icon

Ako riešiť exekúciu a zabezpečiť si príjem?

zuzik1822
Včera o 17:11

Ahojte aktuálne som v exekúcii ale exekútor ma vôbec nekontaktoval a zrazu som na účte v dosť veľkom mínuse. Malo sa jednať najprv o dohodu a o splátkový kalendár. A nie že mi strhne dosť veľkú sumu. Čo robiť v takomto prípade? Posielať výplatu na iný účet? Nemôžem zostať bez príjmu dokým si dám účet zas na 0 . Môžu má kvôli exekúcie prepustiť keď som v skúšobnej dobe?

Ďakujem za rady.

Strana
z3
anonym_5bdaf0
Včera o 17:23

@zuzik1822 neviem, či môžeš ísť do mínusu na účte, treba zrušiť prečerpanie. A exekútor ti môže dať sťahovať priamo u zamestnávateľa, čiže zbytočne meniť účty. Samozrejme, že ťa môže v skúšobnej dobe prepustiť, nemusí udávať dôvod.

zuzik1822
autor
Včera o 17:34
@anonym_5bdaf0

@zuzik1822 neviem, či môžeš ísť do mínusu na účte, treba zrušiť prečerpanie. A exekútor ti môže dať sťahovať priamo u zamestnávateľa, čiže zbytočne meniť účty. Samozrejme, že ťa môže v skúšobnej dobe prepustiť, nemusí udávať dôvod.

@anonym_5bdaf0 práveže nemám povolené prečerpanie len zrazu - .to viem že mi môže dať u zamestnávateľa len keď si to dám napríklad na iný účet nie na moje meno aby som neprišla o niekoľko výplat po sebe len preto že som v - .

anonym_7cdd1f
Včera o 17:42
@zuzik1822

@anonym_5bdaf0 práveže nemám povolené prečerpanie len zrazu - .to viem že mi môže dať u zamestnávateľa len keď si to dám napríklad na iný účet nie na moje meno aby som neprišla o niekoľko výplat po sebe len preto že som v - .

@zuzik1822 nerozumieš, že tebe to strhne už zamestnávateľ, že tie peniaze ti neprídu na žiadny účet? Splátkový kalendár si mala riešiť s tým, komu si dlžná a to hneď

anonym_4ffedb
Včera o 17:46
@zuzik1822

@zuzik1822 vysvetlím ti to ako debilovi. Účtovnícka najskôr postrhava exekucie a zvyšok čo ti ostane z výplaty ti posle na účet
Môžeš mat akýkoľvek účet, to ti nepomôže.

zuzik1822
autor
Včera o 17:52
@anonym_4ffedb

@zuzik1822 vysvetlím ti to ako debilovi. Účtovnícka najskôr postrhava exekucie a zvyšok čo ti ostane z výplaty ti posle na účet
Môžeš mat akýkoľvek účet, to ti nepomôže.

@anonym_4ffedb ja som vás pochopila už pri prvej správe . ale však nemôže mi exekútor siahnuť celú výplatu predsa mi musí niečo nechať nie ? Aj to čo by mi nechal je lepšie ako nemám vôbec nič . Mne sa jedná len o to aby som neprišla o všetku výplatu len preto že som v - na účte keď mi niečo exekútor nechá . A hneď som vám to aj písala že viem o Tom že mi to môže dať u zamestnávateľa strhnúť

anonym_4ffedb
Včera o 17:55
@zuzik1822

@anonym_4ffedb ja som vás pochopila už pri prvej správe . ale však nemôže mi exekútor siahnuť celú výplatu predsa mi musí niečo nechať nie ? Aj to čo by mi nechal je lepšie ako nemám vôbec nič . Mne sa jedná len o to aby som neprišla o všetku výplatu len preto že som v - na účte keď mi niečo exekútor nechá . A hneď som vám to aj písala že viem o Tom že mi to môže dať u zamestnávateľa strhnúť

@zuzik1822 zajtra mu napiš mail alebo zatelefonuj a skús si dohodnúť novy splátkový kalendar

anonym_7cdd1f
Včera o 18:03
@zuzik1822

@zuzik1822 nie, nepísala si, že ti stiahol celú výplatu, len že ti stiahol dosť veľkú sumu

anonym_16c608
Včera o 18:05

Môžeš mať revolut účet tam exekútor nesiaha myslím

draik

@zuzik1822
Zvyšok mzdy po exekučnej zrážke u zamestnávateľa už nepodlieha exekúcii na účte. Akurát je okolo toho administratíva, pretože exekútor nemá odkiaľ vedieť, aké tam máte prostriedky.
Exekútor zásadne najskôr blokuje majetok, až následne posiela list.
Ak príde na exekučné zrážky zo mzdy, zamestnávateľ bude isto "rád", že má ďalšie povinnosti.

petamich

Mozem sa mylit ale necelych 400€ je cast mzdy, ktora je nepostihnutelna suma, na tuto mas narok z kazdej vyplaty, takze ak prides do banky, tak si ju mozes vybrat aj ak mas na ucte blokovane financne prostriedky v sume exekucie.

