Ako ovplyvní meškanie platby sociálneho poistenia pri PN u živnostníka?
Ahojte chcela by som sa opýtať ak je tu niekto so skúsenosťou... Som živnostníčka 5 r, platím odvody riadne do sociálnej aj zdravotnej mala som úraz a som PN potom som zistila že mi v danom mesiaci akurát neodišla platba na sociálnu hneď som to aj zaplatila Rozhodnutie o PN zatiaľ nemám zo soc. Poisťovne Máte niektoré skúsenosť s meškaním platby a či vám potom prešla PN?
@soomtehotnaa skus to napísať dátumovo..
Od kedy si PN a kedy si platila platbu.
@zalka PN som od 19 a na tu platbu som prišla až 20 a v tedy som to hneď platila
@soomtehotnaa teraz február? tak to by nemal byť žiaden problém ... ak ti vo februári začala PN a vo februári si platila januárovú platbu nezabudni zaplatiť včas za február pomerne do 8. marca ...
@zalka vďaka bohu
@soomtehotnaa osobne by som február zaplatila ešte teraz vo februári ... kludne celý mesiac, oni preplatok vrátia cca za pár mesiacov
@zalka áno mám to v pláne hneď ako príde manželovi výplata 25 by mal mať tak to hneď chcem zaplatiť
@zalka ďakujem za radu
@soomtehotnaa dobrý deň ak by mal niekto podobný problém dnes mi prišiel dopis že mi to bolo uznané

To môže byť problém, ak nebolo zaplatené načas. Prečo vlastne, dá sa to obhájiť? Zavolaj na sociálnu radšej.