icon

Ako prebieha vybavovanie invalidného dôchodku?

juliana1203
12. jún 2025

Ahojte.mam už skompletizovane všetky papierecaj papiere od OL .zajtra idem na Soc.poistovnu dat to okontrolovat.Ako to vlastne prebieha to by ma zaujímalo.Oni mi dajú termín spísania ziadosti a pôjdem aj k posudkovemu lekarovy?neviem vobec ako to prebieha co ako.

balerina2025
12. jún 2025

@juliana1203 a preco si sa nepytala OL?

suve99
12. jún 2025

K žiadosti o ID potrebuješ všetky správy od odborných lekárov /hlavná je od najdôležitejšej diagnózy/ + lekársky nález od OL, vysvedčenie , RL detí, potvrdenie od ÚP ak si bola nezamestnaná, zdokladovať odrobené roky...všetko, čo budú ešte potrebovať si SP vypýta....na termín spísania žiadosti sa môžeš objednať i priamo v SP

rheia27
12. jún 2025

manzel vybavoval v decembri, volali zo socialnej ze kedy ma prist na posudkovu a ak nieco im bude chybat v ziadosti, tak povedia

juliana1203
autor
12. jún 2025
@suve99

K žiadosti o ID potrebuješ všetky správy od odborných lekárov /hlavná je od najdôležitejšej diagnózy/ + lekársky nález od OL, vysvedčenie , RL detí, potvrdenie od ÚP ak si bola nezamestnaná, zdokladovať odrobené roky...všetko, čo budú ešte potrebovať si SP vypýta....na termín spísania žiadosti sa môžeš objednať i priamo v SP

@suve99 no všetko už mám.mam to doniesť a vraj mi daj termín kedy vypísať žiadosť a ze hneď v ten deň sa aj rozhodne.len nechápem ci pôjdem k doktorovi ci sa rozhodne bez mojej prítomnosti.

mogaa
12. jún 2025
@juliana1203

@suve99 no všetko už mám.mam to doniesť a vraj mi daj termín kedy vypísať žiadosť a ze hneď v ten deň sa aj rozhodne.len nechápem ci pôjdem k doktorovi ci sa rozhodne bez mojej prítomnosti.

@juliana1203 môže to byť bez tvojej prítomnosti, nemusí.....obvykle ak si ťa zavolajú tak chcú preskúmať stav lebo to vyzerá na neschválenie....ak schvälia tak nemusia volať....ale každá pobočka môže mať toto inak....u nás to prebiehalo takto a žiadosť sa podpisovala až pri schválení resp. neuznaní....ale niektoré pobočky to mali tak že najskôr sa išlo posudkovému a hned v ten deń sa aj spísala a podpísala žiadosť....

matusformanek
13. jún 2025

@juliana1203 spíše sa žiadosť, doložia papiere a budete dlho čakať na rozhodnutie. Potom prebieha preschvaľovanie každné napr 3-4 roky, záleží od stavu. budu si vas volať periodicky, no je to individuálne. Ak ID schvalia, tak ho vyplatia aj spätne, ale môžete kludne mesiace čakať. ja som ID vybavoval v 2009 a odvtedy som bol už xkrat na kontrole

natalka13
13. jún 2025
@juliana1203

@juliana1203 spises ziadost a oni to postupia posudkovemu lekarovi. Cakas na vyjadrenie. Treba trpezlivost trva to dlho.

suve99
13. jún 2025
@juliana1203

@juliana1203 to fakt záleží, či Ťa pozvú pred komisiu, či nie...ja som nebola...som onkopacient...