Ako sa efektívne vyrovnať s preplácaním hypotéky?
Ahojte,
momentálne riešim hypotéku a musím povedať, že je to zaujímavá skúsenosť. 😅
Keď si vezmete napríklad 100 000 €, nakoniec preplatíte dosť veľa peňazí. Chcem sa spýtať, ako ste to vy riešili, alebo ako sa s tým psychicky vyrovnávate?
pozicaj si 100 x ciastku po 1000 euro a budes to mat nizsie na preplateni. tak to robia vsetci s rozumom
Keď nemáš na výber, tak sa nad tým nezamýšľas. A keď hypotéku nepotrebuješ, tak sa nad tým nezamýšľas už vôbec 😄
pozicaj si 100 x ciastku po 1000 euro a budes to mat nizsie na preplateni. tak to robia vsetci s rozumom
@anonym_fa7586 sto uverov po 1000 bude musiet splatit v kratkej dobe, ked ich bude splacat postupne jeden za druhym, budu jej na tych nesplatenych rast uroky a na hypoteku je nizsi urok ako na uver. Okrem toho neviem kto by jej tych sto uverov dal. Ty mudrc.
@anonym_autor ono si to zober tak že tebe niekto (banka) požičia peniaze napr. na 30 rokov ..požičia ti 100 000 ale infláciou tie peniaze stále strácajú na hodnote ciže ten úrok je určitá kompenzácia tej inflácie
Nie je sa s čím vyrovnávať, pretože je tu ešte jeden dôležitý fakt, a to inflácia - po 30 rokoch tie požičané peniaze aj s preplatenymi urokmi budú mať celkovo o dosť nižšiu hodnotu ako v čase, keď si si hypotéku brala 🙂
@anonym_fa7586 sto uverov po 1000 bude musiet splatit v kratkej dobe, ked ich bude splacat postupne jeden za druhym, budu jej na tych nesplatenych rast uroky a na hypoteku je nizsi urok ako na uver. Okrem toho neviem kto by jej tych sto uverov dal. Ty mudrc.
@viestta Kto povedal, ze odpovede musia byt mudre? ved sa pozri na tie svoje, zrely priklad.
@anonym_fa7586 to je co za rada? Ako si takymto sposobom kupi byt? To ma podpisat 100 zmluv naraz alebo postupne? A kupujucemu tie peniaze ako bude posielat, postupne? A naviac, uroky na hypotekach su ovrea nizsie ako na malych spotrebnych uveroch, takze nakoniec preplati este viac.
@anonym_fa7586 to je co za rada? Ako si takymto sposobom kupi byt? To ma podpisat 100 zmluv naraz alebo postupne? A kupujucemu tie peniaze ako bude posielat, postupne? A naviac, uroky na hypotekach su ovrea nizsie ako na malych spotrebnych uveroch, takze nakoniec preplati este viac.
@anonym_7debf9 Ked zarabas v praci a mas zmluvu na 2 roky, tak v prvy mesiac ti vyplatia za vsetky mesiace dohromady?
@anonym_autor Nijak, nezamyslam sa nad tym, splatka mi vyhovuje. Som rada ze som hypoteku dostala vtedy ked som ju brala a bodka
@anonym_autor su len dve moznosti, bud zdedit a mat... alebo splacat... a kedze hypo potrebujes, je to asi tym ze nemas.. a ked nemas a chces, inu moznost takisto nemas... tak naco nad tym 30 rokov dumat?
@anonym_fa7586 pre pana Jana... rada za vsetky drobne... spotrebak ma vyssi urok... a kde asi tak najdes 100 spolocnosti , ktore ti pozicaju ? a kde asi tak zoberies na 100 mesacnych splatok... trosku zle vypocty....
@anonym_fa7586 pre pana Jana... rada za vsetky drobne... spotrebak ma vyssi urok... a kde asi tak najdes 100 spolocnosti , ktore ti pozicaju ? a kde asi tak zoberies na 100 mesacnych splatok... trosku zle vypocty....
@krasneleto Pre pana jana... Rozmyslame. kde tam je pisane spotrebak. otvorim facebook tam je 3000 priatelov napisem kazdemu aspon 100 suhlasit bude, pozicaju a za nejaku somarnu z euroveho obchdu a potom im to niekedy vratit.
@krasneleto Pre pana jana... Rozmyslame. kde tam je pisane spotrebak. otvorim facebook tam je 3000 priatelov napisem kazdemu aspon 100 suhlasit bude, pozicaju a za nejaku somarnu z euroveho obchdu a potom im to niekedy vratit.
@anonym_fa7586 ty uz oslavujes piatok alebo toto myslis vazne? ved trepes dve na tri...
