Ako dlho trvá prevod peňazí po zrušení 3. piliera?
Zdravím,
Chxem sa informovať. Zrušila som zmluvu 3 piliera založenú v roku 2011. Zmluvná pokuta je 20% z nasporenej sumy.
Chcem sa opýtať ako dlho trvá pokým mi prídu peniaze na účet? Zároveň som založila aj novú zmluvu, ktorá je už aktívna.
Ďakujem za každú odpoveď
@lella21 ak sa smiem spýtať, bolo nutné ho rušiť? Po 10 rokoch je možné vyberať vlastné nasporené peniaze, dá sa tretí pilier presunúť do inej správcovskej spoločnosti.. zrušiť a zas založiť malo aký zmysel?
@ekira1
Pred rokom 2013 alebo tam niekde bol ten zlom, platili iné podmienky ako teraz
A tam to fungovalo tak, že sa dal zrušiť s 20% pokutou a od ďalšieho dňa podpísať novú zmluvu so súčasnými podmienkami
@ekira1
Pred rokom 2013 alebo tam niekde bol ten zlom, platili iné podmienky ako teraz
A tam to fungovalo tak, že sa dal zrušiť s 20% pokutou a od ďalšieho dňa podpísať novú zmluvu so súčasnými podmienkami
@melonik7 preto sa pýtam, aký bol dôvod, mne to príde ako škoda.. peniaze sa získať dajú aj bez zrušenia, taktiež nevyhovujúcu spoločnosť zmeniť. Ak nie sú financie, dá sa neplatiť..
@ekira1 som momentálne na RD a som opäť tehu. A keďže nechceme navyšovať hypo na dokončenie domu. Toto bolo jedno z riešení ako dať dokopy nasporené peniaze plus 3 pilier. Nevieme čo bude za 3 roky počas RD a nechceme sa zbytočne zadlžovať. Pôžičky sa berú veľmi ľahko, len to splácanie je potom facka. Hlavne keď je len jeden živiteľ v rodine
@ekira1 som momentálne na RD a som opäť tehu. A keďže nechceme navyšovať hypo na dokončenie domu. Toto bolo jedno z riešení ako dať dokopy nasporené peniaze plus 3 pilier. Nevieme čo bude za 3 roky počas RD a nechceme sa zbytočne zadlžovať. Pôžičky sa berú veľmi ľahko, len to splácanie je potom facka. Hlavne keď je len jeden živiteľ v rodine
@lella21 nestačilo len vybrať svoje vklady?
Mesiac

@lella21
My sme to tiež v minulosti využili....aby sme mali nižšiu hypotéku.... nepamätám si už presne koľko majú na to dní, maximálne 1mesiac, si myslím