný inzerát

tilly
21. aug 2025
@anonym_68e8bc

@anonym_68e8bc prečo úbohé? Všetky realitky sa ozývajú na bežné inzeráty, tie luxusné realitky sa ozývajú na exkluzívne nehnuteľnosti.

anonym_bd90d1
21. aug 2025
@tilly

@anonym_68e8bc prečo úbohé? Všetky realitky sa ozývajú na bežné inzeráty, tie luxusné realitky sa ozývajú na exkluzívne nehnuteľnosti.

@tilly všetky nie, len tie čo nemajú klientov

tilly
21. aug 2025

Keď dáš inzerát, ozve sa ti 50 realitiek a žiadna súkromná osoba. Keďže realitky majú skenery na súkromnú inzerciu a bežní ľudia nie. . Vyber si slušnú realitku a daj to exkluzívne tam. Dávaj pozor na sieťové realitky, ako tureality, direct real, remax a pod. Majú zvláštne taktiky a naberajú amatérov. Vyber si niekoho so skúsenosťami. Ak si z ba, kľudne sa ozvi, robím to 24 rokov.

tilly
21. aug 2025
@anonym_bd90d1

@anonym_bd90d1 robia to aj tie, ktoré majú svoje databázy a klientov, len tam to nerobia samotní makléri, robí to backoffice

olga_hurajova
21. aug 2025

Pošli súkromnú správu čo predávaš, mám záujem o kúpu bytu

anonym_68e8bc
21. aug 2025
@tilly

@tilly no určite nie vsetky realitky. Tak ako som písala. Tie menej atraktívne, úbohé

tilly
21. aug 2025
@anonym_68e8bc

@tilly no určite nie vsetky realitky. Tak ako som písala. Tie menej atraktívne, úbohé

@anonym_68e8bc to je tvoj "názor". Moje skúsenosti sú iné
A ktoré sú teda tie atraktivne a nie úbohé, ktoré to nerobia? A ktoré to robia?

anonym_f80a9d
21. aug 2025
@olga_hurajova

Pošli súkromnú správu čo predávaš, mám záujem o kúpu bytu

@olga_hurajova Je to jedno kde? Či si realiťáčka?

rozculena
21. aug 2025

@anonym_autor
nedávala som ja sama inzerát,kontaktovala som realitku,byt predaný do 2 mesiacov za veľmi dobrú cenu.
V budúcnosti plánujem predať aj kúpiť cez nich.

darmasiswa
21. aug 2025

@anonym_autor nafot pekne fotky, aby co najviac povedali o nehnutelnosti, pripoj aj podorys, daj inzerat na bazos a nehnutelnosti, do popisu uved parametre bytu, orientaciu, poschodie, popis bytu co najviac, vyhody bytu, ak mas prerabky uved co najviac informaciii, cenu si stanov tak, aby nebola ani najvyssia ani najnizsia porovnatelna s podobnymi bytmi ponukanymi v tvojej lokalite a organizuj si obhliadky, medzitym si obvolaj autorizovanych advokatov a dohodni s nimi sumu za vypracpovanie buducej zmluvy a kupnej zmluvy spolu s navrhom na vklad a postup, vratane sposobu platby kupnej ceny, ktora s najvacsou pravdepodobnopstou bude kombinovana uverom a vlastnymi zdrojmi. advokat cca 200-600 eur aj s advokatskou uschovou a spravnym poplatkom na kataster, inzercia na bazosi 0, inde cca 20 eur mesiac a tvoj cas na obhliadky. ak cez RK, daj si sprostredkovatelsku zmluvu odkontrolovat advokatovi, a navyse pocitaj s vyplatenim provizie za objednane sluzby cca 3-5% z vysky kupnej ceny. Priemerne sa byty predavaju cca 2 mesiace, rk inzeruju na tych istych portaloch, a ten, kto hlada byt, aktivne luska nehnutelnosti a bazos a necaka, kym sa mu niekto ozve

sisska96
21. aug 2025

Keď máš kupujúceho predáš rýchlo, ak bude predražený alebo v zlej lokalite tak možeš čakať

olga_hurajova
21. aug 2025
@anonym_f80a9d

@olga_hurajova Je to jedno kde? Či si realiťáčka?

