Ako požiadať o preplatenie antibiotík zo zahraničia?
Ahojte chcela by som sa opýtať. Konkrétne Bulharsko. Dostala som tam lieky za vyše 80€ což nie je malý peniaz. Tam mi povedali ze doma mi to poisťovňa vráti. Nemala som žiadne spravy nakoľko mi nedali nič okrem ručne predpísaného receptu kde bol pripnuty a opeciatkovany bloček z ich lekárne. V dôvere pozerala pani nechápavo založili sme žiadosť ale nevedela mi garantovať co sa bude diať. Musia si vyžiadať záznamy keďže nič sa nedialo elektronicky. Prosím vás stalo sa to niekomu a do akého času to vrátili? Podané bolo minulý týždeň pani tvrdila ze kľudne aj viac ako mesiac ak vôbec. Stalo sa vám aj ze peniažky vám nevrátili vôbec? Ďakujem
@anonym_autor ak je liek kategorizovaný aj na Svk, tak by ti ho mali preplatiť do výšky, aká je jeho cena schválená u nás.
a mala si zaplatene cestovne poistenie? tam si si to mala uplatnovat nie v dovere ta ti to nema preco preplatit
@mamina7070 áno mala. Tam mi povedali ze v mojej zdravotnej poisťovni
@anonym_autor ak je liek kategorizovaný aj na Svk, tak by ti ho mali preplatiť do výšky, aká je jeho cena schválená u nás.
@lenkit aha no toto neviem. Niektoré lieky boli ako u nás iné neviem keďže neviem ten ich jazyk a neviem si preložiť co to je za liek. Dokopy ich bolo 6
tak to tu odfot alebo daj do chat gpt boli to len atb ?
@lenkit aha no toto neviem. Niektoré lieky boli ako u nás iné neviem keďže neviem ten ich jazyk a neviem si preložiť co to je za liek. Dokopy ich bolo 6
@anonym_autor my sme takto isto dostali v Grecku a riesili sme to cez cestovne poistenie. Manzelovi to normalne preplatili. A rukou napisany recept na liek, vyzerajuci ako totalny zdrap papiera, mu platil este aj v slovenskej lekarni, kde mu normalne dali este dalsiu flasticku kvapiek do ucha, ked minul tu prvu. Ale pred navstevou lekara sme volali do poistovne (cestovnej), a ti ho presne navigovali ako a akam ma ist.
toto sa rieši v cestovnej poisťovni, riešili sme to 2x, dokonca aj rukou písaný recept z Kréty preplatili
@anonym_autor my sme takto isto dostali v Grecku a riesili sme to cez cestovne poistenie. Manzelovi to normalne preplatili. A rukou napisany recept na liek, vyzerajuci ako totalny zdrap papiera, mu platil este aj v slovenskej lekarni, kde mu normalne dali este dalsiu flasticku kvapiek do ucha, ked minul tu prvu. Ale pred navstevou lekara sme volali do poistovne (cestovnej), a ti ho presne navigovali ako a akam ma ist.
@simsalabim tak to potom nechápem prečo ma nasmerovali do dôvery a pani to so mnou seriózne riešila vôbec nepovedala ze som tam zle ze som to mala riešiť s cestovným poistením vzala to odo mňa spísali sme žiadosť a všetko v pohode. Tak mi prišlo ze to riešia bezne 🤷♀️
@simsalabim tak to potom nechápem prečo ma nasmerovali do dôvery a pani to so mnou seriózne riešila vôbec nepovedala ze som tam zle ze som to mala riešiť s cestovným poistením vzala to odo mňa spísali sme žiadosť a všetko v pohode. Tak mi prišlo ze to riešia bezne 🤷♀️
@anonym_autor tak to je na staznost, ak ste mali uzavrete cestovne poistenie. Ved na to to je. Manzelovi preplatili aj taxik do a z nemocnice, povedali, k akemu lekarovi ist, ten o nom vedel a hned ho po mene volali dnu.

a mala si zaplatene cestovne poistenie? tam si si to mala uplatnovat nie v dovere ta ti to nema preco preplatit