icon

Ako dlho trvá znalecký posudok v SLSP?

19. okt 2025

Ahojte, chceli by sme si zobrat hypoteku v SLSP, mate niekto aktualnu skusenost, kolko (sme v okoli Bratislavy) trva, kym sa vybavi znalecky posudok? Este nemame ani navrh hypoteky, v banke sme este neboli. Na stranke SLSP sa uvadza, ze po schvaleni navrhu hypo sa objednava znalec. Su ti znalci dostupni hned, alebo sa na to nejako caka? Dakujem krasne.

anonym_589b4b
19. okt 2025

Myslim si,ze rychlejsie to budete mat,ked uz si nejaky dom vyhliadnete a uz zo vsetkym pojdete do banky.Samozrejme ale najskor sa treba len informativne opytat v banke,kolko Vam vlastne dokazu schvalit pri vasom prijme.

anonym_856fe3
19. okt 2025

@anonym_autor my sme riešili hypo v SLSP takto pred rokom. Znalca sme si museli najst sami, obvolala som viacerych, na niektorych sa malo cakat aj mesiac. Mali sme to nakoniec nejak behom 2 tyzdnov

anonym_d3b61b
20. okt 2025

Ja som si zavolala a zaplatila svojho znalca a dodala som to SLSP. Oni potom vyhodnotili znalecký posudok a dali mi k tomu rýchle stanovisko. Nebolo nutné fyzické obhliadnutie znalca zo strany SLSP. Ponížil mi trochu pôvodný znalecký posudok, ale inak OK.

martinka13
20. okt 2025

Manžel je znalec a skôr ako mesiac termín určite nedá. Má toho veľa...

autor
20. okt 2025

Dakujem za rady

nelca84
20. okt 2025

My sme poziadali o znalca v banke, chceli sme sa vyhnut spochybneniu/preverovaniu posudku. Hned som mu zavolala, do tyzdna bol na obhliadke a asi 2 tyzdne mu trvalo, kym vyhotovil posudok. On ho rovno dodal aj do banky, kedze bol ich zmluvny. Urcite by som sa na znalca opytala priamo v banke.