icon

Ako dlho trvá prevod peňazí do Nemecka?

25. aug 2025

Neviete prosim, ked poslem z Sk banky do nemeckej, ako dlho bude trvat prevod penazi? Dakujem

isadoraisa
25. aug 2025

@anonym_autor v ramci EU su vacsinou prevody ihned, no stalo sa mi ze to trvalo pol dna, asi zalezi od banky

muchotrafka298
25. aug 2025

Tak den pocitaj, ak sa bavime o poslani cez pracovny den, nie cez vikend. Nevies vyuzit Paypal? Tam je to do par sekund.

maranco
25. aug 2025

Prevod trvá do 10 sekúnd ak pošleš okamžitú platbu.

anonym_a70038
25. aug 2025

Zalezi aj od vysky prevodu. Rychle platby niekedy funguju len do 3000 eur, vtedy du okamzite

minenkaa
25. aug 2025

@anonym_autor par minút ,teda aspoň keď my si v rodine posielame

vevesh
25. aug 2025

Zalezi od banky. Najskor 10 sekund, najneskor 3 dni. A to nikto nepovie, az ked skusi, ci to bude tych 10 sekund, ci 3 dni. Na medzinarodne platby sa okamzite prevody nevztahuju, plus v nemecku je vynimka iba cez bankove pracovne dni od 8-18 je garantovany okamzity prevod. Cize vikend smola...niektore banky ponukaju nadrames, nie je ich vela...

januska2
25. aug 2025

Ked mas nastavene rychle.platby tak.okamzite ak nemáš tak budúci den ale zalezi aj kedy posielaš kwd to stihnem do 12 takmkajunestw v ten den po 15tej ak to dávam po 12 tak az na druhý den

maranco
25. aug 2025
@vevesh

Zalezi od banky. Najskor 10 sekund, najneskor 3 dni. A to nikto nepovie, az ked skusi, ci to bude tych 10 sekund, ci 3 dni. Na medzinarodne platby sa okamzite prevody nevztahuju, plus v nemecku je vynimka iba cez bankove pracovne dni od 8-18 je garantovany okamzity prevod. Cize vikend smola...niektore banky ponukaju nadrames, nie je ich vela...

@vevesh ona nepotrebuje medzinárodnú platbu ale bežnú SEPA platbu a tam sú "odstránené hranice" fungujú presne rovnako ako domáce platby, takže okamžitá platba do 10 sekúnd (každá banka v Nemecku aj na Slovensku ju povinne musí vedieť prijať od 9.1.2025) a bežná SEPA platba nasledujúci pracovný deň, takže zajtra okolo obeda

vevesh
25. aug 2025
@maranco

@vevesh ona nepotrebuje medzinárodnú platbu ale bežnú SEPA platbu a tam sú "odstránené hranice" fungujú presne rovnako ako domáce platby, takže okamžitá platba do 10 sekúnd (každá banka v Nemecku aj na Slovensku ju povinne musí vedieť prijať od 9.1.2025) a bežná SEPA platba nasledujúci pracovný deň, takže zajtra okolo obeda

@maranco nie, nemecko ma na toto obmedzenie ako som hore pisala. Povinnost okamzitej platby je, ak zadas okamzitu platbu, v ramci nemecka cez bankovne dni od 8-18. Vsetko ostatne zalezi od banky a je rozdielne od banky do banky -niektore ponukaju, niektore nie...

autor
25. aug 2025

Dakujem vam vsetkym ste super ❤

maranco
25. aug 2025
@vevesh

@maranco nie, nemecko ma na toto obmedzenie ako som hore pisala. Povinnost okamzitej platby je, ak zadas okamzitu platbu, v ramci nemecka cez bankovne dni od 8-18. Vsetko ostatne zalezi od banky a je rozdielne od banky do banky -niektore ponukaju, niektore nie...

@vevesh okamžité platby fungujú v režime 24/7, Nemecko musí rovnako dodržiavať nariadenie EÚ ako iné krajiny, minimálne od 9.1.2025 musia všetky banky v krajinách kde je mena € prijímať okamžité platby
Nemôžu si určiť, že okamžité platby prijímajú len cez bankové dni a len v určité hodiny.

vevesh
25. aug 2025
@maranco

@vevesh okamžité platby fungujú v režime 24/7, Nemecko musí rovnako dodržiavať nariadenie EÚ ako iné krajiny, minimálne od 9.1.2025 musia všetky banky v krajinách kde je mena € prijímať okamžité platby
Nemôžu si určiť, že okamžité platby prijímajú len cez bankové dni a len v určité hodiny.

@maranco praveze si to urcili.🙃 dolezite je to, co podla zakona musia ponukat. Musia ponunat okamzite platby v ramci krajiny zadarmo. 24/7 nie je podmienka v zakone, takze toto si nemecke banky prisposobili🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️a je to tak, ako som opisala vyssie. Robim s prevodmi a viem ti presne povedat, ktore banky z mojho okruhu ponukaju aky typ platby. A napriklad na ucty narodnej nemeckej banky sa nedaju aleze vobec poslat okamzite platby (teda, ty ich posles, oni ich pripisuju podla pracovnej naplne)...

maranco
25. aug 2025

@vevesh Nariadenie o okamžitých platbách umožní previesť peniaze do desiatich sekúnd kedykoľvek počas dňa aj mimo pracovných hodín, a to nielen v rámci tej istej krajiny, ale aj do iného členského štátu EÚ.
https://www.consilium.europa.eu/sk/press/press-...

Článok 5a – Okamžité úhrady
...Poskytovatelia platobných služieb uvedení v prvom pododseku zabezpečia, aby boli všetky platobné účty, ktoré sú prístupné pre úhrady, prístupné aj pre okamžité úhrady 24 hodín denne v ktorýkoľvek kalendárny deň.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SK/TXT/...

anonym_fa318a
31. aug 2025

@maranco ma pravdu ale len do 9.októbra. Este 365 a mBank a Postova banka nema tiež zasielanie okamzitych platieb .