icon

Ako podať žiadosť o príspevok na Nifty testovanie?

23. júl 2025

Ako podat ziadost v Penazenke zdravia u VŠZP na preplatenie prispevku za Nifty Pro od Zentya s.r.o.

Pred tyzdnom som bola v SonoClinic Kosice na Nifty Pro testovanie od Zentya s.r.o. Za testovanie som platila bankovym prevodom. Zentya mi pre ucel podania ziadosti u VSZP zaslala fakturu s tym, ze na fakture je uvedena Zentya, ale v Penazenke zdravia mam zadat ICO mojej gynekologicky. Kedze mam 35+ rokov, splnam podmienky VSZP na tento benefit a chcela by som poziadat cez aplikaciu o prispevok. O prispevky za ockovanie/zubne osetrenia atd ziadam bezne, no v tomto pripade si nie som celkom ista ako podat ziadost, tak aby bola schvalena kedze ide o nemalu sumu.
Nemate prosim niektora skusenost u VSZP s Nifty testovanim od Zentya?
Dakujem pekne.

trgypadl
23. júl 2025

Zadaj ico co mas na doklade

autor
25. júl 2025
@trgypadl

Zadaj ico co mas na doklade

@trgypadl Takze som skusila a uz viem preco mi kazali dat ico gynekologicky. Zentya nie je zmluvnym partnerom VSZP. Takze som to podala s icom gynekologicky a dufam, no zaroven pochybujem, ze mi to tak schvalia. Zaroven doklad, ktory vystavili je faktura, nie doklad o tom, ze som to i ozaj zaplatila. Ocakavam, ze to bude na dlhsie a par telefonatov so Zentyou a VSZP.

autor
10. sep 2025
@anonym_autor

@trgypadl Takze som skusila a uz viem preco mi kazali dat ico gynekologicky. Zentya nie je zmluvnym partnerom VSZP. Takze som to podala s icom gynekologicky a dufam, no zaroven pochybujem, ze mi to tak schvalia. Zaroven doklad, ktory vystavili je faktura, nie doklad o tom, ze som to i ozaj zaplatila. Ocakavam, ze to bude na dlhsie a par telefonatov so Zentyou a VSZP.

@anonym_autor Takze update - dnes mi doslo upozornenie z VSZP, ze mi preplatenie vysetrenia schvalili. Stalo ma 480e, preplacaju 260e. Uz si nespominam, ci mali hornu hranicu 260e alebo som uz mala tak precerpanu Penazenku zdravia, ze mi ostalo "len" tych 260e. Kazdopadne, som velmi rada, ze aspon nieco.

lenka_blk
29. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Takze update - dnes mi doslo upozornenie z VSZP, ze mi preplatenie vysetrenia schvalili. Stalo ma 480e, preplacaju 260e. Uz si nespominam, ci mali hornu hranicu 260e alebo som uz mala tak precerpanu Penazenku zdravia, ze mi ostalo "len" tych 260e. Kazdopadne, som velmi rada, ze aspon nieco.

@anonym_auto
@anonym_autor
Ja sa tiež presne tohto bojím, akurát teraz 1.10. idem ju svojmu gynekológovi na odber vzorky a Nifty bude vykonávať Zentya s.r.o.
Keď som komunikovala s pani Kovačikovou od nich, tiež mi poradila presne toto, zadať IČO gynekológa ale predsa doklad pre Peňaženku bude obsahovať iné IČO. Nechce sa mi veriť tomu že to takto schvaľujú...

autor
29. sep 2025
@lenka_blk

@anonym_auto
@anonym_autor
Ja sa tiež presne tohto bojím, akurát teraz 1.10. idem ju svojmu gynekológovi na odber vzorky a Nifty bude vykonávať Zentya s.r.o.
Keď som komunikovala s pani Kovačikovou od nich, tiež mi poradila presne toto, zadať IČO gynekológa ale predsa doklad pre Peňaženku bude obsahovať iné IČO. Nechce sa mi veriť tomu že to takto schvaľujú...

