icon

Ako požiadať o preplatenie antibiotík zo zahraničia?

20. aug 2025

Ahojte chcela by som sa opýtať. Konkrétne Bulharsko. Dostala som tam lieky za vyše 80€ což nie je malý peniaz. Tam mi povedali ze doma mi to poisťovňa vráti. Nemala som žiadne spravy nakoľko mi nedali nič okrem ručne predpísaného receptu kde bol pripnuty a opeciatkovany bloček z ich lekárne. V dôvere pozerala pani nechápavo založili sme žiadosť ale nevedela mi garantovať co sa bude diať. Musia si vyžiadať záznamy keďže nič sa nedialo elektronicky. Prosím vás stalo sa to niekomu a do akého času to vrátili? Podané bolo minulý týždeň pani tvrdila ze kľudne aj viac ako mesiac ak vôbec. Stalo sa vám aj ze peniažky vám nevrátili vôbec? Ďakujem

mamina7070
20. aug 2025

a mala si zaplatene cestovne poistenie? tam si si to mala uplatnovat nie v dovere ta ti to nema preco preplatit

lenkit
20. aug 2025

@anonym_autor ak je liek kategorizovaný aj na Svk, tak by ti ho mali preplatiť do výšky, aká je jeho cena schválená u nás.

autor
20. aug 2025
@mamina7070

a mala si zaplatene cestovne poistenie? tam si si to mala uplatnovat nie v dovere ta ti to nema preco preplatit

@mamina7070 áno mala. Tam mi povedali ze v mojej zdravotnej poisťovni

autor
20. aug 2025
@lenkit

@anonym_autor ak je liek kategorizovaný aj na Svk, tak by ti ho mali preplatiť do výšky, aká je jeho cena schválená u nás.

@lenkit aha no toto neviem. Niektoré lieky boli ako u nás iné neviem keďže neviem ten ich jazyk a neviem si preložiť co to je za liek. Dokopy ich bolo 6

mamina7070
20. aug 2025

tak to tu odfot alebo daj do chat gpt boli to len atb ?

simsalabim
21. aug 2025
@anonym_autor

@lenkit aha no toto neviem. Niektoré lieky boli ako u nás iné neviem keďže neviem ten ich jazyk a neviem si preložiť co to je za liek. Dokopy ich bolo 6

@anonym_autor my sme takto isto dostali v Grecku a riesili sme to cez cestovne poistenie. Manzelovi to normalne preplatili. A rukou napisany recept na liek, vyzerajuci ako totalny zdrap papiera, mu platil este aj v slovenskej lekarni, kde mu normalne dali este dalsiu flasticku kvapiek do ucha, ked minul tu prvu. Ale pred navstevou lekara sme volali do poistovne (cestovnej), a ti ho presne navigovali ako a akam ma ist.

lucykelly
21. aug 2025

toto sa rieši v cestovnej poisťovni, riešili sme to 2x, dokonca aj rukou písaný recept z Kréty preplatili

autor
21. aug 2025
@simsalabim

@anonym_autor my sme takto isto dostali v Grecku a riesili sme to cez cestovne poistenie. Manzelovi to normalne preplatili. A rukou napisany recept na liek, vyzerajuci ako totalny zdrap papiera, mu platil este aj v slovenskej lekarni, kde mu normalne dali este dalsiu flasticku kvapiek do ucha, ked minul tu prvu. Ale pred navstevou lekara sme volali do poistovne (cestovnej), a ti ho presne navigovali ako a akam ma ist.

@simsalabim tak to potom nechápem prečo ma nasmerovali do dôvery a pani to so mnou seriózne riešila vôbec nepovedala ze som tam zle ze som to mala riešiť s cestovným poistením vzala to odo mňa spísali sme žiadosť a všetko v pohode. Tak mi prišlo ze to riešia bezne 🤷‍♀️

simsalabim
21. aug 2025
@anonym_autor

@simsalabim tak to potom nechápem prečo ma nasmerovali do dôvery a pani to so mnou seriózne riešila vôbec nepovedala ze som tam zle ze som to mala riešiť s cestovným poistením vzala to odo mňa spísali sme žiadosť a všetko v pohode. Tak mi prišlo ze to riešia bezne 🤷‍♀️

@anonym_autor tak to je na staznost, ak ste mali uzavrete cestovne poistenie. Ved na to to je. Manzelovi preplatili aj taxik do a z nemocnice, povedali, k akemu lekarovi ist, ten o nom vedel a hned ho po mene volali dnu.