Ako používať Edenred stravenkovú kartu na benefity?
Pekný deň,
prosím vás, muž má už roky rokúce Edenred stravenkovu kartu. Dostáva tam stravné, atď atď. Keďže nakupujem len ja, nosím ju u seba. Teraz k vianociam dostali Benefity na túto kartu. X rokov dostávali v papierovej forme Edenred Darčeky. Túto kartu ale neviem ako používať. Akoze, normálne prídem do Nay a zaplatím tovar so stravenkovou? Karta si to vie rozlisit, odkiaľ stiahnuť peniaze?
Prípadne sa to dá potom aj nejak blokovať, aby odtiaľ nestrhávalo peniaze?
Vždy sme si tieto darčekové poukážky odkladali, uprostred roka keď trebalo nejaku elektroniku kúpiť, alebo darček, knihu, tak sme vzali papierovú poukazku a zaplatili sme ňou, teraz sa obávam že sa to pomíňa, keď napr v obchode zaplatím za potraviny..
Akoze ja viem že sa bude zdať že riešim hlúposti pre 200€, no pre nás je to dosť peňazí za to 🙂
Vďaka za rady.
@monikabotosova Ahoj, môj muž tiež má tú edenred stravovaciu kartu a teraz v novembri im dávali 50 eur na benefity. Volala som do info centra tie peniaze sa nedajú platiť v potravinách ale na benefity ako kino lekáreň a pod. Zaujímavé že sme minulý týždeň boli v kine a chcela som z toho zaplatiť a zamietlo sa to. Tak ja neviem čo s tým, asi nám tie peniaze prepadnú
@monikabotosova Ahoj, môj muž tiež má tú edenred stravovaciu kartu a teraz v novembri im dávali 50 eur na benefity. Volala som do info centra tie peniaze sa nedajú platiť v potravinách ale na benefity ako kino lekáreň a pod. Zaujímavé že sme minulý týždeň boli v kine a chcela som z toho zaplatiť a zamietlo sa to. Tak ja neviem čo s tým, asi nám tie peniaze prepadnú
@anonym_70a21d mas zoznam na ich stranke v ktorych ochodoch a lekarnach tato karta plati. A ano, autorka platis stravenkovou kartou napr. v sportisime, decatlone, c&a atd. nie je to nic cudne, aj ja tak platim. Na potraviny sa to neda minut.
@anonym_70a21d mas zoznam na ich stranke v ktorych ochodoch a lekarnach tato karta plati. A ano, autorka platis stravenkovou kartou napr. v sportisime, decatlone, c&a atd. nie je to nic cudne, aj ja tak platim. Na potraviny sa to neda minut.
@ivana11155 Nemám presný zoznam, to mi povedal pán na info linke že dá sa s tým platiť kino lekáreň a pod.
@ivana11155 Nemám presný zoznam, to mi povedal pán na info linke že dá sa s tým platiť kino lekáreň a pod.
@anonym_70a21d ano kino, lekaren ale nie vsetky. Napr. Lekaren len Benu a Schneider atd. Zoznam mas na ich stranke.
@monikabotosova vieš tým kľudne zaplatiť aj v e-shope. Len musíš nájsť, kde sa s tým dá platiť. Neplatí to všade, preto si najprv treba overiť, kde sa platiť dá, aby si neostala prekvapená. Ale myslím, že na takej Alze sa isto dá, tam kúpiš všetko.
Ďakujem veľmi pekne všetkým za odpoveď, nakoniec v práci muž dostal k tomu aj inštrukcie a bez problémov sme zaplatili na akceptacnych miestach, v našom prípade v Nay 😃

Dostali navyse 200 eur na tuto kartu? Lebo ak ano, a nechces minat tie peniaze, urobila by som to tak, ze 200 eur dala nabok a normalne z toho cerpala na portaviny tak ako doteraz.. cize akozs si vybrala tych 200 eur.. neviem ci vies ako to myslim