icon

Ako funguje ročné zúčtovanie dane

Včera o 19:24

Prosím vás, nevynadajte mi ale načo si to mám robiť?Firma žiada buď o ročne zúčtovanie že si dáme žiadosť alebo si urobíme daňové. Minulý rok som odpracovala 6 mesiacov a neviem či mi dajú nejaký preplatok alebo ako to funguje? Prosím niekto kto viete ako to funguje povedzte mi, ďakujem

anonym_c6c61d
Včera o 19:33

To nie že firma žiada ale Fico

ekira1
Včera o 19:47

@anonym_autor a zvyšné mesiace čo?

anonym_955f8c
Včera o 19:55

@anonym_autor firma NIČ nežiada. Ale ty žiadaš o RZ alebo si podáš DP. Dane sú súkromná záležitosť, a je na každom akou formou si ich vysporiada (teda RZ alebo DP).

lucka_ke
Včera o 20:20

okrem týchto príjmov si mala nejaké iné príjmy?

jaroe
Včera o 20:54

@anonym_autor firma má tvoje príjmy vieš kde. Povinnosť vysporiadať si daň máš ty, nie zamestnávateľ. Bez ohľadu na to, či ti dajú preplatok alebo nie. Takže buď do 16.2. požiadaš zamestnávateľa, aby ti vykonal ročné zúčtovanie dane (a do tohto termínu mu aj dolozis všetky potvrdenia o príjme za rok 2025 od iných zamestnávateľov) alebo si do 31.3. podáš daňové priznanie na Dú sama.

autor
Včera o 21:14
@lucka_ke

okrem týchto príjmov si mala nejaké iné príjmy?

@ekira1 @lucka_ke toto je moja prvá práca po škole

anonym_9f7e5e
Včera o 21:25
@anonym_autor

@anonym_autor aby som citovala môjho profesora ekonomiky: človek musí iba 2 veci zomrieť a platiť dane
Podať DP alebo RZ je súčasť toho druhého....

Firme je to šumafuk

ekira1
Včera o 21:44
@anonym_autor

@anonym_autor určite ročné zúčtovanie u zamestnávateľa, je to jednoduchšie. Je to tvoja povinnosť či bude alebo nebude preplatok. Ale v tvojom prípade by niečo malo byť.