Ako dlho trvá schválenie hypotéky?
Ahojte,
brali ste niekto teraz hypo v prime? Ako dlho im trvalo kým Vám schválili hypo? Na stránke majú 48h a mne už sa nikto nevyjadril 5 pracovných dní od podania a zajtra mi končí rezervačná zmluva.. Pritom finančáčka mi vravela že nieje žiaden problém a všetko sa rýchlo schvaluje. K hypo boli dodané všetky potrebné dokumenty ktoré sa štandardne žiadajú, nemám žiadny zápis v úverovom registry a v inej banke mi podľa platu overili oveľa vyššiu výšku hypo než žiadam tak nerozumiem kde je problém. Aby sme predišli zbytočnej diskusii tak preto sa žiadala hypo tesne pred koncom rezervačky lebo sa čakalo na výmaz ťarchy na katastri..
ja by som to riešila aj čím skôr s realitkou, zajtra je aj tak sviatok, predávať to aj tak budú až od budúceho týždňa, keď ... a pozrdžané nie je z vašej viny ...
@hopatko ja s bankou nekomunikujem, komunikujem s finančáčkou a ja sa tu nepýtam na vyjadrenie, ale na skúsenosť ľudí, ktorý brali v poslednej dobe hypo v prime, aby som si mohol obohatiť svoj obzor o skúsenosť druhých. Takže prepáč ak som sa nejasne opýtal, ale pokiaľ si nebrala hypoteku a nemáš k tomu čo povedať, tak komentáre tvojho typu naozaj nepotrebujem 🙂
@palipa co si čakal, však tu sú premudrele ženy, ktoré musia zasiahnuť všade kde sa da aj keď nemajú čím. My sme brali hypo par rokov dozadu a veru nám to trvalo asi nejaký mesiac lebo stále niečo
@gabriela2952 lenže keď je všetko v poriadku, nič nechýba, tak samotné schválenie (po nahodení), trvá krátko. A aj čerpanie po schválení 1-2 dni max. A ak niečo chýba, či nie je v poriadku, tak sa to má riešiť čím skôr predsa.
@palipa chápem, že riešiš cez poradkyňu. Lenže osobne by som kontaktovala ju, bez čakania, nech to rieši teda ona s bankou. Tú rezervačku si predpokladám platil nejakej realitke a nie poradkyni, či? Dala by som si na to pozor v každom prípade. Ak to dnes neporiešia, tak neviem kedy, keďže budú sviatky 🤷🏼♀️
@gabriela2952 nie az take premudrele ako ty...pretoze tvoj komentar zarucene autorke pomohol.
@palipa mam skusenost, dokonca aj pracovnu na manazerskej pozicii v konkretnej banke. Preto zopakujem, aka banka, taka spolahlivost. Ten dovod preco cakas urcite existuje a je velmi konkretny, a je maximalne neprofesionalne a nefer voci tebe, ze ti ten dovod nekomunikuje banka ani tvoja "financacka"...a musis sa pytat na skusenosti na konikovi, ktore tvoj problem aj tak vobec nevyriesia. Bombarduj banku aj poradkynu...
1. Uz stokrat by som sa presla na najblizsiu pobocku a pytala sa na stav mojej ziadosti
2. Tri krat sme v poslednych 2 rokoch (v 3 roznych bankach) riesili hypo napriek tarche na nehnutelnosti, pri schvaleni vobec nebol problem aj s tarchou. Jedina podmienka bola potom k cerpaniu, aby tarcha bola prec. To Ti tiez ta "financna" nepovedala? Divne.
3. Ta financacka asi nebude ziadne terno.
Chod sa cim skor opytat na pobocku v akom stave je Tvoja ziadost, mozno sa to este da zachranit. Neexistuje ze 5 dni nemas nijake info. Drzim palce.
síce nie prima, ale slsp - včera dodané všetky potrebné dokumenty, dnes doobeda sms o schválení, Takže určite ešte dnes sa informovať v banke, 5 dní bez odozvy mi príde veľa

Aka banka, take schvalovanie a spolahlivost...