icon

Ako sa odhlásiť z úrade práce a byť dobrovoľne nezamestnaná?

hofeherke
9. okt 2017

Ahojte.Mala by som zopar otazok.Od marca som zaevidovana na urade prace.Doma mam 3 a pol rocnu dcerku a 11.rocneho syna ktory ma problemy ako ADHD,dyslexia,disgrafia cize sam nespravy ulohy potrebuje k tomu moj pomoc,doma nemoze byt sam,lebo je aj hyperaktivny a ma poruchu pozornosti takze aj ked ma 11.r tak ked pride domov zo skoly tak sam nemoze byt.Tym padom ja neviem nastupit do roboty lebo vadsinou vsade pracovna doba trva od 8 do 17 chodin a on domov chodi najneskor o pol tretej poobede.Manzel je zivnostnik a to znamena ze pracuje cely den,nema volno,nevie to tak zariadit aby bol doma ked pride syn.Malu ked dam do skolky tak aj skolka je iba do 16:30 takze by som ani ju nevedela v cas vyzdvihnut.Preto rozmyslam ze by som ostala nadalej doma ako dobrovolne nezamestnana,len neviem co vsetko by som mala platit.Pocula som aj take ze tym padom ze mam doma aj malu 3.rocnu keby som bola dobrovolne nezamestnana aj tak by za mna zdravotnu paltil stat do jej 6,rokov.Je to pravda?Lebo ja som len kratko zaevidovana na urade ale uz chceli viac krat ponuknut my pracu ale s nevyhovujucym pracovnym casom.Mozete mi niekto poradit.

9lf9
9. okt 2017

ak by si sa chcela nahlasit na zdravotnu poistovnu ako osoba starajuca sa o dieta do 6r dcera by mohla navstevovat skolku na 4hod., na urade si sa evidovala dobrovolne s tym ze chces a mozes pracovat a ich ulohou je ponukat ti pracu. Ak chces byt dobrovolne nezamestnana tak si platis zdravotne poistenie cca 62e/mes. a z uradu sa vyradis na vlastnu ziadost.

rohypnol1
9. okt 2017

Jednoducho,nahlas sa ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. Stat za teba bude platit zdravotne poistenie,nemas ppvinnost byt evidovana na urade prace.

rohypnol1
9. okt 2017

Samozrejme,plati to o skolke na 4 hodiny ako pisu nado mnou.

onlinka13
13. nov 2017

Ahojte, prosim Vas, ta osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, musi byt len rodic? ...zaujimalo by ma,babka je evidovana na urade prace, ja by som chcela nastupit do prace a teda babku by som potrebovala na pomoc s dietatom ( 2,5r) , len stale musi chodit na urad a zhanat peciatky, by ma zaujimalo, ci sa ona moze nahlasit ako ta osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov a potom by nemusela prechadzat tymi peciatkami a ostatnymi vecami na UP... A ked ano, platil by za nu UP aj zdravotne?
Dakujem velmi pekne za odpovede 😉