Ako čo najrýchlejšie predať byt?
Ak ste potrebovali čo najrýchlejšie predať byt (cca do dvoch mesiacov), riešili ste to sami? Alebo je lepšie osloviť realitku? Nejako sa neviem pohnúť z miesta.
@anonym_autor realitka sa ozve sama. 😀 Keď osloviť vy, dáku si podmienky oni, keď oslovia oni vás, poviete si svoje.
Radšej predávam sama a aj kupujem mimo realitky.
@anonym_d33320 len úbohé realitky sa ozývajú samé.
@anonym_68e8bc súhlasím.
@anonym_autor my vždy cez realitku. Posledný byt sme predali behom 10 dní cez Veľkú Noc. Cez realitku. Samozrejme len v jednej sme to mali
Osloviť spolahlivú realitku na exkluzívny predaj je najrýchlejšia cesta
Nedala by som na predaj, len tak nejakej realitke, čo sa ozve na súkromný inzerát
@anonym_68e8bc prečo úbohé? Všetky realitky sa ozývajú na bežné inzeráty, tie luxusné realitky sa ozývajú na exkluzívne nehnuteľnosti.
@anonym_68e8bc prečo úbohé? Všetky realitky sa ozývajú na bežné inzeráty, tie luxusné realitky sa ozývajú na exkluzívne nehnuteľnosti.
@tilly všetky nie, len tie čo nemajú klientov
Keď dáš inzerát, ozve sa ti 50 realitiek a žiadna súkromná osoba. Keďže realitky majú skenery na súkromnú inzerciu a bežní ľudia nie. . Vyber si slušnú realitku a daj to exkluzívne tam. Dávaj pozor na sieťové realitky, ako tureality, direct real, remax a pod. Majú zvláštne taktiky a naberajú amatérov. Vyber si niekoho so skúsenosťami. Ak si z ba, kľudne sa ozvi, robím to 24 rokov.
Pošli súkromnú správu čo predávaš, mám záujem o kúpu bytu
@tilly no určite nie vsetky realitky. Tak ako som písala. Tie menej atraktívne, úbohé
Pošli súkromnú správu čo predávaš, mám záujem o kúpu bytu
@olga_hurajova Je to jedno kde? Či si realiťáčka?
@anonym_autor
nedávala som ja sama inzerát,kontaktovala som realitku,byt predaný do 2 mesiacov za veľmi dobrú cenu.
V budúcnosti plánujem predať aj kúpiť cez nich.
@anonym_autor nafot pekne fotky, aby co najviac povedali o nehnutelnosti, pripoj aj podorys, daj inzerat na bazos a nehnutelnosti, do popisu uved parametre bytu, orientaciu, poschodie, popis bytu co najviac, vyhody bytu, ak mas prerabky uved co najviac informaciii, cenu si stanov tak, aby nebola ani najvyssia ani najnizsia porovnatelna s podobnymi bytmi ponukanymi v tvojej lokalite a organizuj si obhliadky, medzitym si obvolaj autorizovanych advokatov a dohodni s nimi sumu za vypracpovanie buducej zmluvy a kupnej zmluvy spolu s navrhom na vklad a postup, vratane sposobu platby kupnej ceny, ktora s najvacsou pravdepodobnopstou bude kombinovana uverom a vlastnymi zdrojmi. advokat cca 200-600 eur aj s advokatskou uschovou a spravnym poplatkom na kataster, inzercia na bazosi 0, inde cca 20 eur mesiac a tvoj cas na obhliadky. ak cez RK, daj si sprostredkovatelsku zmluvu odkontrolovat advokatovi, a navyse pocitaj s vyplatenim provizie za objednane sluzby cca 3-5% z vysky kupnej ceny. Priemerne sa byty predavaju cca 2 mesiace, rk inzeruju na tych istych portaloch, a ten, kto hlada byt, aktivne luska nehnutelnosti a bazos a necaka, kym sa mu niekto ozve
Keď máš kupujúceho predáš rýchlo, ak bude predražený alebo v zlej lokalite tak možeš čakať
@olga_hurajova Je to jedno kde? Či si realiťáčka?