@anonym_f80a9d nie som realiťáčka ale súkromná osoba ktorá má záujem o kúpu bytu, musí byť však na západnom Slovensku. Žiaľ na východe je to pre nás neefektívne

colsami
21. aug 2025

Vzdy bez realitky a vzdy sme predali dobre a vyhodne. S realitkami mame len zle skusenosti. A mame ich dost. A nie je na predaji bytu nic, co normalny clovek nezvladne aj sam. Drzim palce.

balerina2025
21. aug 2025
@colsami

Vzdy bez realitky a vzdy sme predali dobre a vyhodne. S realitkami mame len zle skusenosti. A mame ich dost. A nie je na predaji bytu nic, co normalny clovek nezvladne aj sam. Drzim palce.

@colsami a kupno - predajne zmluvy vam kto pisal?

colsami
21. aug 2025
@balerina2025

@colsami a kupno - predajne zmluvy vam kto pisal?

@balerina2025 vypracovane normalne pravnickou, kt.som zadala "objednavku", a za 150e. A nie 5000 ako provizia realitke (a niektore ich zmluvy byvaju tiez na povazenie, na to pozor).

balerina2025
21. aug 2025
@colsami

@balerina2025 vypracovane normalne pravnickou, kt.som zadala "objednavku", a za 150e. A nie 5000 ako provizia realitke (a niektore ich zmluvy byvaju tiez na povazenie, na to pozor).

@colsami vazne az take provizie si pytaju?

summer23456
21. aug 2025

Tak ja som chcela vypracovať zmluvu a právnik pýtal 600€ za vypracovanie aj s vkladom na kataster nejako online,čiže vklad za polovicu...

colsami
21. aug 2025
@balerina2025

@colsami vazne az take provizie si pytaju?

@balerina2025 ved nech povedia ti, ktori tieto sluzby vyuzili, kolko realne zaplatili. Nam niektori realitaci hovorili aj 5% z ceny, sama si vypocitaj, kolko to je z dnesnej ceny bytu... Kamoska minuly rok predala dom za 320tis, realitka si vzala 15 tis.
Pre mna sialene. Ale zas proti gustu ziaden disputat, niekomu to stoji za tie sluzby a myslia si ze sami by to nezvladli. Alebo nemaju problem zaplatit a stoji im to za ten "komfort" ze sa "o nic nestaraju".

balerina2025
21. aug 2025
@colsami

@balerina2025 ved nech povedia ti, ktori tieto sluzby vyuzili, kolko realne zaplatili. Nam niektori realitaci hovorili aj 5% z ceny, sama si vypocitaj, kolko to je z dnesnej ceny bytu... Kamoska minuly rok predala dom za 320tis, realitka si vzala 15 tis.
Pre mna sialene. Ale zas proti gustu ziaden disputat, niekomu to stoji za tie sluzby a myslia si ze sami by to nezvladli. Alebo nemaju problem zaplatit a stoji im to za ten "komfort" ze sa "o nic nestaraju".

@colsami dakujem. v rakusku beru 3 percenta tusim, sa cudujem ze na svk az tolko

rozculena
21. aug 2025
@balerina2025

@colsami dakujem. v rakusku beru 3 percenta tusim, sa cudujem ze na svk az tolko

maddie1711
21. aug 2025
@anonym_bd90d1

@anonym_bd90d1 neviem ako si k tomu prišla že sa ozývajú tie čo nemajú klientov. Ja som predávala cez realitku práve preto, že mali klientov a nemali pre nich byty. Je to normálna prax aj pre ,,luxusne” realitky, nakoľko oni samé nevlastnia nič len sprostredkuvavaju.

balerina2025
22. aug 2025
@rozculena
matusformanek
22. aug 2025

@anonym_autor cez realitku. a vela je to aj o cene + ak sa vam ozve niekto kto ma cash, tak sa to cele ešte zrychli. Predavali sme byt v 2022 a na 2i sme nasli zaujemcu za jeden vikend.

autor
22. aug 2025

Ďakujem všetkým za reakcie. Pôjdeme cez realitku, keďže nejde o vysokú sumu, nebude problém zaplatiť aj províziu a ako píšete, bude to "bez roboty".

balerina2025
22. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem všetkým za reakcie. Pôjdeme cez realitku, keďže nejde o vysokú sumu, nebude problém zaplatiť aj províziu a ako píšete, bude to "bez roboty".

@anonym_autor clovek ma verim aspon istotu ze vsetko je OK

Strana
z2