Ako postupovať pri zrušení príspevku na hypotéku?
Ahojte. Minulý mesiac sme refinancovali hypotéku. Bolo nám povedané ,že príspevok sa zruší automaticky . Avšak ,dnes priateľovi nabehli peniaze znova aj keď už má zaplatenú novú splátku . Treba to zrušiť priamo alebo sa to teda zruší automaticky a tieto peniaze máme vrátiť ? Ďakujem
@michalka005 radšej sa spýtajte a úrade, aby ste potom nemuseli vraciať neviem koľko..
treba ist na urad a zrusit to, my sme tam boli., lebo potom bude treba vracať peniaze
@michalka005 A prečo by ste ho uz nemali dostať? Aky je tam dôvod? Refinancovanie? Či máte vyšší plat ako to maximum čo sa tam uvádza?
To asi posielaju pozadu,ako vsetko takze to mozno bol posledny prispevok a potom sa zrusi,ale lepsie sa opytat priamo na urade.Istota je istota.A naco to bral,ked teraz navysoval??
@vladuska20 nerozumiem otázke ,že načo to bral,keď teraz navyšoval?
@michalka005 A prečo by ste ho uz nemali dostať? Aky je tam dôvod? Refinancovanie? Či máte vyšší plat ako to maximum čo sa tam uvádza?
@anonym_fbe615 áno ,refinancovanie.
@anonym_fbe615 áno ,refinancovanie.
@michalka005 refinancovanie ako dôvod nedostať zrušili, nie?
@michalka005 refinancovanie ako dôvod nedostať zrušili, nie?
@ekira1 riešila nam to finančná . Zlucovali sme viac úverov +Pss do jednej hypotéky +navýšenie. Tým pádom by to malo byť zrušené ,keďže nejde o čistý refinanc.
Nedalo sa to spraviť tak, že požiadať rovnakú banku o zníženie úrokovej sadzby aby príspevok pokračoval? Ostatné by ste si zlúčili do druhého úveru.
Nedalo sa to spraviť tak, že požiadať rovnakú banku o zníženie úrokovej sadzby aby príspevok pokračoval? Ostatné by ste si zlúčili do druhého úveru.
Nie ,nedalo keďže som na RD a vychádzalo to takto najlepšie. Ja som len chcela vedieť ,či sa to zruši automaticky alebo máme ísť radšej osobne.
Nie ,nedalo keďže som na RD a vychádzalo to takto najlepšie. Ja som len chcela vedieť ,či sa to zruši automaticky alebo máme ísť radšej osobne.
@michalka005 A bolo by vôbec možné mať pokračovať bonifikáciou hypotéky keby napríklad banka znížila úrokovú sadzbu zo 4,5 na 3,4%?
@michalka005 A bolo by vôbec možné mať pokračovať bonifikáciou hypotéky keby napríklad banka znížila úrokovú sadzbu zo 4,5 na 3,4%?
@martina7578 to netuším .Možno áno, keďže je to úver na bývanie a pri splnených podmienkach by to šlo ,len neviem či netreba novú žiadosť .To by trebalo prezistit. Nie som v tom zbehla.
Nám VÚB nechcela znížiť . Prešli sme do UniCredit a sadzba zišla presne z 4.89 vo Vubke na 3.40. v UniCredit.
@michalka005 Nárok sa vypláca mesačne pozadu, čiže ak ste refinancovali v júli, za júl ste ešte mali nárok a vyplatený bol v auguste. Banky posielajú info úradom pravidelne v súboroch každý mesiac, ak by ste nemali za daný mesiac nárok, úver by bol za ten mesiac neidentifikovaný a príspevok by už neprišiel. Každopádne príde rozhodnutie o odňatí príspevku kde je aj info od ktorého mesiaca sa odníma.
@michalka005 Nárok sa vypláca mesačne pozadu, čiže ak ste refinancovali v júli, za júl ste ešte mali nárok a vyplatený bol v auguste. Banky posielajú info úradom pravidelne v súboroch každý mesiac, ak by ste nemali za daný mesiac nárok, úver by bol za ten mesiac neidentifikovaný a príspevok by už neprišiel. Každopádne príde rozhodnutie o odňatí príspevku kde je aj info od ktorého mesiaca sa odníma.
@olussa museli sme ešte doložiť papier o splatení hypotéky. Ale máme to už vyriešené ,ďakujem

To asi posielaju pozadu,ako vsetko takze to mozno bol posledny prispevok a potom sa zrusi,ale lepsie sa opytat priamo na urade.Istota je istota.A naco to bral,ked teraz navysoval??