Ako predčasne splatiť hypotéku počas fixácie?
Ako to je s predčasným splatením hypotéky? Ak má človek fixáciu a chce úver splatiť skôr,ako skončí fixácia, je to ok? Má niekto reálnu skúsenost?
Poradiť ešte aj takto peniaze ktoré mame dajte zúročiť (niekde investovať rozumne poradit sa s dobrým finančným) a z urokov splacat predcasne hypo(raz.rocne) alebo neskor o.par.rokov;)
Každý rok počas fixácie sa dá Max 20%, keď skončí fixácia hypo sa dá vyplatiť celá. Aspoň také info mám ja 👍
Mozes vyplatit celu aj mimo fixacie, akurat zaplatis pokutu 1% z dlznej sumy. Pri aktualnych urokoch je pokuta o dost vyhodnejsia 🤷♀️
Zmena zákona od septembra, je možné splatiť 30% bez poplatku, kedykoľvek v roku.
@kristiii ja som sa na toto pýtala vo VÚB a tam riešia ešte papierovačky okolo toho, takže asi až od nového roka
@christian2 ja som bola vo VÚB začiatkom tohto mesiaca a keďže som o tejto zmene nevedela, mala som na účte nachystanych len 20%, tak mi povedali, že môžem prísť kľudne aj v decembri a dať ešte tých 10. Normálne to už funguje.
@christian2 uz to funguje, len teda zatial fakt len papierovo..cize kazdu extra splatku treba nahlasit aj ist podpisat

ano, kolega takto pred par rokmi vyplatil predcasne hypoteku
bola tam myslim pokuta 1% z dlznej sumy (zo zakona)
takze pri 100.000 hypoteke, to bolo 1.000eur
myslim, ze je to stale v platnosti