Ako predať byt bez realitky?
Predávame byt v BA. Nechceme ísť cez realitku, berú si 3 % z ceny, čo je pri cene 4-izbového byte katastrofálna suma. Jednoducho nie. Dala som inzerát cez bazar. Poraďte, kam ešte? Vďaka.
@ihs predať predáš aj sama Bazoš, nehnuteľnosti, Facebook.
Jedine co si zaplať je právnika co ti spraví dobrú zmluvu, žiadne stiahnuté z internetu.
Na druhú stranu mi 3% neprídu až tak veľa ako provízia pre realitlu keď za mňa riešia vswtko.
Jedine co si zaplať je právnika co ti spraví dobrú zmluvu, žiadne stiahnuté z internetu.
Na druhú stranu mi 3% neprídu až tak veľa ako provízia pre realitlu keď za mňa riešia vswtko.
@misanthropicdann napríklad z 250.000e sú 3% 7.500e. Ešte stále ti to nepríde veľa za to, že použijú šablóny zmlúv a ešte ti dajú zaplatiť aj drobné za kolky na kataster a znalca???
@ihs nič v zlom, ale keď som kupovala byty tak určite som ich nehľadala cez bazar. Keď som byty predávala, dala som si cenu akú som chcela a o až tú navýšili na predajnú cenu spolu s ich províziou. Dostali sme vždy koľko sme chceli, len kupujúci zaplatil viac. Osobne by som v živote nepredávala a nekupovala byt bez realitky.
@misanthropicdann napríklad z 250.000e sú 3% 7.500e. Ešte stále ti to nepríde veľa za to, že použijú šablóny zmlúv a ešte ti dajú zaplatiť aj drobné za kolky na kataster a znalca???
@anonym_b8c949 prečo by mala realitka platiť znalca? Veď to si už rieši kupujúci, keď nevie zaplatiť nehnuteľnosť v hotovosti
@anonym_b8c949 nie nepríde mi to veľa.
Znalca si platí kupujúci.
Robte ako chcete ak nevidíte pridanú hodnotu ich služby vaša vec a hlavne vaše šťastie ze ste nemali v okolí problémový predaj bez realitky kde ľudia končia bez nehnuteľnosti aj bez peňazí.
Ja som pri kúpe nehnuteľnosti riešil úpravu zmluvy asi 5x.
Oni si riešili svojho právnika, ja som si zohnal svojho.
Ak si myslíte že predaj nehnuteľností je jak predaj rožkov vaša vec.
Áno kopu ľudí si predáva bez realitky vy môžete tiež.
Ale bavíme sa tu o sume viac ako 200.000€. Ak chcete dostať 200.000€ a riešiť to cez bazoš tak si aspoň zoberte 500-1000€ a nechajte si priroavit zmluvu právnikom a riešte celý prevod s nim.
@misanthropicdann Právnik určite.
Robte ako chcete ak nevidíte pridanú hodnotu ich služby vaša vec a hlavne vaše šťastie ze ste nemali v okolí problémový predaj bez realitky kde ľudia končia bez nehnuteľnosti aj bez peňazí.
Ale bavíme sa tu o sume viac ako 200.000€. Ak chcete dostať 200.000€ a riešiť to cez bazoš tak si aspoň zoberte 500-1000€ a nechajte si priroavit zmluvu právnikom a riešte celý prevod s nim.
@misanthropicdann Necením si takýto servis na tisíce eur.
@misanthropicdann Samozrejme, že zmluvy pôjdu cez právnika. 🙂
inzerovat na nehnutelnosti.sk - vyhoda je, ze je tento portal medialne propagovany, dat aj na bazos a socialne siete, dohodnut si obhliadky, nic nikomu nepodpisovat, RK niekedy chodia inkognito, alebo s najatymi, akoze kupujucimi, dohodnut si vopred autorizovaneho advokata, dohodnut postup a cenu, autorizovany advokat pripravi buducu zmluvu, alebo priamo kupnu zmluvu, podla okolnosti, + elektronicky navrh na vklad, vratane zastupovania v pripade oprav alebo dodatkov, je zo zakona poisteny a zodpoveda za svoje zmluvy. Cena moze byt aj dohodou, alebo cennikom, aktualne to moze byt pri jednoduchych zmluvach cca 200-500,

@ihs facebook, rozne skupiny na fb, na nehnutelnosti.sk sa asi plati