icon

Ako obnoviť zablokovaný účet v Slovenskej sporiteľni?

24. jan 2025

Ahojte, prosím Vás ráno mi prišla SMS zo Slovenskej sporiteľne že mám zablokovaný účet. Dôvod neviem .
Stalo sa Vám to niekomu ? Ako ho mám obnoviť ??

Strana
z2
melanta
24. jan 2025

Pozri si v internet bankingu, či tam niečo nemáš. Napríklad exekúciu, ktorá ti zablokovala účet. Alebo či tam nemáš info, že banka nejakú transakciu vyhodnotila ako pochybnú, tak preventívne zablokovala účet.

A následne choď na pobočku a informuj sa. Nikto z nás nemôže vedieť, aký je dôvod blokácie a čo je potrebné urobiť pre odblokovanie. Ja nerozumiem týmto otázkam, ako si môžeš myslieť, že niekto z nás bude vedieť, prečo tvoj účet zablokovali.

barborka2_2
24. jan 2025

A je ta SMS skutočná? Nemôže sa jednať o podvod?

januska12323
24. jan 2025

A určite je v tej sms aj link na ktorý máš kliknúť a zaplatiť, však?

muchotrafka298
24. jan 2025

Ziadna banka neposiela SMS o tom, ze mas zablokovany ucet. Oni nemaju preco blokovat ucet, okrem exekucie. Jedna sa o podvod. Mne chodia pravidelne taketo SMS s textom, ze mam zablokovany ucet v banke tej a tej, kde ani realne nemam ucet.

maranco
24. jan 2025

Prilož obrázok tej SMS

autor
24. jan 2025
autor
24. jan 2025

@muchotrafka298 takto mi prišla SMS

maranco
24. jan 2025

Pozorne si pozri doménu na ktorú odkazuje link slspapp.site nepatrí tvojej banke.
Tá doména slspapp.site bola zaregistrovaná včera v Karibiku na ostrove Svätý Krištof a Nevis
https://www.whois.com/whois/slspapp.site

melanta
24. jan 2025

Bože, veď je úplne jasné, že to nie je stránka SLSP.

autor
24. jan 2025

@maranco ďakujem pekne za info 😊

muchotrafka298
24. jan 2025

Toto urcite NIE JE stranka Slovenskej sporitelne. Dufam,ze si na to nepoklikala a nevyplnila im nejake udaje. Lebo ak ano, okamzite zmen hesla do IB a ak si zadala cislo karty, tak ju blokuj.

autor
24. jan 2025

@maranco ale keď som dala link do googlu mne dalo hneď prihlásenie do Georga

janai1
24. jan 2025

Neverím 🙈

maranco
24. jan 2025

* mne dalo hneď prihlásenie do Georga *
Nedalo ti prihlásenie do Georga, zobrazilo ti ukradnuté obrázky z Georga, podvodník čakal kým mu dáš meno a heslo do IB aby ho hneď vložil do originál George, takže by sa prihlásil on a nie ty.

maranco
24. jan 2025
earlgrey
24. jan 2025

a prihlásila si sa cez ten link? povedz, že nie, prosím 🤦‍♀️

januska12323
24. jan 2025

Jasný podvod, dúfam, že si nikam nič nepísala.

barborka2_2
24. jan 2025

No ak si tam niečo vyplnila tak hneď si ten účet môžeš zablokovať sama...

maranco
24. jan 2025

Po nahlásení už je stránka zrušená.

autor
24. jan 2025

@maranco volala som nato číslo a zdvihla mi to nejaká žena

maranco
24. jan 2025

Ktorá pravdepodobne nevedela o ničom, lebo podvodníci zneužili jej číslo a náhodne si ho vybrali.

mirka0677
24. jan 2025

Nabudúce, prosím ťa, nevolaj na čísla, ktoré ti niekto pošle alebo z ktorého ti príde nejaká podozrivá správa. Nájdi si sama na googli tel.č.do tvojej banky (alebo hocakej inštitúcie o ktorú sa v správe jedná) a volaj na to, máš istotu, že telefonuješ s bankou, nie s podvodníkom.

larisa
24. jan 2025

Niekedy je lepšie ísť sa osobne opýtať do banky. Snáď ti účet podvodník už nevybielil.

mircalla
24. jan 2025

Daky podvod si myslim, ak nemas moznost ist do banky hned volaj na call centrum

biancarv
24. jan 2025

Je to jasný podvod.

alkoholik
24. jan 2025

Stalo sa to aj vám? Kontaktujte Klientske centrum
telefonicky: 0850 111 888, 0910 111 888, 0915 111 888 (zo zahraničia: +421/2/58 26 81 11, +421 915 111 888, +421 910 111 888)
e-mailom: info@slsp.sk,

alkoholik
24. jan 2025

5s mi trvalo zistit kontakt na banku. Vy namiesto toho aby ste zavolali na oficialne cisla zakladate na MK otazku? Fakt je uz Slovensky narod taky blby ako sa nam snazi nahovorit PAN Hranaty? Alebo je to uz realita s ktorou sa musime my ostatny naucit zit?

barborka2_2
24. jan 2025

@alkoholik ja to tiež nechápem. Denno denne sa toto rieši. Na nete aj v telke milión príkladov a varovných signálov. Lenže to dnes ťažko keď polovica ludi ani nevie pordiane používať internet. Na takých sa dobre zarába žiaľ...

mircalla
24. jan 2025

@alkoholik Slovensky narod je tak blby, zial. Milion clankov o tom...A prve volam call centrum, nie sa pytam tu

muchotrafka298
24. jan 2025

Mne napriklad banka z bezpecnostnych dovodov zablokovala kartu. Prisla mi SMS, ze mi zablokovali kartu a mam volat infolinku. Mna vobec nenapadlo, ze mam kdesi po internetoch vypisovat, ze co mam robit. Ale zobrala som telefon a zavolala. Nebol to podvod, ze mali info o tom,ze mohlo dojst k zneuzitiu mojej karty a preto mi ju zablokovali a posielaju mi novu, dostanem ju vtedy a vtedy. Bol tam zivy clovek, nie automat alebo chat.

Strana
z2