Ako prvýkrát zvládnuť daňové priznanie?
Ahojte, idem si prvýkrát robiť daňové priznanie, vôbec tomu nerozumiem. Momentálne pracujem od septembra v tejto práci ale povedala som že si to idem sama dať spraviť (viem chyba ale už to nejde vrátiť späť), v predošlej robote som bola rok, aj odtiaľ si môžem dať spraviť toto daňové? A koľko cca dostanem aj som v tej práci pracovala rok? A viete mi poradiť kde ísť a koľko to cca stojí?
@melanta ak mala minulý rok dve zamestnania, tak jej asi v práci ročné zúčtovanie neurobia...
@marseillefan predstav si, ze moze mat aj 10 zamestnavatelov, aj po sebe, aj subezne. Ak mala prijem len podla paragrafu 5 a do 15.2. poziada niektoreho zamestnavatwla o rocne zuctovanie (aj so vsetkymi potvrdeniami) a ten zamtel je povinny to urobit.
@marseillefan preco by neurobili? Nastuduj si zakon ;) Nesmie mat ine prijmy, ako povedzme laijcky z normalnej prace, t.j. z prenajmu nesmu byt, alebo z nejakeho predaja, ktory musi zdanit a podobne. Ak mala bezne trvalen pracovne pomery, t.j. zavislu cinnost, moze ich mat kolko chce.
okej, okej 🙂
Najdi si niekoho, kto robi DP typu A. Kazda uctovnicka popri praci. Mozes mi aj napisat
dá sa urobiť aj cez online formulár finančnej správy https://www.financnasprava.sk/sk/obcania/dane/d...
minuly rok som dostala potvrdenie zo zamestnania, nasla som si uctovnicku a za 10€ mi spravila danove, poslala mi PDF, vytlacila som si ho a poslala postou na danovy urad. Takto to budem robit aj tento rok, kedze som mala aj ine zamestnanie a tam mi danove urobit nechcu, len potvrdenie poslali 😄

Veď požiadaj o ročné zúčtovanie v práci. Máš čas požiadať do 15.2. Takže ešte vždy máš čas. Ak si chceš urobiť sama, tak to ťa nestojí nič. Alebo si nájdi účtovníčku. Toto ti známa urobí za 50, neznáma za stovku.