Ako efektívne rozdeliť rodinné financie a náklady?
Ahojte, byvame s priatelom a nasim dietatom u mojho ocina. Financie nemame rozdelene nijak, najom neplatime. Ocino plati vsetko, my si jedlo nejake a benzin. Priatel chce ist byvat sam, mam byt. A teraz co s financiami…? Spolocny ucet? Kto co platit? Ja mam rodicovsky prispecok 400€, priatel zaraba 1300€. Byt on ide prerobit - 15 tisic €. A teraz čo elektriku kto bude platit? Stravu…? Ak si spravime spolocny ucet- tak ja 400 a on o 900€ viac? Co by ste robili vy?
@7komorova To si musite spolu sadnut a dohodnut sa na systeme, ktory bude pre oboch prijatelny. Darmo Ti napisem, ze my mame s muzom spolocny ucet, ak to vam dvom vyhovovat nebude.
Byt tvojim priatelom neinvestujem peniaze do cudzej nehnutelnosti. A ako si rozdelite financovanie spolocneho byvania? Ako sa dohodnete. Univerzalny system neexistuje
No tak,ako si to rozdelite.U nás platí všetko ohľadom bývania muž.Napriklad.Ale v každej rodine je to nastavené inak
Tvoj priateľ zarobí 1300 a vy dedkovi nič nepitispievate?
No hanba by má vyplieskala 😡😡😡😡
Aspoň nejaký symbolicky príspevok že na vodu či elektrinu
Boháča
Je uplne jedno ako to mame my, vy sa musite dohodnut, kto bude co platit a akym dielom. My napr. mame spolocny ucet, kam posielame kazdy dohodnutu sumu a z nej sa financuje vsetko. Ked som ale bola na rodicovskej tahal vacsinu manzel.
A to vam fakt nie je blbe s takym prijmom nic neplatit otcovi?
S priateľom by som spoločný účet nechcela. Dohodnúť sa kto čo bude platiť viete aj bez spoločného účtu.
A teda hanba by ma fackovala bývať u rodičov , zarábať a nič neplatit
Mozem sa opytat kolko mate obaja rokov?
No celý tvoj rodičák a šup ešte dva tri deti si urobte.
Načo by hlupane si robíte decká s priateľmi?
@anonym_740178 lebo nie kazdy je krestan a chce svadbu???? Ja som s PRIATELOM 10 rokov a teraz sme my pre spolocnost menej platny par ako manzelia po roku? Mat manzela znamena hned ze mam jeho peniaze k dispozicii??? Hlupane si nachajte, najdite si statistiky rozvodovosti, pre mna su toto hlupane
No najprv priateľ by mal odkúpiť polovicu byt aby bol aj jeho a potom spolu financovať. Každí vrazí tam vlastné peniaze.
dedkovi ste mohli niečo platiť. vy 2/3 a dedko 1/3
teraz ak je byt tvoj na LV tak si nedávaj platiť od priateľa prerábku. Zbytočne si komp. život. bude ti to otrepávať o hlavu x krát .
@anonym_740178 no len aby si ty mala decko s mužom 🤣
@anonym_740178 no len aby si ty mala decko s mužom 🤣
@anonym_7b1ff9 ja mám decko so zenou
@anonym_7b1ff9 ja mám decko so zenou
@anonym_740178 to veľa vysvetľuje 🤣
Nebolo by vhodnejsie nazyvat chlapa s ktorym ma zena partner a nie priatel? Ved to ako pes - priatel cloveka😝
@7komorova ahoj, ako vážne .... neprispievate nič na domácnosť? To by ste mali. Vážne , nechávať nájom platiť Tvojmu otcovi? Aby platil aj za priateľa aj za Vaše dieťa? Nehanbite sa? Mali by ste platiť 2 tretiny Ty a priateľ.
Bývať zadarmo, každý by chcel a druhý aby platil.
Čo sa týka rozdelenia financií to je o vzájomnej dohode, netreba mať hneď spoločný účet.
@pribinak presne hanba.. dedko z dochodku zživí ešte locha...
@laila22 Možno ich ocino má 40, oni 20, baby 1. Boli v detskej izbe, nemajú náklady, a tak to zvládal. Je podnikateľ, alebo slušne zarába, tak to celé chcel zatiahnuť 😄. Ale nechápem ten byt, kde chcú prerábať, či ten konkrétny a je jej, či iný je jej.
Mňa hlavne zaujíma, prečo bývate u otca, keď ty máš vlastný byt? Vychcanost?
