Ako pomôcť sestre s exekúciou a vyhlásiť bankrot?
Prosim poradte,na ake prispevky od štatu ma narok moja sestra.Bohuzial je na invalidnom dochodku,pobera 399€ mesacne.Dieta ma u pestinov a musi mesacne odvadzat na vyzivne 32 eur mesacne.Keby toho nebolo malo prisla o byvanie a je uz prakticky bez domova.Nevlastni ziaden majetok dom byt ani pozemky.Exekutor jej navyse zablokoval ucet v banke.Ako sa vlastne vyhlasuje bankrot aky je postup?Ma narok na neake prispevky od statu?Napriklad ochranny prispevok,prispevok na vyzivne pre jej dieta a prispevok na byvanie?Ako jej pomoct?
@alexis41 pokiaľ si založí účet napr. V Česku alebo v revolute, exekútor na to nemá dosah (tiež aj na majetok v zahfanici), ale ideálne navštíviť do centrum právnej pomoci
@alexis41 pokiaľ si založí účet napr. V Česku alebo v revolute, exekútor na to nemá dosah (tiež aj na majetok v zahfanici), ale ideálne navštíviť do centrum právnej pomoci
@anonym_1ebd90 ale pozeram, že pobeda invalidný, tak to sa zrejme nedá nijako obísť, keďže exekútor sa vie dostať k peniazom priamo zo sociálky

Kľudne ma ukameňujte, ale napíšem to na rovinu. Tiež mám sestru so schizofréniou. Aj ako ateista sa modlím, aby deti nikdy nemala, lebo by to dopadlo buď takto, alebo by to dieťa zabila. Tie, ktoré píšete, že si ju má zobrať domov a starať sa o ňu 🤯 to je vidno, že ste takých príbuzných nikdy nemali a nezažili. Mne je jedno, čo sa hovorí, že krv nie je voda. Svoju sestru by som ku sebe nikdy nezobrala. V hre je totiž aj moje manželstvo, naše psychické zdravie a zdravie našich detí.
Či by som si zobrala jej dieťa? Úprimne poviem, že neviem. Bohvie, s kým by ho mala. Keď vidím tie individuá, s ktorými chodí. No, stačí mi. A tá genetická nálož by sa tam určite prejavila. Ja by som mala otočiť svoj život hore nohami? A prečo? Nikdy sme dobrý vzťah nemali, ani ju nepokladám za svoju sestru. Je to smutné, ale ja som s ňou zažila peklo. Takže keby sa mi už nikdy neozve, nebola by som smutná. Skôr som sa celý život pýtala, prečo som nemohla byť radšej jedináčik.