Ako riešiť blokáciu podnikateľského účtu exekútorom?
Dobry vecer chcem sa spytat do konca marca je treba ucet otvorit ale nejde o to idw o to ze ucet otvoreny mam cca rok a mam ho zablokovany exekutorom kedze v minulosti som mala problemy finančne ako kazdy skoro mlady teraz je problem v tom ze peniaze mi chodia na uceet dospelej 19 rocnej dceri a co mam teraz vlastne robit ked si ucet otvorim samozrejme mi ho bloknu
Mala problémy finančné ako skoro každý mladý? Toto ma pobavilo.
A to sa považuješ za mladú keď máš 19 ročnú dcéru? :D
@miggy aj mna neswsim stale na internete a bavim sa snazim sa to napisat tak aby kazdy stoho vysiel a dala som si otazku tak poprosim odpived na otazku a nie. Co vas pobavilo ak vas to bavi nekomemtovat
@procrastique ano považujem sa kedže mam 36 r ale popeosim odpovedat na otazku ked nechcete tak nekomentovat priblble odpovede je to na to aby sa clovek poradil a nie kto aky je
a to ho chceš na čo? na podnikanie ten účet? no jedine brať na ruku hotové peniaze nie na účet.Ak to máš takto..iné ti asi ani neostáva ak chceš z podnikania vidieť nejaké peniaze
@liusa82 akože ja platim ex len nie v ciastkach ako by on chcel no. Mam živnosť
@liusa82 mam živnost a robim pre jednu firmu ktora ma plati na učet dcerin
@frederika2011 môžu ti platiť v hotovosti, dáš im bloček z ekasy a prečítaj si čo je
Švarc systém, ak robíš len pre tú jednu firmu rovnako ako zamestnanec tak máš viac problémov aj tá firma
@maranco aha jasne a na fakturu ked dam ci musi to byt ta ekasa
@maranco ano len pre tu firmu jednu uz dlho oni len vyfakturuju podpisem dam peciatku a poslu peniaze
@katica06 to nemozu to som zistila nemaju prexo kvoli ex davat pokutu oni stym nemaju nic
@frederika2011 nie kvôli exekúcii
@frederika2011 faktúra sa dá zaplatiť v hotovosti, vtedy zaeviduješ úhradu faktúry cez ekasu a platcovi dáš okrem faktúry bloček
ty máš vystavovať faktúru, ty si podnikateľ a u teba si objednávajú tvoje služby
@maranco ano mam ale mame jwdnu osobu co nam vystavi fakturu co sa o to stara preto to nerobim ja mame niekoho kto nam to robi
@katica06 a kvoli comu
@frederika2011 takže všetci "zamestnanci" v tej firme ste podnikatelia?
dobre vás tá firma okráda
@frederika2011 firma vás má zamestnať ako zamestnancov, aby si mala platenú dovolenku, stravné, PN, OČR, odstupné ak skončíš
@maranco ano prečo mysliš
@maranco ano to viem
@frederika2011 že na podnikateľské účely použivaš iný ako podnikateľský účet
@katica06 na podnikateľské účely môžeš používať aj svoj súkromný účet, finančnej správe je to jedno, iba od apríla je v zákone povinnosť používať podnikateľský účet na podnikanie, doteraz to nebola zákonná povinnosť
neviem ako je to používať účet cudzej osoby na svoje podnikanie, minimálne dcéra porušila zmluvu s bankou ak dala prístup k svojmu účtu cudzej osobe
@katica06 od 4/2025 je povinnosť mať podnikateľský účet
https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...
Ako ste to doriesili?
@frederika2011 ake mate riesenie k tomu uctu?
@petela000 no uz teda splacam dlh a este som neotvorila ale idem si otvorit ale znama vravela ze aj v banke boli oboznameni ze povinoost je. Alr nemusi tam chodit ziadna vyplata len nech je tam na socialnu a zdravotnu peniaz aby oni mohli tu dat stahovat
@frederika2011 no my sme citali ze nemusi byt podnikatelsky ale ma to byt len oddeleny ucet od toho sukromneho

@frederika2011 zaplatiť dlhy?