icon

Ako podať úspešne opravné daňové priznanie?

janinamojka
7. okt 2024

Prosím o radu nejakú šikovnú žienku ktorá sa vyzná..
Napíšem správu..

sweet20
7. okt 2024

@janinamojka napis tu co potrebujes vediet, poradime ti viacere

salome123
7. okt 2024

@janinamojka Danove priznanie Ačkové či Béčkové alebo PO?

janinamojka
autor
7. okt 2024

Ide o A.
Ide o maličkosť len neviem co s tým.. prišla mi výzva na odstránenie nedostatkov daňového priznania..
V opravnom ktoré mi známa robila uviedla zle riadok 61 sumu daňového b.a riadok 72 vznikol vyšší preplatok..
Mam teraz podať opäť opravné daňové??podla tohto ako to oni poslali?volala som tam ale zatiaľ som sa nedovolala..

katarinaba
7. okt 2024

Skus sa tam dovolat, na liste by mal byt prave tvoj spravca dane, cize osoba, ktora s nim pracuje. Mozno bude stacit, ked tam zajdes osobne a riadky opravis.

janinamojka
autor
7. okt 2024

@katarinaba ďakujem 🙂

anos18
7. okt 2024

@janinamojka už to ale bude dodatočné DP

janinamojka
autor
7. okt 2024

A ešte otázka...je mi jasne ze tam mam niečo dokrutene a zle uvedené...ale budem tam mat vracať týchto 126..alebo 2,15?

katarinaba
7. okt 2024

Ale tu nejde o zle vyplneny riadok. Tam bolo neopravnene ziadanie danoveho bonusu.
Zial, kedze nevidim prve danove, opravne danove a cely list, neda sa k tomu vyjadrit. A plus teda ostatne okolnosti, preco doslo k neopravnenemu uplatneniu danoveho bonusu.

janinamojka
autor
7. okt 2024

@katarinaba jasne...chápem.. Len to som ja ani nerobila ale jedna pani ..Ktorá mi to bohužiaľ dovrzala očividne..

katarinaba
7. okt 2024

@janinamojka zial, zly vyber. Danove treba dat robit odbornikom. To nie je len o hadzani cisiel do elektronickeho formulara.
Teraz si zavolaj na ten danovy a dohodni sa na dalsom postupe so spravcom dane. Pripadne ti povedia presne, co teraz treba vratit, alebo ci vznikne preplatok. Bez zakladnych info ti tu nikto nepomoze.