icon

Ako podať potvrdenie o DPH pri dovoze auta?

majro56
24. jan 2025

Ahojte, mate s tým niekto skúsenosť? Nechal som si doviesť auto z Nemecka. Auto nebolo v pojazdnom stave, oprava trvala cca 3 mesiace. Až po oprave vozidla a absolvovaní KO mi na polícii povedali že musím doniesť ešte potvrdenie z daňového. Auto má najazdené cca 2000km a na Slovensku sa považuje za nové. Som fyzická osoba, zamestnanec. Neviete mi prosím nikto poradiť ako mám pokračovať?

alkoholik
24. jan 2025

@majro56 Treba si to vsetko nastudovat. Vsetko je ne na nete. Ale je to zabavka na Slovensku. Drzim palce. Dph 19% ste zaplatili v DE?

alkoholik
24. jan 2025

Aku mate fakturu? V DE vam mali auto predat bez dph((19%) a mali ste to zrealizovat v roku 2024 ked bola na SR 20%. Teraz zaplatite 23%.

majro56
autor
24. jan 2025

@alkoholik zaplatil som to samozrejme aj z daňou v Nemecku. A auto som kúpil ešte v novembri 2024. Všetko to riešil jeden chalan, od dovozu, opravy až po prihlásenie. Načítané toho mam už asi všetko čo sa dá nájsť na nete. Už som poslal cez Slovensko.sk faktúru na finančnú správu. Podľa niektorých článkov, keď kúpim auto od fyzickej osoby v Nemecku tak na Slovesnku nemusím platit daň. Ale na polici chcú potvrdenie z daňového aby dali ŠPZ.
Mám v tom už riadny guláš.

alkoholik
24. jan 2025
alkoholik
24. jan 2025

Mali ste pockat 6 mesiacov a mat fakuru 6 mesiacov a 1 den.