icon

Ako funguje nový príspevok od štátu na hypotéku?

sofinka1301
13. feb 2024

Ahojte, riešili ste niekto ten novy príspevok od štátu na úver? Na úrade nevedeli toho vedla povedat, skrz to že sa jedná o novú službu a ani sami nevedia zatial ako to bude fungovať. Dostali ste už niekto príspevok alebo vyjadrenie kedy a koľko sa má dostať? Dakujem

miriam11
Odpoveď bola odstránená
martina7578
13. feb 2024

Bola som na začiatku januára na UPSVARE. Normálne mi dala tlačivo, vypísala som, dala doklady čo odo mňa pýtala a vraj mám čakať do konca februára. Príspevok zatiaľ nemám ale tak pracovníčka vedela, kde je sever a pravdepodobne by som to mala mať schválené.

babydesire
14. feb 2024

@martina7578 ty sa mas..nam to nevyslo,lebo sme pred par rokmi refinancovali a namiesto hypo uveru mame bezucelovy uver na byvanie ,,co bolo aj je pre nas vyhodne..hlavne ze nehnutelnost ze zalozena banke, podmienky aj ufok su hypotekarne a aj tak jedno slovo a je to v prdeli

monnci2226
12. mar 2024

@martina7578 zdravim, aj vam nieco uz prislo? peniaze, rozhodnutie, hocico? 😅 my sme podavali ziadost v januári a zatial vobec nic....

lucia963_8
27. mar 2024

Priatelia, príspevok od štátu sa vybavuje na sociálnej poisťovni. Prídete, dajú Vám vypísať žiadosť, budete potrebovať k tomu 2 veci : 1. Prefotená ZMLUVA O HYPOTÉKE 2. Nový splátkový kalendár ( to znamená vyjadrenie banky o navýšení úrokovej sadzby ).... Nárok na príspevok má iba ten, kto nerefinancoval, to znamená, že zostal stále v jednej banke a nepreniesol si hypotéku do inej banky. 🙂