Ako dlho trvá znalecký posudok v SLSP?
Ahojte, chceli by sme si zobrat hypoteku v SLSP, mate niekto aktualnu skusenost, kolko (sme v okoli Bratislavy) trva, kym sa vybavi znalecky posudok? Este nemame ani navrh hypoteky, v banke sme este neboli. Na stranke SLSP sa uvadza, ze po schvaleni navrhu hypo sa objednava znalec. Su ti znalci dostupni hned, alebo sa na to nejako caka? Dakujem krasne.
@anonym_autor my sme riešili hypo v SLSP takto pred rokom. Znalca sme si museli najst sami, obvolala som viacerych, na niektorych sa malo cakat aj mesiac. Mali sme to nakoniec nejak behom 2 tyzdnov
Ja som si zavolala a zaplatila svojho znalca a dodala som to SLSP. Oni potom vyhodnotili znalecký posudok a dali mi k tomu rýchle stanovisko. Nebolo nutné fyzické obhliadnutie znalca zo strany SLSP. Ponížil mi trochu pôvodný znalecký posudok, ale inak OK.
Manžel je znalec a skôr ako mesiac termín určite nedá. Má toho veľa...
Dakujem za rady
My sme poziadali o znalca v banke, chceli sme sa vyhnut spochybneniu/preverovaniu posudku. Hned som mu zavolala, do tyzdna bol na obhliadke a asi 2 tyzdne mu trvalo, kym vyhotovil posudok. On ho rovno dodal aj do banky, kedze bol ich zmluvny. Urcite by som sa na znalca opytala priamo v banke.

Myslim si,ze rychlejsie to budete mat,ked uz si nejaky dom vyhliadnete a uz zo vsetkym pojdete do banky.Samozrejme ale najskor sa treba len informativne opytat v banke,kolko Vam vlastne dokazu schvalit pri vasom prijme.