Ako dlho trvá schvaľovanie hypotéky v banke?
Ahojte,
zaujima ma ako funguju risk oddelenia v banke, podala som ziadost o zmenu na hypoteke, dolozila znalecky a dva tyzdne som cakala kym nasli nejaku administrativnu chybu. Tak som znova podala tu istu ziadost a uz zase dva tyzdne cakam na vyjadrenie.
V banke som to urgovala, zistovala, ale chapem ze zo mna neni biznis tak to ma cas. Mam info ze to je na ohodnoteni, zaujima ma kolko od ohodnotenia trva schvalenie.
Vdaka
@1michaela1234 banka ma na to 30 dni. Je tam mnoho faktorov, ohodnotenie mozu mat aj externe, takze terminy a lehoty mozu byt od dni po tyzden a viac, schvalovaci proces aj niekolko dni, su dovolenky, tam tiez pracuju ludia. A ano, ak nejde o mega biznis, maju svoje priority, banka je spolocnost ktora potrebuje vykazovat zisk.
@hopatko prave kvoli tym 30 dnom som to podavala este min mesiac ale kvoli tej chybe ktora nebola mojou vinou to ide znova na 30 dni. Samozrejme ja tomu chapem, skor som chcela pochopit procesu aby som vedela aspon odhadnut co cakat
@hopatko prave kvoli tym 30 dnom som to podavala este min mesiac ale kvoli tej chybe ktora nebola mojou vinou to ide znova na 30 dni. Samozrejme ja tomu chapem, skor som chcela pochopit procesu aby som vedela aspon odhadnut co cakat
@1michaela1234 ak bola chyba na ich strane tak to urguj, bombarduj ich povedz ze mas terminy, ver mi, vsetko sa da.
Prva trvala 3 dni a druha iba 1 den. :D ale my sme isli cez financneho poradcu co mal kontakty, tak urgoval :D
Menila som zal.pravo na 2 hypotekach a obe zmeny boli schvalene za cca tyzden, max.2.
vdaka vsetkym, nakoniec to trvalo este dva dni od prispevku, ale urgovala som co to slo, asi to pomohlo.
Zaroven mi niekto zmenil nazov lebo cista hypo sa schvaluje inak ako dodatocne zmeny

@1michaela1234 banka ma na to 30 dni. Je tam mnoho faktorov, ohodnotenie mozu mat aj externe, takze terminy a lehoty mozu byt od dni po tyzden a viac, schvalovaci proces aj niekolko dni, su dovolenky, tam tiez pracuju ludia. A ano, ak nejde o mega biznis, maju svoje priority, banka je spolocnost ktora potrebuje vykazovat zisk.