@anonym_autor su len dve moznosti, bud zdedit a mat... alebo splacat... a kedze hypo potrebujes, je to asi tym ze nemas.. a ked nemas a chces, inu moznost takisto nemas... tak naco nad tym 30 rokov dumat?
@krasneleto nejako sa ti stratilo dalsich asi 5 variant ako sa obycajnych 100 000 da zohnat. pozicat od priatela, ci viacero, zarobit si, co pri dnesnych latoch je v pohode. ako zubarka mas 4-8 tisic mesacne. Ako pilotka tiez, invetujes par euro do vzdelania a potom sa peniaze hrnu.
@krasneleto nejako sa ti stratilo dalsich asi 5 variant ako sa obycajnych 100 000 da zohnat. pozicat od priatela, ci viacero, zarobit si, co pri dnesnych latoch je v pohode. ako zubarka mas 4-8 tisic mesacne. Ako pilotka tiez, invetujes par euro do vzdelania a potom sa peniaze hrnu.
@anonym_fa7586 cim dalej lepsie... spravim pukance?
@krasneleto anonym ma ale pravdu 🙂
@krasneleto Ďalšou možnosťou je vykradnúť banku. Alebo vyhrať v kasíne. Toľko možnosti ako sa jednoducho dostať k peniazom a tu ľudia plaču, kks amatéri 😂
@krasneleto Ďalšou možnosťou je vykradnúť banku. Alebo vyhrať v kasíne. Toľko možnosti ako sa jednoducho dostať k peniazom a tu ľudia plaču, kks amatéri 😂
@bonboniera moja, pre toto si vzdy rozumieme🙂 ❤
@viestta asi mysli vyzobrat po rodine a znamych, inak to nedava zmysel.
@anonym_autor stačí si uvedomiť jednu vec, byt, ktorý som kúpila pred par rokmi za 78000 eur, sa dnes predáva za 135000 eur. Takže ma to preplatenie vôbec netrápi. Hodnota bytu vzrástla, hypo voči platu už začína byť smiešnou čiastkou. Zaujímalo by ma, ako sa vyrovnavas s tým, že určite druhý tovaru majú zlomkovu výrobnú cenu oproti tej, za ktorú ju kupuješ
@bonboniera mozes niekoho aj okradnut alebo odrbat... takych 3000 tych kamosov , co im nikdy nevratis... napriklad :D ach jaj boze
@krasneleto anonym ma ale pravdu 🙂
@guudy a v com ako? skusis mi to vysvetlit?
@anonym_fa7586 pri tom pilotovi to celkom nie je par eur, ale celkom balík, viem, že to bola irónia
@anonym_fa7586 neviem ci vies... ale zubar ak ma ciste 8 tis.. uplne staci zit normalny zivot... a 5 tis dat mesacne bokom, ono to potom o 20 mesiacov nemusis riesit, ze ? neviem kde si prisiel k vsetkym svojim tvrdeniam, ale uver alebo chybajuce peniaze zvacsa definuju ludi s kategoricky nizsim platom ako je zubar , pilot...
@anonym_fa7586 neviem ci vies... ale zubar ak ma ciste 8 tis.. uplne staci zit normalny zivot... a 5 tis dat mesacne bokom, ono to potom o 20 mesiacov nemusis riesit, ze ? neviem kde si prisiel k vsetkym svojim tvrdeniam, ale uver alebo chybajuce peniaze zvacsa definuju ludi s kategoricky nizsim platom ako je zubar , pilot...
@krasneleto Chces studovat v brne 5 rokov a mat dozivotne 8 000 mesacne, alebo chces 30 rokov platit hypoteku a robit za strokjom cely zivot od vyplaty k vyplate?
Vobec neriesim, ze kolko na hypo preplatime. Beriem to ako rovnaku platbu ako za elektrinu, kurenie... Proste je to naklad na byvanie.
@guudy a v com ako? skusis mi to vysvetlit?
@krasneleto su aj ine moznosti, ako ziskat peniaze na byvanie, ako ti ich anonym vymenoval niekolko 🙂
Radšej platiť ako žiť v mužovej detskej izbe a nadávať xy rokov na svokrovcov
@krasneleto Chces studovat v brne 5 rokov a mat dozivotne 8 000 mesacne, alebo chces 30 rokov platit hypoteku a robit za strokjom cely zivot od vyplaty k vyplate?
@anonym_fa7586 toto je tema? nejako mi uslo...

Nikdy som sa nad tym nijak specialne nezamyslala. Som rada ze hypoteky existuju, inak by sme nikdy vlastne byvanie (my, co sme nic nedostali a nezdedili) nemali. A je mi jasne za zadarmo mi nikto nepozicia. Takze absolutne sa nad tym nevzrusujem.