Ako riešiť podnikateľský účet pri exekúcii?
Dobry den,
Chcem sa len spýtať, ako riešia živnostníci ktorí majú exekúciu/exekúcie túto situáciu?Myslím tým,že od 1.aprila je teda zákonom stanovené používať podnikatelsky účet. Ďakujem.
Pekný deň.
@babushkaem môžem Vas poprosiť o info ako to je v praxi?
Este je tu moznost preniest zivnost/firmu do Ceska, napriklad..
@zuzka1121 Nie som si na 100% ista, ale pocuvam to dost casto, ze ludia tam idu, ale myslim ze ludia maju firmy aj bez prechodneho, sice neviem ci v CR, ale napr Estonsko netreba nic, tam ludia casto prenasaju firmy. Nie vzdy sa to oplati viac danovo, skor politicky stabilnejsie krajiny to su.
@zuzka1121 to este nikto nevie 🤣 jednoducho, ked bude mat človek transakčný účet, transakčnu dan bude odvádzať a platit banka, ktorá bude posiela aj nejake výkazy alebo priznanie na danovy úrad. Ak transakčný účet nebude, tak si odvádzať, platit a posielať výkazy bude musiet sam človek.
@weggie ale vypocitat a odviest musi aj tak
@mk1111111111 Myslela som, preniest cele podnikanie za hranice. Nie len ucet.
@weggie ak tam budes aj podnikat, okrem madarska a tusim venezuely, tak neplatis TD. Ak prenesies sidlo, ale budes podnikat na SK, tak platis
@mk1111111111 Cize napriklad taky google (podnika aj u nas) alebo firmy typu netflix, tiez platua TD ?
@weggie otazne je, ci oni platia nieco tu. Transakcna dan sa netyka platieb, co tu vyberaju, tyka sa len odchadzajucich platieb
@mk1111111111 Taku platbu by nemuseli platit ani podnikatelia, ktori odidu z SK do CZ, nie? Chapem to zle? Samozrejme otazne je, v com podnikaju, a ake maju transakcie..
@weggie ak odidu a budu podnikat v cz, tak samozrejme nebudu platit.
Plati ten, kto podnika na SK, je jedno kde ma sidlo, alebo ma ucet napr.v cz. Len potom si musi vypocitat tu tr.dan sam a sam aj odviest. A plati len za platby odchadzajuce z uctu, okrem vynatych institucii.
@mk1111111111 Cize, dajme tomu obcan CZ ma firmu v CZ, a preda nieco mne na SK, tak plati z toho transakcnu dan?
Mam pocit, ze si nejak nerozumieme, pretoze takto dalekosiahle to byt nemoze.
@weggie nie, ved pisem, ze z prijmov sa to neplati

nie je to zakonom stanovene, mozes mat aj sukromny aj revolut, ale vtedy musis odvadzat transakcnu dan ty sama..