icon

Ako riešiť IBAN bez kartičky vo Fio banke?

dettilv
29. okt 2025

Ahojte. Menila som banku na fio a teraz rozmýšľam ako potom vyriešim že keď budem potrebovať niekde poslať svoj IBAN z kartičky tak čo odfotim alebo naskenujem keď tu kartičku nemám. Ako ste to robili vy?

moze
29. okt 2025

Ved budes mat appku s IB a IBAN vykopirujes odtial, nie?

chrobak7
29. okt 2025

@dettilv Číslo účtu máš uvedené aj v zmluve.

kathy7337
29. okt 2025

načo ti je nejaka karticka a kam ju chces fotiť? v aplikacii kliknes na iban a skopirujes ho tam kam potrebujes

katarinaba
29. okt 2025

Tisice moznosti. Okrem spomenutych aj zapamatat si ho mozes a nasledne nadiktujes. Alebo si napis niekam do poznamok, odtial jednoducho skopirujes. A karticku si mozes aj sama urobit, ak si na nu zvyknuta. Napis na papierik, daj do penazenky. Atd, atd ...

madeincssr
29. okt 2025

@dettilv napriklad: z internetbankingu (z pocitaca, webstranky banky po prihlaseni sa) alebo mobilbankingu (aplikacia v mobile). Spravidla tam rovno kdesi byva tlacidlo na skopirovanie svojho IBAN u do Clipboardu (docasnej pamate) a potom to cislo mozes "Prilepit" do emailu, nejakeho messengera, do SMSky atd. atd. a poslat danemu cloveku.

anonym_8b848f
29. okt 2025

@dettilv aká kartička? to mi dali pred 35 rokmi v SLSP a odvtedy v žiadnej inej banke😀

anonym_0a2619
29. okt 2025

toto je kuriozny pripad - normalne ze made my day 🙂 ale tak zas nemozu byt vsetci ludia mudri, bez pochyb

madeincssr
29. okt 2025

No ved poradme, nemusime autorku znevazovat. Kazdy sme iny, ona nas mozno pretromfne v inych veciach.

anonym_9ba276
29. okt 2025
@anonym_8b848f

@dettilv aká kartička? to mi dali pred 35 rokmi v SLSP a odvtedy v žiadnej inej banke😀

@anonym_8b848f tak napríklad svokra si nedávno robila prvý učet v banke, ma tlačitkový telefon a rady ako ved to más v bankingu ak ma autorka viacej rokov su odveci... Zrejme keby to vie, sa nepýta

andrea_82
29. okt 2025

Ja som minule napr. hladala IBAN v aplikacii Fio Banky, ktory ma synova trieda zriadeny na sporenie na stuzkovu. Neviem, ci som slepa alebo co, ale nasla som tam len to klasicke cislo uctu v starom formate, ale IBAN nie. Takze rady, ze "najdes to v apke", su v tomto pripade na nic.

simca06022011
29. okt 2025

za 20+ rokov som nikdy nikde neposielal cislo uctu fotene na nejakej karticke, ani banky uz podla mna bezne toto nedavaju v kartickovej podobe. Ak bude chciet niekto tvoj iban, tak ho prepises, prekopirujes a posles tak.
Karticka k cislu uctu nie je ziadny doklad... k nicomu. Len ty potrebujes vediet cislo uctu a nazov uctu

biba_18
29. okt 2025

@anonym_8b848f dodnes dávajú, aj v reiffke napr ...

anonym_a2bbbf
29. okt 2025
@andrea_82

Ja som minule napr. hladala IBAN v aplikacii Fio Banky, ktory ma synova trieda zriadeny na sporenie na stuzkovu. Neviem, ci som slepa alebo co, ale nasla som tam len to klasicke cislo uctu v starom formate, ale IBAN nie. Takze rady, ze "najdes to v apke", su v tomto pripade na nic.

@andrea_82 hmm...
1, autorka sa pyta na svoj vlastny iban, ten ma (napriklad) rovno v hlavicke, kde je disponibilny zostatok apod... Urcite je to aj v "informacie o ucte" v pravo hore
2, ak hladas iban "cudzieho" uctu, teda protiuctu, tak ten mam v pohyboch na ucte ako "protiucet" a mam to vzdy v tvare IBAN... ani jeden BBAN

anonym_0a9003
29. okt 2025
@anonym_a2bbbf

@andrea_82 hmm...
1, autorka sa pyta na svoj vlastny iban, ten ma (napriklad) rovno v hlavicke, kde je disponibilny zostatok apod... Urcite je to aj v "informacie o ucte" v pravo hore
2, ak hladas iban "cudzieho" uctu, teda protiuctu, tak ten mam v pohyboch na ucte ako "protiucet" a mam to vzdy v tvare IBAN... ani jeden BBAN

@anonym_a2bbbf hľadala to na účte triedy, asi mala k tomu prístup.

anonym_a2bbbf
29. okt 2025
@anonym_0a9003

@anonym_a2bbbf hľadala to na účte triedy, asi mala k tomu prístup.

