icon

Ako opraviť príkaz na platbu cez mobil?

6. mar 2025

platba SSE je nastavená cez účet . odchádza každý mesiac. Až dnes som si všimla, že miesto 53 e posielam 51e.
je možné na mobile opraviť príkaz na požadovanú sumu, alebo musím do banky?
popr. poraďte čo s tým.

berenika39
6. mar 2025

V aplikaci banky to možné samozřejmě je.

petamich
6. mar 2025

Predpokladam, ze to je trvaly prikaz a ten si samozrejme vies modifikovat v internet bankingu alebo mobilnej aplikacii.

autor
6. mar 2025

ďakujem

matusformanek
7. mar 2025

Asi ide o inkasnu platbu. Jej výška sa nenastavuje v banke ale v SSE. Ja si ju viem nastaviť ako výšku zálohovej platby v aplikácii SSE 🙂

zic
7. mar 2025

@matusformanek a to nemusis potvrdit v IB? U dodavatela spisujes pokial viem mandat na inkaso (tam moze byt nejaky limit) a ten nasledne musis "pretavit" do suhlasu s inkasom v banke. Bez toho nic neztrhnu. Ten suhlas moze byt nizsi...

petamich
7. mar 2025

@zic v zasade v banke nastavujes len uroven inkasa, ze prejde vsetko, ze prejde iba to co si odsuhlasil (cize davas mandat konkretnej spolocnosti cez suhlas so SEPA inkasom) alebo neprejde nic, ak mas by default nastaveny otvoreny suhlas, tak banka zrealizuje vsetko, co pride ako prikaz na inkaso a tym padom mozes pridavat dalsie mandaty na strane poskytovatela sluzby a banka len realizuje

autor
7. mar 2025

chcela som to spraviť - opraviť v mobile, len jednoducho oprava nie je možná.
možno by mi vedel niekto pomôcť kto robí vo VUB...

autor
7. mar 2025

@matusformanek zálohová platba bola robená vo VUB. v SSE som nebola ....

zic
7. mar 2025

@petamich to ano,ale nikdy som nenastavoval sumu (viackrat) u dodavatela (po prvotnom spisani mandatu). Vzdy to upravujem v banke (ked nahodou treba). Respektive, aj keby to bolo nutne uoravit u dodavatela, urcite by to bolo nutne upravit aj v banke som tym chcel povedat...

autor
7. mar 2025

ďakujem všetkým

petamich
7. mar 2025

@zic ja som v banke napr. sumu nezadavala, pri vyplnovani suhlasu som dala bez limitu a tym padom stahuju spolocnosti, ktorym som dala suhlas a mozu stiahnut aj tri miliony (srandujem), cize zalezi, ak si si v suhlase dal nejaku sumu do a suma na inkaso je vyssia, tak vtedy jasne, treba upravovat

zic
7. mar 2025

@petamich to ano. Prave ten limit tam pre istotu davam, nech omylom nestiahnu vela...

matusformanek
7. mar 2025

@zic v IB sa nastavuje len horna hranica inkasneho suhlasu. aku ciastku bude inkaso strhavat sa dohaduje na strane inkasanta, tej spoločnosti. napr zmena zalohovych platieb v SSE sa nastavuje v SSE. bežne si to takto zvyšujem a platim tak viac nez je na predpise

matusformanek
7. mar 2025

ja mam aplikaciu SSE (kazdy si ju moze stiahnut na google play ci appstore) a zalohova platba (jej konkretna zmena) sa nastavuje tam. Ano, prvotny inkasny suhlas sa nastavuje cez IB alebo v banke

zic
7. mar 2025

@matusformanek ok, ja som pred 11 rokmiisiel do zse, spravil mandat na inkaso, dal tam dajme tomu 400 eur limit (alebo bez limitu - nepamatam si)... vztahovalo sa to na banku / ucet...
A odvtedy som nic nemenil, len to inkaso v banke... na zaciatku som dal limit dajme tomu 200 eur (ked som mal zalohu 120 eur)... A limit v zse by som menil, az by som mal navysenu splatku nad tych teoretickych 400 eur (ak tam nemam bez limitu napriklad)...
Detto telekom... Tam mam asi nastavene inkaso bez limitu a limitujem to v IB banky... preto to pre mna bola novinka