icon

Ako mi vyplatia PN bez čísla účtu?

3. apr 2025

Pekný večer ako mi vyplatia PN keď som neuviedla číslo účtu a na PN som na inej adrese ako je trvalý pobyt? A kedy by som mala očakávať túto sumu?

sisa_s
3. apr 2025

Pride ti na ucet, kam ti zamestnavatel posiela vyplatu... davky chodia cca v polovici mesiaca

stankadu
3. apr 2025

Alebo poštovou poukážkou. Mne pn prisla na účet a mužovi šekom. Pritom 17r. pracuje v jednej firme.

maranco
3. apr 2025

@stankadu účtovníčka vo firme má nahodiť číslo účtu do ePN, keď sa na to vykašle tak pošlú šekom

oliviabb
4. apr 2025

mne v zamestnani nenahodili cislo uctu, tak som zavolala do soc. poistovne, poslala mi na email tlacivo, ze chcem vyplacanie na ucet. Vypisala som, obratom im to poslala emailom a vybavene.

zic
4. apr 2025

https://www.socpoist.sk/socialne-poistenie/nemo...

Pri prvom uplatnení nároku na nemocenské/úrazový príplatok na základe elektronickej PN je poistenec povinný oznámiť do troch dní od jej vzniku číslo účtu, na ktorý sa má dávka poukazovať alebo adresu, kam žiada zaslať dávku v hotovosti. Tento účet alebo adresa sa bude používať na výplatu nemocenského a úrazového príplatku pri ePN, kým poistenec neoznámi zmenu. Oznamovať účet alebo adresu nie je povinný poistenec-zamestnanec. Pre včasné posúdenie nároku a výplatu dávky odporúčame uviesť spôsob, akým má Sociálna poisťovňa dávku vyplatiť. Ak nenahlásite spôsob výplaty, Sociálna poisťovňa vyplatí dávku spôsobom, akým vám zamestnávateľ poskytuje mzdu. Ak Sociálna poisťovňa nebude mať k dispozícii informáciu o spôsobe výplaty, dávku vám vyplatí na adresu trvalého pobytu.