icon

Ako postupovať pri nesprávnej adrese energopomoci?

gregik66
22. feb 2026

Ahojte, nestalo sa vam niekomu ze vam prisiel sek na energopomoc na meno za slobodna a na adresu vasich rodicov? Vydata som 4 roky, rovnaky cas byvam na inej adrese a na nej mam aj narok na energopomoc. Trvaly pobyt mam zmeneny, posta mi chodi normalne ku mne domov, za ten cas k rodicom neprislo nic. Ako teraz postupovat?

anonym_6e20e3
22. feb 2026

Nám sa stalo že prišla na manželove meno. Nieje odberateľ enrgií, ani vlastník nehnuteľnosti, len tam ma trvalý pobyt 🤷🏽‍♀️🤦🏻‍♀️🤷🏽‍♀️ neviem čo to používajú za databázu ..

caramellka
22. feb 2026
@anonym_6e20e3

Nám sa stalo že prišla na manželove meno. Nieje odberateľ enrgií, ani vlastník nehnuteľnosti, len tam ma trvalý pobyt 🤷🏽‍♀️🤦🏻‍♀️🤷🏽‍♀️ neviem čo to používajú za databázu ..

@anonym_6e20e3 Viaže sa to na trvalý pobyt. Ja som papierovo vlastníkom bytu (dedičstvo po otcovi), kde žije mamina a dočasne tam má brať nahlásený trvalý pobyt kvôli tomu, že ešte nemajú skolaudovaný dom a otvoril si živnosť. Energošek na túto adresu prišiel na bratove meno, aj keď nie je vlastníkom a ani platiteľom energií. Mne prišiel šek na adresu, kde som polovičný vlastník nehnuteľnosti a ja a dcéra tu máme trvalý pobyt

@gregik66 Asi by som si skúsila ako prvé overiť si v registri obyvateľov, či Ťa náhodou omylom neevidujú na adrese rodičov. Teraz sa pri tejto energopomoci zistili viaceré takéto kiksy.

anonym_6f0841
22. feb 2026

Mne prišla energopomoc aj na trvalé bydlisko a aj k mojim rodičom na moje meno za slobodna, kde už roky nebývam (mam aj druhý byt vo vlastníctve, tak zrejme preto 2 šeky) . Bola som na pošte , pani skonštatovala, že priezvisko nesedí s občianskym, ani adresa, pýtala som sa, či mám teda doniesť sobášny list alebo co teda, a povedala ze nič, peniaze vydala.

mimaapeto
Včera o 12:18
@anonym_6e20e3

@anonym_6e20e3 na mladšieho člena domácnosti to posielajú..

mimaapeto
Včera o 12:20
@anonym_6f0841

Mne prišla energopomoc aj na trvalé bydlisko a aj k mojim rodičom na moje meno za slobodna, kde už roky nebývam (mam aj druhý byt vo vlastníctve, tak zrejme preto 2 šeky) . Bola som na pošte , pani skonštatovala, že priezvisko nesedí s občianskym, ani adresa, pýtala som sa, či mám teda doniesť sobášny list alebo co teda, a povedala ze nič, peniaze vydala.

@anonym_6f0841 len ten šek kt. prišiel na meno za slobodna+ na adresu rodičov mohla byť AEP za byt rodičov... a nie za tvoje byty.. rodičom prišiel šek aj na ich meno? šek je posielaný na mladšie osoby aby odbremenili starších ľudí chodiť na poštu...

andaluzia12
Včera o 12:36
@mimaapeto

@anonym_6e20e3 na mladšieho člena domácnosti to posielajú..

@mimaapeto u nás to neplatí, manžel je starší

anonym_6f0841
Včera o 13:59
@mimaapeto

@anonym_6f0841 len ten šek kt. prišiel na meno za slobodna+ na adresu rodičov mohla byť AEP za byt rodičov... a nie za tvoje byty.. rodičom prišiel šek aj na ich meno? šek je posielaný na mladšie osoby aby odbremenili starších ľudí chodiť na poštu...

@mimaapeto prišlo to za centrálne kúrenie, a oni centrálne kúrenie nemajú, bývajú v dome a kúria plynom