icon

Ako sa počíta daňový bonus na dieťa v roku 2024?

21. feb 2025

Prosím o radu ohladom daňového bonusu. V roku 2024 som pracovala iba v decembri (som na predĺženej materskej) podľa potvrdenia z práce som dostala za december bonus 262 eur na dve deti. Partner však uplatnil v práci bonus na naše spoločné dieťa na celí rok. Na staršie iba ja na december. Je mi jasné že jeden z nás by mal bonus vrátiť. Chcela by som ja, lebo on ja som dostala menej. Ale koľko je presne bonus na moje menšie dieťa? Je to 1/2 z 262? Alebo sa to počíta inak?

majusqa77
21. feb 2025

inak. treba si to vytuknut rovno v danovom

autor
21. feb 2025

@majusqa77 veď ja chcem vrátiť iba za jedno (mladšie)dieťa, do daňového mám napísať koľko som neoprávnene dostala . Preto sa pýtam , aká je to suma?

lucka_ke
21. feb 2025

nemôžete si to takto deliť že ty jedno dieťa a on druhé, on nech si uplatní na obe deti a ty celé vrátiš

alison11
21. feb 2025

Toľko máš vrátiť koľko si dostala.Bonus sa ráta z platu a každý mesiac je iná výplata na prvé dieťa bolo 20percent a na druhé 27percent z platu maximálne do 140eu bolo na jedno dieťa do 15rokov.Tento rok je 100eu na jedno dieťa ak zarobíš aspoň min. mzdu. do 15rokov

autor
21. feb 2025

@lucka_ke ako si môžete uplatniť partner bonus na moje dieťa z predchádzajúceho vzťahu?

liaka
21. feb 2025

Nemôže ak nie ste manželia

autor
21. feb 2025

@alison11 veď ja neviem koľko na ktoré som dostala. Ktoré bude prvé a ktoré bude druhé? Ak jedno je iné % ako druhé. Na tento rok som uplatnenie bonusu v práci zrušila. Lebo nechcem takýto zmätok

autor
21. feb 2025

@lucka_ke píše že si mal
@liaka ja viem že nemôže. Preto som v úvode písala že partner si uplatnili iba na naše spoločné dieťa. Na staršie som si uplatnila ja to nechcem vrátiť, keď nemusím.

majusqa77
21. feb 2025

tak ono bez vesteckej gule sa tazko odpoveda. treba tam uplne presne sumy. preto pisem, ze si to treba vytukat priamo v danovom priznani, napriklad tu https://pfseform.financnasprava.sk/Formulare/eF...

autor
21. feb 2025

@majusqa77 to viem len tú sumu netuším bonus je 262,31.

majusqa77
21. feb 2025

ved si treba vypisat deti, na jedno narok, druhe nech sa zapocita pre %. ak to neviete urobit, oslovte uctovnicku/danovu poradkynu

autor
21. feb 2025

Každý rok som robila sama a bolo dobre, ale teraz neviem inak by som sa nepýtala. do tej kolonky zamestnavateľom nesprávne vyplatený bonus ked som dala čiastku/hocakú/ vždy svietilo ako chyba.