icon

Ako dlho trvá prevod peňazí po zrušení 3. piliera?

lella21
17. aug 2025

Zdravím,
Chxem sa informovať. Zrušila som zmluvu 3 piliera založenú v roku 2011. Zmluvná pokuta je 20% z nasporenej sumy.
Chcem sa opýtať ako dlho trvá pokým mi prídu peniaze na účet? Zároveň som založila aj novú zmluvu, ktorá je už aktívna.
Ďakujem za každú odpoveď

marci77
17. aug 2025

@lella21
My sme to tiež v minulosti využili....aby sme mali nižšiu hypotéku.... nepamätám si už presne koľko majú na to dní, maximálne 1mesiac, si myslím

ekira1
17. aug 2025

@lella21 ak sa smiem spýtať, bolo nutné ho rušiť? Po 10 rokoch je možné vyberať vlastné nasporené peniaze, dá sa tretí pilier presunúť do inej správcovskej spoločnosti.. zrušiť a zas založiť malo aký zmysel?

marci77
17. aug 2025
@ekira1

@lella21 ak sa smiem spýtať, bolo nutné ho rušiť? Po 10 rokoch je možné vyberať vlastné nasporené peniaze, dá sa tretí pilier presunúť do inej správcovskej spoločnosti.. zrušiť a zas založiť malo aký zmysel?

@ekira1
Pred rokom 2013 alebo tam niekde bol ten zlom, platili iné podmienky ako teraz
A tam to fungovalo tak, že sa dal zrušiť s 20% pokutou a od ďalšieho dňa podpísať novú zmluvu so súčasnými podmienkami

melonik7
17. aug 2025
@marci77

@ekira1
Pred rokom 2013 alebo tam niekde bol ten zlom, platili iné podmienky ako teraz
A tam to fungovalo tak, že sa dal zrušiť s 20% pokutou a od ďalšieho dňa podpísať novú zmluvu so súčasnými podmienkami

@marci77 da sa prestupit na nove podmienky (bez zrusenia zmluvy) a nasledne poziadat o vyplatenie vsetkych vlastnych prispevkov, tak ako pise @ekira1

melonik7
17. aug 2025

@lella21 maju na to 60 dni (ale byva to skor)

ekira1
17. aug 2025

@melonik7 preto sa pýtam, aký bol dôvod, mne to príde ako škoda.. peniaze sa získať dajú aj bez zrušenia, taktiež nevyhovujúcu spoločnosť zmeniť. Ak nie sú financie, dá sa neplatiť..

lella21
autor
17. aug 2025
@ekira1

@melonik7 preto sa pýtam, aký bol dôvod, mne to príde ako škoda.. peniaze sa získať dajú aj bez zrušenia, taktiež nevyhovujúcu spoločnosť zmeniť. Ak nie sú financie, dá sa neplatiť..

@ekira1 som momentálne na RD a som opäť tehu. A keďže nechceme navyšovať hypo na dokončenie domu. Toto bolo jedno z riešení ako dať dokopy nasporené peniaze plus 3 pilier. Nevieme čo bude za 3 roky počas RD a nechceme sa zbytočne zadlžovať. Pôžičky sa berú veľmi ľahko, len to splácanie je potom facka. Hlavne keď je len jeden živiteľ v rodine

ekira1
17. aug 2025
@lella21

@ekira1 som momentálne na RD a som opäť tehu. A keďže nechceme navyšovať hypo na dokončenie domu. Toto bolo jedno z riešení ako dať dokopy nasporené peniaze plus 3 pilier. Nevieme čo bude za 3 roky počas RD a nechceme sa zbytočne zadlžovať. Pôžičky sa berú veľmi ľahko, len to splácanie je potom facka. Hlavne keď je len jeden živiteľ v rodine

@lella21 nestačilo len vybrať svoje vklady?

lella21
autor
17. aug 2025
@ekira1

@lella21 nestačilo len vybrať svoje vklady?

@ekira1 bohužiaľ moje nasporené peniaze nepostačovali.

candii
17. aug 2025

Mesiac