icon

Ako dlho trvá prevod medzi Tatra bankou a ČSOB?

zanka777
3. sep 2025

Ahojte zaujíma ma ako dlho má (mal by )trvať prevod peňazí medzi Tatra bankou a ČSOB ?so žiadnou bankou nikdy nemám problém ale ak mi niekto pošle z ČSOB peniaze vždy čakám minimálne jeden celý deň niekedy aj dva kým mi nabehnú peniaze... Nerozumiem tomu. Ak má niekto skúsenosť budem rada vďaka. Pekný večer prajem

patka06
3. sep 2025

CSOB zatiaľ nemá okamžité prevody
Počas pracovných dní by mal prevod trvať max. 24 hodín
Ak je sviatok alebo víkend. Peniaze sú pripísané v Tatre nasledujúci pracovný deň

zanka777
autor
3. sep 2025
@patka06

CSOB zatiaľ nemá okamžité prevody
Počas pracovných dní by mal prevod trvať max. 24 hodín
Ak je sviatok alebo víkend. Peniaze sú pripísané v Tatre nasledujúci pracovný deň

@patka06 a prečo to tak je? nerozumiem keď všetky banky to majú už ako automatické že ČSOB je v tomto pozadu

patka06
3. sep 2025
@zanka777

@patka06 a prečo to tak je? nerozumiem keď všetky banky to majú už ako automatické že ČSOB je v tomto pozadu

@zanka777 Zatiaľ nemajú všetky banky okamžité prevody , ale od októbra už asi budú mať.
Prečo ich ešte nemajú sa musíš spýtať v konkrétnej banke

zanka777
autor
3. sep 2025
@patka06

@zanka777 Zatiaľ nemajú všetky banky okamžité prevody , ale od októbra už asi budú mať.
Prečo ich ešte nemajú sa musíš spýtať v konkrétnej banke

@patka06 aha rozumiem ďakujem pekne za odpoveď 😊

maranco
3. sep 2025

@zanka777 SEPA platba trvá maximálne jeden pracovný deň, ak ti niekto pošle peniaze v stredu so stredajším dátumom splatnosti, banka má lehotu jeden nasledujúci pracovný deň na to aby ich odoslala, takže ich pošle vo štvrtok ráno a na účet ich dostaneš vo štvrtok okolo 10 hodiny

ČSOB má uzávierku/koniec dňa o 21:00
Ak ti niekto z ČSOB pošle peniaze v stredu o 21:30 už mu nedovolí dať stredajší dátum splatnosti ale len štvrtkový, akoby tú platbu zadal vo štvrtok, banka má na vybavenie jeden pracovný deň od štvrtka, tak počká do piatka rána a vtedy pošle peniaze a v piatok ich máš.
Ak to urobí vo štvrtok večer o 21:30 (dá piatkový dátum splatnosti), nasledujúci pracovný deň je pondelok, tak ti prídu až v pondelok okolo desiatej.

V prípade okamžitej platby, tie sa realizujú nonstop aj v noci aj víkend a tam má banka lehotu maximálne 10 sekúnd na rozmyslenie či pošle platbu alebo ju zamietne. Príjemcova banka ju musí zapísať ihneď ako jej príde.

zanka777
autor
3. sep 2025
@maranco

@zanka777 SEPA platba trvá maximálne jeden pracovný deň, ak ti niekto pošle peniaze v stredu so stredajším dátumom splatnosti, banka má lehotu jeden nasledujúci pracovný deň na to aby ich odoslala, takže ich pošle vo štvrtok ráno a na účet ich dostaneš vo štvrtok okolo 10 hodiny

ČSOB má uzávierku/koniec dňa o 21:00
Ak ti niekto z ČSOB pošle peniaze v stredu o 21:30 už mu nedovolí dať stredajší dátum splatnosti ale len štvrtkový, akoby tú platbu zadal vo štvrtok, banka má na vybavenie jeden pracovný deň od štvrtka, tak počká do piatka rána a vtedy pošle peniaze a v piatok ich máš.
Ak to urobí vo štvrtok večer o 21:30 (dá piatkový dátum splatnosti), nasledujúci pracovný deň je pondelok, tak ti prídu až v pondelok okolo desiatej.

V prípade okamžitej platby, tie sa realizujú nonstop aj v noci aj víkend a tam má banka lehotu maximálne 10 sekúnd na rozmyslenie či pošle platbu alebo ju zamietne. Príjemcova banka ju musí zapísať ihneď ako jej príde.

@maranco aha teraz tomu už úplne rozumiem lebo presne sa mi stalo a nie raz že mi takto poslali neskôr večer a došli mi na účet až na 3. Deň niekedy na obed. Vďaka za vysvetlenie

maranco
3. sep 2025

@zanka777 od 9.10.2025 nariadila EÚ všetkým bankám v krajinách kde sa platí € že musia poskytovať okamžité odosielanie platieb
tak sú prinútené aj zaostalé banky, ktoré dobrovoľne za 8 rokov neboli schopné sami spustiť okamžité platby

ruxandra
3. sep 2025

To pre to, ze ČSOB je najhoršia banka. Nie je dňa kedy ma niečím nenastvu..

zanka777
autor
3. sep 2025
@ruxandra

@ruxandra verím ja tiež s tou bankou nie som celkom ok 😏preto mám Tatra banku

anonym_4ca67d
3. sep 2025
@ruxandra

@ruxandra súhlasím, ja som ich opustila ešte v roku 2007 a nič lepšie som nemohla urobiť, to bola séria prúserov jeden za druhým, čo tam predvádzali, odvtedy mám averziu čistú.
Niet nad TB a to mám účty vo viacerých bankách

zanka777
autor
3. sep 2025
@anonym_4ca67d

@ruxandra súhlasím, ja som ich opustila ešte v roku 2007 a nič lepšie som nemohla urobiť, to bola séria prúserov jeden za druhým, čo tam predvádzali, odvtedy mám averziu čistú.

@anonym_4ca67d presne tak TB je super a už len taká maličkosť ako je super prehľadná aplikácia čo keď som videla aplikáciu ČSOB som myslela že sa rozplačem tak komplikované a neprehľadné to celé bolo že proste jedna katastrofa

zic
4. sep 2025
@anonym_4ca67d

@anonym_4ca67d @zanka777 ... vseho do casu 🙂 🙂... mal som TB od 1998 a z najlepsej banky sa stala podpriemerna, staci vyuzivat dost produktov a vyckat dostatocne dlhy cas a nieco sa najde 🙂 🙂 🙂 (ale to asi v kazdej banke... boli aj horsie skusenosti ako s TB)

maranco
4. sep 2025

@zic tam bolo divné v dobe keď sa už spomínal koniec Adobe Flash, tak prichádzajú s "prevratnou" novinkou IB cez Adobe Flash, ktorý treba nainštalovať do prehliadača a zároveň vypli HTML IB
Tiež kto nenosil so sebou fyzickú čítačku tak sa do IB nedostal.

A z nedávnej minulosti, zneužitie platobnej karty, začali odchádzať platby kartou do zahraničia, zákazníčka nemala v mobile ich aplikáciu chodili jej SMS, tak rýchlo volala na infolinku aby zablokovali kartu a kým im nepovie kód z čítačky tak nemôžu nič robiť, lebo nemá nastavenú hlasovú biometriu. Potom splašene hľadala odvoz domov, aby sa dostala rýchlo k čítačke.
Našťastie kým prišla domov predsa len zablokovali kartu.

Keď mala TB pred pár mesiacmi výpadok piatok-sobotu web aj IB tak na sociálnych sietiach nepriznali, prípadne mazali komentáre.