Ako nájsť domy na predaj v obci?
Ako zistiť či v obci nebude na predaj nejaky dom, prípadne či sú nejake neobývané domy.
Neviem či sa to dá zistiť na miestnom úrade (možno majú takú evidenciu). Mňa napadlo sa prejsť po dedine, neobývaný dom spoznáš a opýtať sa susedov, či nevedia dať info, kontakt.
OÚ
v krcme .. alebo najst dedincke cctv -stare babky co vedia vsetko
Pýtať sa ľudí, skús zájsť na obecný úrad, poštárky môžu vedieť, prípadne aj starší ľudia, dôchodcovia.
na realitnych portaloch si vyfiltrujes obec
môžeš dať nejaký papierik na miesta kde chodia ľudia, že kúpiš dom-napríklad na zastávku autobusu, teoreticky vieš si dať aj vyhlásiť v rozhlase za nejaký malý poplatok že kúpiš dom a kontakt na teba.
aj poštárka je dobrý zdroj informácií
Na Bazoši
Krčma 😅 alebo ak ste odtiaľ, tak poštárka je dobrý zdroj.
Ale napr kamoši hľadali pozemok, tak cez kataster pozreli pozemky bez stavby alebo so starými domami, a na adresy majiteľov poslali listy, že by mali záujem kúpiť.
a kde by mal ten dom stať v akej obci
Nas sme kupili v krcme 🙂 alebo kostol ono je to jedno🙂
My napríklad roky chceme dom predať, ale brani mi v tom to, že nemáme ďalšie bývanie, ale kebyze mi pristane v schránke listocek, ze hladaju v tej lokalite dom, okamžite by som sa ozvala. Nie každá babka všetko vie a ani krčma. Prípadne si nájsť názov obce na fb a opýtať sa priamo tam
My napríklad roky chceme dom predať, ale brani mi v tom to, že nemáme ďalšie bývanie, ale kebyze mi pristane v schránke listocek, ze hladaju v tej lokalite dom, okamžite by som sa ozvala. Nie každá babka všetko vie a ani krčma. Prípadne si nájsť názov obce na fb a opýtať sa priamo tam
@staromodna a preco dom neponukate na predaj, ak ho chcete predat? My sme tak predavali nase byvanie (a poznam aj ine take pripady) ze sme podpisali kupnu zmluvu a pritom sme nemali najdeny dalsi/novy dom. Ale vedeli sme ze chceme predat a akonahle sa nasiel kupec za dobru ponuku, nevahali sme. Nechali sme si lehotu 6 mes, kedy sme este byvali v starom.
Lebo inak sa dom naozaj tazko preda, ak nie je niecim specifickym vynimocny, pripadne vo vynimocnej lokalite... Ak sa neinzeruje 😁
@staromodna a preco dom neponukate na predaj, ak ho chcete predat? My sme tak predavali nase byvanie (a poznam aj ine take pripady) ze sme podpisali kupnu zmluvu a pritom sme nemali najdeny dalsi/novy dom. Ale vedeli sme ze chceme predat a akonahle sa nasiel kupec za dobru ponuku, nevahali sme. Nechali sme si lehotu 6 mes, kedy sme este byvali v starom.
Lebo inak sa dom naozaj tazko preda, ak nie je niecim specifickym vynimocny, pripadne vo vynimocnej lokalite... Ak sa neinzeruje 😁
@colsami no problem je ten, že mám strach. Máme 3 deti z toho najmenšie má 15 mesiacov a fakt si nedokážem predstaviť obhliadky. Nemáme tu nijakú rodinu, takže ani neviem kam sa ísť "zasit", keď prídu na obhliadku domu. Absolutne neviem ako to riešiť. Bude treba dom neustále pripravovať na obhliadky. Ja si to naozaj neviem predstaviť plus ma už jeden realitak dal tak dole, že nemáme čo ponúknuť, že mám až strach vyjsť s kožou na trh
@colsami no problem je ten, že mám strach. Máme 3 deti z toho najmenšie má 15 mesiacov a fakt si nedokážem predstaviť obhliadky. Nemáme tu nijakú rodinu, takže ani neviem kam sa ísť "zasit", keď prídu na obhliadku domu. Absolutne neviem ako to riešiť. Bude treba dom neustále pripravovať na obhliadky. Ja si to naozaj neviem predstaviť plus ma už jeden realitak dal tak dole, že nemáme čo ponúknuť, že mám až strach vyjsť s kožou na trh
@staromodna rozumiem. Tiez sme mali drobca a ja este aj v 6.mesiaci. A obhliadky sme si riesili sami, inzerovala upratovala fotila a komunikovala som ja, a obhliadky viedol manzel. A nikde sme sa nezasivali, normalne sme vzdy boli doma. Rodinu tu nemame tiez ziadnu. Nikto s tym nemal problem. Chodili aj realitaci s klientami, aj klienti sami. Prve dieta malo vtedy asi tristvrte roka. Kazdy sa len usmial, prihovoril.
Ak je Tvoj jediny problem strach, tak mozno sa prekonaj a vobec to nebude take zle, ako v Tvojich predstavach. Ja osobne na tom nic zle nevidim. PS: ked sme potom chodili pozerat domy na kupu (zas, s batolatom na rukach a bruchom), uplne bezne boli majitelia aj s detmi doma. Nikde sa nezasivali. Drzim palce 😊
A ano, dom musis mat na obhliadky pripraveny, ale ja som to robila tak, ze ked ludia viac volavali, davala som ich na rovnaky den/dva v tom tyzdni, tym padom tesne predtym bolo upratane, prichystane. Podla Tvojich slov si asi mala stastie na priblbleho realitaka. Ale poviem Ti tajomstvo. Nie je nic co bez nich nezvladnete, predavali sme tak nehnutelnosti 3x, bez nich. Zmluvy si das spravit u pravnika a vsetko ostatne vies zvladnut, niekedy aj lepsie ako niektori, co si dnes hovoria "realitni makleri".
vyhlásiť do rozhlasu? to ti ani nebudú hlásiť - ani za poplatok. to nie je inzercia.
dávať lístky do schránok? aj to nám hádžu - je to obťažujúce.
na miestnom úrade? prečo by mali vedieť na úrade kto predáva dom. Budú sa oháňať zákonom o ochrane osobných údajov
Jedine krcma. To je jediny realny zdroj informacii akehokolvek druhu.
Povedat rodine,znamym,postarke,susedom, o tom,ze zhanas dom na predaj...dostane sa to medzi ludi,dostanes tip o ludoch,co chcu predat alebo o tom ,ze je niekde neobyvany dom a moze byt na predaj,my sme to takto riesili a dostali sme tip na viac domov v lokalite v dedine kde sme chceli, ale nedohodli sme sa az sa nam jeden pacil fakt nastopro a isli sme za majitelmi na blink ze ci nebude na predaj a bol 🙂 neoficialne ,potom aj oficialne chceli 🙂🙂 na dedine viaceri ludia sa boja predavat cez realitky a ked sa popytas od ludi,susedov zistis lepsie a skutocne informacie,ako cez realitky, kde sa vela veci zamlci a dozvies sa po kupe (boli sme v inych dedinach obzerat a realitakmi domy a nemam s nimj dobre skusenosti)
Alebo dat na bazos inzerat, ze zhanas dom na predaj tam a tam,poznam ludi co takto aa im nahlasili a dostali sa k byvaniu
A o co ti presne ide, aby si to vedela, skor, ako to daju realitakom? 🍄

Nejarychlejsie pytanim sa ľudí