Exekutor ti nic nestiahol, banka ti zablokovala sumu zodpovedajucu sume exekucie.

Urgentne kontaktuj exekutora, dohodnite splatkovy kalendar (lepsi ako zrazky zo mzdy, lebo zamestnavatel nemusi vediet, ze ty mas exekuciu). A nasledne ti ucet odblokuje.

petamich
Včera o 18:06
@anonym_16c608

@anonym_16c608 treba to riesit a nie najst sposob ako sa exekucii vyhnut 🤷‍♀️

zuzik1822
autor
Včera o 18:16
@anonym_4ffedb

@zuzik1822 zajtra mu napiš mail alebo zatelefonuj a skús si dohodnúť novy splátkový kalendar

@anonym_4ffedb áno zajtra mu zavolám pokúsim sa s ním dohodnúť čo ďalej .. pýtam sa len na to ako to trošku "obísť" aby som neprišla o celú výplatu keď som v mínuse na účte.

zuzik1822
autor
Včera o 18:17
@anonym_16c608

@anonym_16c608 aj keby siahal nechcem sa tomu vyhnúť len to trošku obísť nech nemusím byť bez príjmu niekoľko mesiacov.

zuzik1822
autor
Včera o 18:19
@draik

@zuzik1822
Zvyšok mzdy po exekučnej zrážke u zamestnávateľa už nepodlieha exekúcii na účte. Akurát je okolo toho administratíva, pretože exekútor nemá odkiaľ vedieť, aké tam máte prostriedky.
Exekútor zásadne najskôr blokuje majetok, až následne posiela list.
Ak príde na exekučné zrážky zo mzdy, zamestnávateľ bude isto "rád", že má ďalšie povinnosti.

@draik áno verím tomu sú s tým papierovačky . Len je to dosť zvláštny prístup keď zrazu zistím že som v mínuse na účte a že zrazu je za tým niaky exekútor.

zuzik1822
autor
Včera o 18:20
@petamich

Mozem sa mylit ale necelych 400€ je cast mzdy, ktora je nepostihnutelna suma, na tuto mas narok z kazdej vyplaty, takze ak prides do banky, tak si ju mozes vybrat aj ak mas na ucte blokovane financne prostriedky v sume exekucie.

Exekutor ti nic nestiahol, banka ti zablokovala sumu zodpovedajucu sume exekucie.

Urgentne kontaktuj exekutora, dohodnite splatkovy kalendar (lepsi ako zrazky zo mzdy, lebo zamestnavatel nemusi vediet, ze ty mas exekuciu). A nasledne ti ucet odblokuje.

@petamich zajtra ho budem kontaktovať keďže som sa to dozvedela večer o 5-6 že som v mínuse a je za tým niaky exekútor.

zuzik1822
autor
Včera o 18:21
@petamich

@petamich no len v banke mi povedali rovno aj meno. Lebo som sa hneď aj pýtala že prečo som vlastne v mínuse na účte .

petamich
Včera o 18:25
@zuzik1822

@petamich no len v banke mi povedali rovno aj meno. Lebo som sa hneď aj pýtala že prečo som vlastne v mínuse na účte .

@zuzik1822 meno koho exekutora? asi nerozumiem, co si tym chcela povedat 🙂 ved ano vedia kto im poslal pokyn na zacatie exekucie

anonym_4ff021
Včera o 18:25
@zuzik1822

@petamich zajtra ho budem kontaktovať keďže som sa to dozvedela večer o 5-6 že som v mínuse a je za tým niaky exekútor.

@zuzik1822 ako "nejaký exekútor" ? Však o tej exekúcií, resp. minimálne, že máš niekde dlhy si musela vedieť? Či si sa stalo obeťou nejakého podvodu?

zuzik1822
autor
Včera o 18:28
@anonym_4ff021

@zuzik1822 ako "nejaký exekútor" ? Však o tej exekúcií, resp. minimálne, že máš niekde dlhy si musela vedieť? Či si sa stalo obeťou nejakého podvodu?

