icon

Ako rýchlo sa vyplatia úspory po zosnulom?

mitia_lp
14. feb 2025

Ahojte. Mám pár otázok ohladne zdedenych uspor. Jedná sa o to, že známy mal účet spolu so zosnulým. To znamená (aby ste ma neukameňovali že mu ide len o úspory po zosnulom) že tam mu chodili aj jeho peniaze a z toho platili poplatky mesačné (režie, najom, a pod).
Prebehlo dedičske, ktoré hned bolo právoplatné a s tym šiel do banky. Povedali mu že max do 14 dní to bude uvoľnené, nestalo sa tak, tak šiel do druhej pobočky v inom meste kde mu povedali že maju uvedené na stranke že ak je všetko právoplatné tak do 30 dní to bude. Včera komunikoval s bankou a bolo mu oznámené že to môže trvat aj 2 mesiace.. ako je to možné ked maju pisane aj na stránke že do 30 dní. Jedná sa o VUB banku. Čo človek to iná odpoveď od nich. Prosim vás ake mate s tym skúsenosti? Už prešiel mesiac a stale čaká. Nikde mu nevedia podať správne a reálne informácie ..

Ďakujem

deti95060810
14. feb 2025

my sme mali omnoho rýchlejšie. len to bola Slov. sp.

mitia_lp
autor
Autor odpoveď zmazal
bea1029
14. feb 2025

Neviem aká je určená lehota, ale mne od PB prišla výplata do dvoch týždňov

nataly98
16. feb 2025

@mitia_lp robím v danej banke, väčšinou štandardne prebehne vyrovnanie v priebehu 2-3 týždňov. Ak tam však bolo aj niečo iné ako len bežný účet, môže to byť aj dlhšie. Išla by som osobne za osobou, ktorá to s ním celé riešila, tá bude najlepšie vedieť čo sa deje. Možno by som ešte raz so sebou zobrala aj rozhodnutie z dedičského.

mitia_lp
autor
Autor odpoveď zmazal