Ako sa počíta daňový bonus na dieťa v roku 2024?
Prosím o radu ohladom daňového bonusu. V roku 2024 som pracovala iba v decembri (som na predĺženej materskej) podľa potvrdenia z práce som dostala za december bonus 262 eur na dve deti. Partner však uplatnil v práci bonus na naše spoločné dieťa na celí rok. Na staršie iba ja na december. Je mi jasné že jeden z nás by mal bonus vrátiť. Chcela by som ja, lebo on ja som dostala menej. Ale koľko je presne bonus na moje menšie dieťa? Je to 1/2 z 262? Alebo sa to počíta inak?
@majusqa77 veď ja chcem vrátiť iba za jedno (mladšie)dieťa, do daňového mám napísať koľko som neoprávnene dostala . Preto sa pýtam , aká je to suma?
nemôžete si to takto deliť že ty jedno dieťa a on druhé, on nech si uplatní na obe deti a ty celé vrátiš
Toľko máš vrátiť koľko si dostala.Bonus sa ráta z platu a každý mesiac je iná výplata na prvé dieťa bolo 20percent a na druhé 27percent z platu maximálne do 140eu bolo na jedno dieťa do 15rokov.Tento rok je 100eu na jedno dieťa ak zarobíš aspoň min. mzdu. do 15rokov
@lucka_ke ako si môžete uplatniť partner bonus na moje dieťa z predchádzajúceho vzťahu?
Nemôže ak nie ste manželia
@alison11 veď ja neviem koľko na ktoré som dostala. Ktoré bude prvé a ktoré bude druhé? Ak jedno je iné % ako druhé. Na tento rok som uplatnenie bonusu v práci zrušila. Lebo nechcem takýto zmätok
tak ono bez vesteckej gule sa tazko odpoveda. treba tam uplne presne sumy. preto pisem, ze si to treba vytukat priamo v danovom priznani, napriklad tu https://pfseform.financnasprava.sk/Formulare/eF...
@majusqa77 to viem len tú sumu netuším bonus je 262,31.
ved si treba vypisat deti, na jedno narok, druhe nech sa zapocita pre %. ak to neviete urobit, oslovte uctovnicku/danovu poradkynu
Každý rok som robila sama a bolo dobre, ale teraz neviem inak by som sa nepýtala. do tej kolonky zamestnavateľom nesprávne vyplatený bonus ked som dala čiastku/hocakú/ vždy svietilo ako chyba.

inak. treba si to vytuknut rovno v danovom