@anonym_4ff021 píšem hneď aj v príspevku že má exekútor vôbec nekontaktoval. Podvod to nebol . Takže odkiaľ som mala vedieť že mám exekúciu?

zuzik1822
autor
Včera o 18:28
@petamich

@zuzik1822 meno koho exekutora? asi nerozumiem, co si tym chcela povedat 🙂 ved ano vedia kto im poslal pokyn na zacatie exekucie

@petamich áno meno exekútora tak som myslela

anonym_4ff021
Včera o 18:32
@zuzik1822

@anonym_4ff021 píšem hneď aj v príspevku že má exekútor vôbec nekontaktoval. Podvod to nebol . Takže odkiaľ som mala vedieť že mám exekúciu?

@zuzik1822 "Malo sa jednať najprv o dohodu a o splátkový kalendár. A nie že mi strhne dosť veľkú sumu." toto odporuje tomu, že ťa nekontaktoval. Minimálne si bola v kontakte s veriteľom a zrejme ste sa z nejakého dôvodu nedohodli, tak to dali exekútorovi. Postup exekúcie neviem, ale asi mal na to právo. Tak ako píše draik (myslím, že je právnik)

draik
Včera o 18:32

@zuzik1822
Nič na tom nie je zvláštne. Inak by dlžník peniaze previedol inam alebo vybral. Snáď 99% dlžníkov ešte pred exekúciou vie alebo by malo vedieť, že dlžia.

potapacik
Včera o 18:37
@zuzik1822

@zuzik1822 Zmen si posielanie vyplaty na iný účet. Exekutor ti stiahne iba zakonnu časť bud 1/3 alebo 2/3. Nie celu vyplatu.

zuzik1822
autor
Včera o 18:38
@anonym_4ff021

@zuzik1822 "Malo sa jednať najprv o dohodu a o splátkový kalendár. A nie že mi strhne dosť veľkú sumu." toto odporuje tomu, že ťa nekontaktoval. Minimálne si bola v kontakte s veriteľom a zrejme ste sa z nejakého dôvodu nedohodli, tak to dali exekútorovi. Postup exekúcie neviem, ale asi mal na to právo. Tak ako píše draik (myslím, že je právnik)

@anonym_4ff021 viem to z druhej ruky. Teda od toho kto má dal na exekúciu.

zuzik1822
autor
Včera o 18:40
@potapacik

@zuzik1822 Zmen si posielanie vyplaty na iný účet. Exekutor ti stiahne iba zakonnu časť bud 1/3 alebo 2/3. Nie celu vyplatu.

@potapacik aj som si to myslela. Ďakujem

anonym_ddeb8e
Včera o 18:55
@zuzik1822

@zuzik1822 akože sorry, a ty nevieš že dlžíš peniaze ? Však keď neplatíš dlhy, tak evidentne sa exekúcie nevyzneš
A teda musíš vedieť, že raz sa ten exekútor ozve

januska12323
Včera o 18:56
@zuzik1822

@anonym_4ff021 viem to z druhej ruky. Teda od toho kto má dal na exekúciu.

@zuzik1822 kto ťa "dal" na exekúciu? Hádam vieš komu čo dlžíš, nie? Mala si sa dohodnúť tam a nemusela by si riešiť mínusy na účte.

zuzik1822
autor
Včera o 18:59
@anonym_ddeb8e

@zuzik1822 akože sorry, a ty nevieš že dlžíš peniaze ? Však keď neplatíš dlhy, tak evidentne sa exekúcie nevyzneš
A teda musíš vedieť, že raz sa ten exekútor ozve

@anonym_ddeb8e lenže on sa Neozval. A zrazu len zistím že daaky exekútor ma dostal na účte do mínusu. Nenazvala by som to tak že neviem o tom ale nemyslela som si že by som sa mohla dostať do exekúcie

zuzik1822
autor
Včera o 19:00
@januska12323

@zuzik1822 kto ťa "dal" na exekúciu? Hádam vieš komu čo dlžíš, nie? Mala si sa dohodnúť tam a nemusela by si riešiť mínusy na účte.

@januska12323 áno viem . Naštvaný ex partner .

anonym_5bdaf0
Včera o 19:00
@zuzik1822

@zuzik1822 až teraz si prišla na to, že ťa dostihol exekútor? Nejaké upozornenia, výzvy v schránke, nič? Ináč, neviem či existuje niečo ako kruk. Skúste sa s nimi spojiť, určite to bude ľahšie splácať jemu, ako exekútorovi. Len neviem, či exekútor sa toho len tak vzdá

Strana
z3