@7komorova
@anonym_740178 lebo nie kazdy je krestan a chce svadbu???? Ja som s PRIATELOM 10 rokov a teraz sme my pre spolocnost menej platny par ako manzelia po roku? Mat manzela znamena hned ze mam jeho peniaze k dispozicii??? Hlupane si nachajte, najdite si statistiky rozvodovosti, pre mna su toto hlupane
@anonym_2dfa1d ja som vydatá, ale moj muz nie je veriaci, tak sme mali civilnú svadbu. Ale aj napriek tomu by som priateľovi dieťa neporodila. A ak by sa náhodou podarilo, tak by v takom prípade dostalo moje priezvisko 🤷♀️
Zle som precitala.Takze este raz,ty mas byt a byvate u otca a kto teraz vlastne byt plati??Dali ste ho do prenajmu alebo aj to tato plati???
@anonym_2dfa1d ja som vydatá, ale moj muz nie je veriaci, tak sme mali civilnú svadbu. Ale aj napriek tomu by som priateľovi dieťa neporodila. A ak by sa náhodou podarilo, tak by v takom prípade dostalo moje priezvisko 🤷♀️
@bessie12 tak asi ste nemali este tak dobreho priatela partnera ako ja 🙂 uz len slovne spojenie “ze porodit priatelovi” znie strasne preboha ziveho, NIKOMU sa deti nerodia :D ani manzelovi rodit nebudem veru.
@bessie12 tak asi ste nemali este tak dobreho priatela partnera ako ja 🙂 uz len slovne spojenie “ze porodit priatelovi” znie strasne preboha ziveho, NIKOMU sa deti nerodia :D ani manzelovi rodit nebudem veru.
@anonym_2dfa1d vies, mat ten "nepotrebný" papier je niekedy výhoda. Ked som bola v nemocnici (mala zom zlomenú ruku a druhú velmi "dobre" odretu ), tak sa ma pýtali ci je to moj manzel. Povedala som ano, aj ked to este nebola pravda. Povedali mu ako to so mnou vyzerá (ano, boli "len" ruky, ale predsa ). Inak by mu nepovedali asi nic o mojom zdravotnom stave. Ale tam je viac vecí, ktoré chránia "slabšieho" človeka vo vzťahu ak by sa nedajú Bože nieco stalo.
Mala som predtým 2 priateľov, ale nikto z nich si ma nechcel vziat za ŽENU a byť v oficiálnom zväzku 🙂
@laila22 Možno ich ocino má 40, oni 20, baby 1. Boli v detskej izbe, nemajú náklady, a tak to zvládal. Je podnikateľ, alebo slušne zarába, tak to celé chcel zatiahnuť 😄. Ale nechápem ten byt, kde chcú prerábať, či ten konkrétny a je jej, či iný je jej.
@anonym_2dfa1d vies, mat ten "nepotrebný" papier je niekedy výhoda. Ked som bola v nemocnici (mala zom zlomenú ruku a druhú velmi "dobre" odretu ), tak sa ma pýtali ci je to moj manzel. Povedala som ano, aj ked to este nebola pravda. Povedali mu ako to so mnou vyzerá (ano, boli "len" ruky, ale predsa ). Inak by mu nepovedali asi nic o mojom zdravotnom stave. Ale tam je viac vecí, ktoré chránia "slabšieho" človeka vo vzťahu ak by sa nedajú Bože nieco stalo.
Mala som predtým 2 priateľov, ale nikto z nich si ma nechcel vziat za ŽENU a byť v oficiálnom zväzku 🙂
@bessie12 ja som nepovedala, ze to nema aj vyhody. A predpokladam, ze ste asi nemali tych svojich EX 10 rokov kazdeho a nerozisli sa preto, ze si vas nechceli vziat a bolo to jednostranne. A pre mna za mna nech si kazdy zije ako mu vyhovuje, ale nazyvat take zeny hlupane? Ja nemam este dieta ale myslim si ze mame lepsi vztah ako mnoho manzelstiev a opakujem sa, treba pozriet statistiky rozvodovosti a potom nazyvat niekoho hlupanou.
@bessie12 ja som nepovedala, ze to nema aj vyhody. A predpokladam, ze ste asi nemali tych svojich EX 10 rokov kazdeho a nerozisli sa preto, ze si vas nechceli vziat a bolo to jednostranne. A pre mna za mna nech si kazdy zije ako mu vyhovuje, ale nazyvat take zeny hlupane? Ja nemam este dieta ale myslim si ze mame lepsi vztah ako mnoho manzelstiev a opakujem sa, treba pozriet statistiky rozvodovosti a potom nazyvat niekoho hlupanou.
@anonym_2dfa1d v jednom i v druhom prípade to boli dlhodobé vzťahy. Dôvod rozchodu bol úplne iný. Každopádne, píšem za seba a to sa uz opakujem, nikdy by som priateľovi dieťa neporodila. Musel byt to byt papierovo dolozeny zväzok, teda svadba, inak by žiadne deti by neboli.