@anonym_0a9003 tak potom neviem uz... lebo mne to tam kole oci rovno v hlavicke ked nastavim hociktory z uctov... mozno aj tie detaily sa daju nastavit v "nastaveniach"

anonym_0a9003
29. okt 2025

@anonym_a2bbbf nemám fio tak ti musím veriť. ale je veľmi pravdepodobné že to tam je.

biba_18
29. okt 2025

@anonym_a2bbbf ja tiež nemám fio tak to neviem porovnať - ale zhodou okolností mám z dnešného dňa skúsenosť - mám georga aj ja aj brat a mal voľajaký problém a nevedel čo s tým, tak reku že mu idem nastaviť - a tým že on má android a ja jablko - tie apky boli total iné, kukala som na to ako puk 😂 absolutne som nevedela čo je kde v tej apke, tak som sa na to vykvajzla a otvorila som jeho účet u seba na compe. pritom georga využívam furt ... 🙄

biba_18
29. okt 2025

@anonym_a2bbbf a teraz si spomínam že presne toto sme riešili aj s paypalom ... úplne inak sa mu to tam správalo ako mne v mobile ...

moze
29. okt 2025

Vo Fio IB - appka sa klikne na nazov uctu so zostatkom, objavi sa znova ucet a dole su pohyby. Vpravo hore je tlacidlo "i" - taky cierny kruh, otvoria sa detaily uctu - nazov, farba, bezny, disponibilny, minimalny zostatok a nizsie je cislo uctu, IBAN a BIC. Ano, je to neintuitivne, mam aj Primu a CSOB a tam to viem najst ovela rychlejsie.

dettilv
autor
29. okt 2025

To akože fakt nie sú tie kartičky? 😀Ja som ju mala ešte z VÚB ale účet som tam mala roky. Dostala som mail z jedného úradu a mám im poslať IBAN aj s kartičkou. IBAN samozrejme viem odkipirovat z aplikácie banky ale hovorím že to je také puste😀no nič☺️ďakujem za normálne komentáre a nie, nie som hlúpa😀pekný den

moze
29. okt 2025
@dettilv

To akože fakt nie sú tie kartičky? 😀Ja som ju mala ešte z VÚB ale účet som tam mala roky. Dostala som mail z jedného úradu a mám im poslať IBAN aj s kartičkou. IBAN samozrejme viem odkipirovat z aplikácie banky ale hovorím že to je také puste😀no nič☺️ďakujem za normálne komentáre a nie, nie som hlúpa😀pekný den

@dettilv Prepokladam, ze potrebuju IBAN a tvoje meno, kedze to je teraz od oktobra novinka a na karticke vacsinou nebyvaju preklepy. Tak im tie udaje jednoducho napis do mailu a nemusis ziadnu karticku fotit, kedze ju ani nemas.

simca06022011
29. okt 2025
@dettilv

@dettilv ano pred 15 rokmi mi ju v prime vypisovanie perom a uz tam som kukala ako puk na nich, ze na co mi to je 😂 Je možné že znovu to začne niekto pýtať... keďže mozu overovať názov účtu, co je teraz novinka a uz nám.to niektorým žerie nervy hádať správny tvar názvu 😂

anonym_3cab67
29. okt 2025
@anonym_a2bbbf

@andrea_82 hmm...

@anonym_a2bbbf hmmmm.... mas apku fio? Tak rad az vtedy, ked budes vidiet, ako vyzera

anonym_3cab67
Autor odpoveď zmazal
anonym_a2bbbf
29. okt 2025
@anonym_3cab67

@anonym_a2bbbf hmmmm.... mas apku fio? Tak rad az vtedy, ked budes vidiet, ako vyzera

@anonym_3cab67 mam aj appku aj cez web platim... kde v povodnej otazke bola spomenuta iba appka?

anonym_3cab67
Autor odpoveď zmazal
maranco
29. okt 2025

@dettilv číslo účtu sa rozhodne neposiela vo fotke, to robíš len robotu navyše tomu kto ti má poslať peniaze že musí ručne prepisovať číslo z fotky a fotka zbytočne zaberá veľa miesta.
Normálne si ho skopíruješ z časti informácie o účte a vložíš do správy.

Minule keď som pýtal číslo účtu kam poslať peniaze, som dostal fotku platobnej karty na ktorej bolo číslo účtu asi 365 banka. No otras, mohol som si zaplatiť nákup cudzou kartou, ľudia otupievajú.

Najlepšie je používať https://www.payme.sk/vytvorte-payme tam si vytvoríš link ktorý pošleš a príjemcovi to automaticky vyplní.

babydesire
29. okt 2025

@dettilv zmluva, papierova karticka, appka, internet banking, nadiktuju ti to v banke a ty si to napises, mailova komunikacia s bankou,,IBAN nieje tajne cislo 😁

babydesire
29. okt 2025
@anonym_9ba276

@anonym_8b848f tak napríklad svokra si nedávno robila prvý učet v banke, ma tlačitkový telefon a rady ako ved to más v bankingu ak ma autorka viacej rokov su odveci... Zrejme keby to vie, sa nepýta

@anonym_9ba276 mojej svokre by nepomohol ani ten papierik/karticka 🤦