icon

Ako rýchlejšie splatiť úver s mimoriadnymi splátkami?

4. máj 2025

Mám bezúčelový úver v 365. Chcem dávať mimoriadne splátky 100€ mesačne. Zostatok je 17600€ a dĺžka 35 mesiacov. Splátky sú po 297€ plus poistenie. Vie mi niekto povedať ako rýchlo splatiť úver? Pôjdem aj do banky no až o týždeň. Ďakujem

autor
4. máj 2025

Pardon 7600€ zostatok.

belle_vie
4. máj 2025

Ved to musis mat v zmluve vypisane.

ekira1
4. máj 2025

Nemám túto banku, ale keď sa pozrieš v aplikácii na úver, ak máš povolené mimoriadne splátky, bude tam taká možnosť. Potom stačí každý mesiac tam poslať 100€, nemusíš chodiť do banky. Ak tam takú možnosť nemáš, tak zrejme to nepôjde ani v banke..

palicka
4. máj 2025

Mimoriadna splátka nie je o tom, že každý mesiac pravidelne pošleš viac. Zvyčajne banky majú povolené bezplatne mimoriaňdne vklady 1-2x ročne. Teda našetrí a naraz vlož. Mimoriadny vklad je zvyčajne pri výročí úveru, ale nemusí to tak byt

midka
4. máj 2025

@palicka ja môžem každý mesiac bezplatné uhradiť okrem pravidelnej splátky, mimoriadnu vo výške 3nasobku mesačnej, ....žiadne výročie nie je potrebne

mk1111111111
4. máj 2025

My mozeme na hypo kazdy mesiac 8-nasobok. Ale, myslim, ze ak to mas ako obcan, je mozmost splatit aj naraz, zo zakona. Tak isto mozes mesacne naviac davat, skrati sa doba splacania a aj suma urokov

ekira1
4. máj 2025
@mk1111111111

My mozeme na hypo kazdy mesiac 8-nasobok. Ale, myslim, ze ak to mas ako obcan, je mozmost splatit aj naraz, zo zakona. Tak isto mozes mesacne naviac davat, skrati sa doba splacania a aj suma urokov

@mk1111111111 on má bezúčelový, nie hypo. Tam sú podmienky iné.

ekira1
4. máj 2025
@midka

@palicka ja môžem každý mesiac bezplatné uhradiť okrem pravidelnej splátky, mimoriadnu vo výške 3nasobku mesačnej, ....žiadne výročie nie je potrebne

@midka záleží od zmluvy, ja mám možnosť extra splátky I predčasné splatenie. Viem, že tu bola diskusia a uver v rovnakej banke ako ja, ale autor tam nemal ani jednú z týchto možností.

ekira1
4. máj 2025
@palicka

Mimoriadna splátka nie je o tom, že každý mesiac pravidelne pošleš viac. Zvyčajne banky majú povolené bezplatne mimoriaňdne vklady 1-2x ročne. Teda našetrí a naraz vlož. Mimoriadny vklad je zvyčajne pri výročí úveru, ale nemusí to tak byt

@palicka mimoriadnu splátku pri bezúčelovom môže robiť I viac krát do mesiaca, ale nesmie byť suma spolu vyššia ako 3 násobok splátky.

mk1111111111
5. máj 2025
@ekira1

@mk1111111111 on má bezúčelový, nie hypo. Tam sú podmienky iné.

@ekira1 aj u bezuceloveho to ide, zo zakona

ekira1
5. máj 2025
@mk1111111111

@ekira1 aj u bezuceloveho to ide, zo zakona

@mk1111111111 u hypo nemôžeš mesačne prekročiť 30% zostatku úveru, u spotrebného nesmie presiahnuť 3násobok splátky. Hypo si musíš žiadať dopredu, spotrebný zaplatíš rovno v aplikácii..

mk1111111111
5. máj 2025
@ekira1

@mk1111111111 u hypo nemôžeš mesačne prekročiť 30% zostatku úveru, u spotrebného nesmie presiahnuť 3násobok splátky. Hypo si musíš žiadať dopredu, spotrebný zaplatíš rovno v aplikácii..

@ekira1 ja mozem splatit hypo hocikedy aj celu. Ale, to sa nevyplati. Mam vynikajuci urok, inflacia je vyssia. Spotrebak som mala preklenovaci, kym mi prisli peniaze a tiez som spatila hned cely, bez poplatku, len urok za rych par dni. Ja neviem, kde to vsetci beriete take nevyhodne uvery.

ekira1
5. máj 2025
@mk1111111111

@ekira1 ja mozem splatit hypo hocikedy aj celu. Ale, to sa nevyplati. Mam vynikajuci urok, inflacia je vyssia. Spotrebak som mala preklenovaci, kym mi prisli peniaze a tiez som spatila hned cely, bez poplatku, len urok za rych par dni. Ja neviem, kde to vsetci beriete take nevyhodne uvery.

@mk1111111111 píšem o mimoriadnych / extra splátkach, nie o splatení naraz. Ako píšem v komentári pre midka mám možnosť predčasného splatenia. Ale autorka sa pýta na spotrebný úver, nie hypo a na mimoriadne splátky, nie predčasné splatenie..

mk1111111111
5. máj 2025
@ekira1

@mk1111111111 píšem o mimoriadnych / extra splátkach, nie o splatení naraz. Ako píšem v komentári pre midka mám možnosť predčasného splatenia. Ale autorka sa pýta na spotrebný úver, nie hypo a na mimoriadne splátky, nie predčasné splatenie..

@ekira1 aj tam som mohla platit, kolko som chcela, nemala som obmedzenie. Zmluva bola, cim skor splatim, tym menej urokov zaplatim.