icon

Ako dostanem peniaze za PN bez účtu?

kristinka128
3. feb 2025

Ahojte ak ma dr vypísala na PN a uz sa nezanasaju papiere na sociálku to som len teraz zistila 🤣🤣 ze nevypisuje sa cislo účtu atd atd kam my pošlu peniaze ? Sek ci vyhladaju cislo účtu diky 🤗

balerina2025
3. feb 2025

@kristinka128 od zamestnavatela vyziadaju

nurse0
3. feb 2025

@kristinka128 dobrý večer nie už funguje EPN je prepojená so sociálnou poisťovňou. Vašou povinnosťou je len nahlásiť si EPN do zamestnania. A prísť na kontrolu k lekárovi v stanovený dátum kontroly.

lilinka88
3. feb 2025

Zamestnávateľ má nahlásiť kam vypláca výplatu. Ak nenahlásil, dávka sa vyplatí šekom na adresu trvalého bydliska

lusesita2
3. feb 2025

od zamestnávateľa asi nežiadajú, ja som dostala prvú šekom, potom som sa na https://www.socpoist.sk/prihlasenie-do-elektron... prihlásila s OP s čipom a tam som si zmenila spôsob vyplácania, ďalšia mi prišla na účet, možno sa to dá aj telefonicky

lienka.7
3. feb 2025

@kristinka128 nahlási to za teba zamestnavatel 😉

lusesita2
3. feb 2025

@lienka.7 som učiteľka a zamestnávateľ to teda nenahlásil, alebo neviem, kde sa stala chyba

lilinka88
3. feb 2025

@lusesita2 pretože nie každý zamestnávateľ si túto povinnosť splní. V takých prípadoch sa dávka vypláca šekom na adresu

saxana000
3. feb 2025

Sekom

januska20
4. feb 2025

@kristinka128 ak máš OP s čipom vieš sa do SP prihlásiť a tam si zadáš číslo účtu, ak už neurobil zamestnávateľ .