@anonym_f80a9d nie som realiťáčka ale súkromná osoba ktorá má záujem o kúpu bytu, musí byť však na západnom Slovensku. Žiaľ na východe je to pre nás neefektívne
Vzdy bez realitky a vzdy sme predali dobre a vyhodne. S realitkami mame len zle skusenosti. A mame ich dost. A nie je na predaji bytu nic, co normalny clovek nezvladne aj sam. Drzim palce.
Vzdy bez realitky a vzdy sme predali dobre a vyhodne. S realitkami mame len zle skusenosti. A mame ich dost. A nie je na predaji bytu nic, co normalny clovek nezvladne aj sam. Drzim palce.
@colsami a kupno - predajne zmluvy vam kto pisal?
@colsami a kupno - predajne zmluvy vam kto pisal?
@balerina2025 vypracovane normalne pravnickou, kt.som zadala "objednavku", a za 150e. A nie 5000 ako provizia realitke (a niektore ich zmluvy byvaju tiez na povazenie, na to pozor).
@balerina2025 vypracovane normalne pravnickou, kt.som zadala "objednavku", a za 150e. A nie 5000 ako provizia realitke (a niektore ich zmluvy byvaju tiez na povazenie, na to pozor).
@colsami vazne az take provizie si pytaju?
Tak ja som chcela vypracovať zmluvu a právnik pýtal 600€ za vypracovanie aj s vkladom na kataster nejako online,čiže vklad za polovicu...
@colsami vazne az take provizie si pytaju?
@balerina2025 ved nech povedia ti, ktori tieto sluzby vyuzili, kolko realne zaplatili. Nam niektori realitaci hovorili aj 5% z ceny, sama si vypocitaj, kolko to je z dnesnej ceny bytu... Kamoska minuly rok predala dom za 320tis, realitka si vzala 15 tis.
Pre mna sialene. Ale zas proti gustu ziaden disputat, niekomu to stoji za tie sluzby a myslia si ze sami by to nezvladli. Alebo nemaju problem zaplatit a stoji im to za ten "komfort" ze sa "o nic nestaraju".
@balerina2025 ved nech povedia ti, ktori tieto sluzby vyuzili, kolko realne zaplatili. Nam niektori realitaci hovorili aj 5% z ceny, sama si vypocitaj, kolko to je z dnesnej ceny bytu... Kamoska minuly rok predala dom za 320tis, realitka si vzala 15 tis.
Pre mna sialene. Ale zas proti gustu ziaden disputat, niekomu to stoji za tie sluzby a myslia si ze sami by to nezvladli. Alebo nemaju problem zaplatit a stoji im to za ten "komfort" ze sa "o nic nestaraju".
@colsami dakujem. v rakusku beru 3 percenta tusim, sa cudujem ze na svk az tolko
@colsami dakujem. v rakusku beru 3 percenta tusim, sa cudujem ze na svk az tolko
@balerina2025 3-5 %
@tilly všetky nie, len tie čo nemajú klientov
@anonym_bd90d1 neviem ako si k tomu prišla že sa ozývajú tie čo nemajú klientov. Ja som predávala cez realitku práve preto, že mali klientov a nemali pre nich byty. Je to normálna prax aj pre ,,luxusne” realitky, nakoľko oni samé nevlastnia nič len sprostredkuvavaju.
@anonym_autor cez realitku. a vela je to aj o cene + ak sa vam ozve niekto kto ma cash, tak sa to cele ešte zrychli. Predavali sme byt v 2022 a na 2i sme nasli zaujemcu za jeden vikend.
Ďakujem všetkým za reakcie. Pôjdeme cez realitku, keďže nejde o vysokú sumu, nebude problém zaplatiť aj províziu a ako píšete, bude to "bez roboty".
Ďakujem všetkým za reakcie. Pôjdeme cez realitku, keďže nejde o vysokú sumu, nebude problém zaplatiť aj províziu a ako píšete, bude to "bez roboty".
@anonym_autor clovek ma verim aspon istotu ze vsetko je OK

@anonym_autor realitka sa ozve sama. 😀 Keď osloviť vy, dáku si podmienky oni, keď oslovia oni vás, poviete si svoje.
Radšej predávam sama a aj kupujem mimo realitky.