@lenka_blk Ano, s p.Kovacikovou som to riesila i ja. Popravde, tiez som tomu neverila a myslela som, ze ma len odbila s tym ICOm gynekologa, ale tak asi to tak ozaj funguje. Peniaze mi uz boli vyplatene na ucet.
Drzim palce, hlavne nech mate dobre vysledky.

kinga15
15. okt 2025

Dobrý deň. Prosím vás aj Vám v žiadosti písalo, že chýba vykázaný výkon u lekára? Spravila som to presne tak ako ste písali vyššie IČO gynekológa a priložila faktúru. Bola som sa pýtať aj v poisťovni, tam mi vraveli, že je to rozpracované, treba čakať, vyplácanie z druhého polroka vraj bude v marci 2026. Tak neviem či čakať alebo sa ešte dožadovať.

kinga15
15. okt 2025
@lenka_blk

@anonym_auto
@anonym_autor

@lenka_blk dajte prosím potom vedieť, ako Vám to píše v žiadosti. Mne tam píše tak ako som písala vyššie v komentári. Som zvedavá, snáď nám to preplatia. Držím Vám palce nech máte dobré výsledky.

lenka_blk
15. okt 2025
@kinga15

@lenka_blk dajte prosím potom vedieť, ako Vám to píše v žiadosti. Mne tam píše tak ako som písala vyššie v komentári. Som zvedavá, snáď nám to preplatia. Držím Vám palce nech máte dobré výsledky.

@kinga15 zdravím, ja ešte stále len čakám na faktúru od Zentya. Nejako im to trvá, vraj "pošle kolegyňa z Bratislavy". A to som platila 2.10.
Výsledky vyšli všetky ok, takže už len dúfať v to preplatenie. Dám vedieť...

autor
15. okt 2025
@lenka_blk

@kinga15 zdravím, ja ešte stále len čakám na faktúru od Zentya. Nejako im to trvá, vraj "pošle kolegyňa z Bratislavy". A to som platila 2.10.
Výsledky vyšli všetky ok, takže už len dúfať v to preplatenie. Dám vedieť...

@lenka_blk Mne prisla faktura do dna-dvoch. Pripomente sa p. Kovacikovej.

autor
15. okt 2025
@kinga15

Dobrý deň. Prosím vás aj Vám v žiadosti písalo, že chýba vykázaný výkon u lekára? Spravila som to presne tak ako ste písali vyššie IČO gynekológa a priložila faktúru. Bola som sa pýtať aj v poisťovni, tam mi vraveli, že je to rozpracované, treba čakať, vyplácanie z druhého polroka vraj bude v marci 2026. Tak neviem či čakať alebo sa ešte dožadovať.

@kinga15 Vacsinou mam taku skusenost, ze to trva aj mesiac, mozno trochu viac kym nabehne vykazany vykon lekara. Ak cakate pridlho, skuste sa opytat u svojho gynekologa ci je z jeho strany vsetko v poriadku vykazane.

kinga15
17. okt 2025
@anonym_autor

@kinga15 Vacsinou mam taku skusenost, ze to trva aj mesiac, mozno trochu viac kym nabehne vykazany vykon lekara. Ak cakate pridlho, skuste sa opytat u svojho gynekologa ci je z jeho strany vsetko v poriadku vykazane.

@anonym_autor prosím Vás a ako ste to mali zo strany lekárka vykázané? Pretože mne v časti vyšetrenia, neukazuje tento výkon. Medirex Košice mi tam ukázalo ale Zentyu nie. Ja som mala odber 11.9.

kinga15
21. nov 2025
@lenka_blk

@anonym_auto
@anonym_autor

@kinga15
@lenka_blk už mi bolo preplatené tento mesiac. Na odberoch som bola v septembri a schválili to teraz, aj vyplatili