icon

Ako sa počíta invalidný dôchodok pre mladých?

5. jún 2025

Ahojte, invalidny sa pocita podla % a z toho kolko clovek odpracoval aj ked je mlady?

viestta
5. jún 2025

Invalidny dochodok z mladosti sa pocita inac ako ID podla odpracovenych rokov

sweet20
5. jún 2025

Kolko rokov mal ten clovek ked ked sa mu stala invalidita?

matusformanek
6. jún 2025

ja mam ID z mladosti (od cca 21, bol som na vš ešte), priznany bol skôr než som začal pracovať. netuším ako sa počíta, ale je strašne nízky, lebo nemáte nič odpracované. mám 70% a je to máličko eur

david294
6. jún 2025

ako tu píše pán vyššie ID z mladosti je nižsí ako ID ktorý sa bezne počíta. ID z mladosti ma aj iny vzorec na vypočet a moze sa stat ze ten isty clovek s tou istou diagnozou ale s beznym ID bude mat priznanych 70% a bude dostavat 700€ a iný clovek s tými istymi percentami len ID z mladosti iba 300€. Ak sa da snazil by som sa nejako to prehodit aby to nebol ID z mladosti a potom napr doplatit si odvody aby ID mohol byt vyssi. U ID z mladosti to nejde.

autor
7. jún 2025
@viestta

Invalidny dochodok z mladosti sa pocita inac ako ID podla odpracovenych rokov

@viestta ano to mi nebolo jasne, kedze manzel ma 31 a za ten zivot tych rokov neodrobil ako 50tnik...

slavoo12
24. jún 2025
@david294

ako tu píše pán vyššie ID z mladosti je nižsí ako ID ktorý sa bezne počíta. ID z mladosti ma aj iny vzorec na vypočet a moze sa stat ze ten isty clovek s tou istou diagnozou ale s beznym ID bude mat priznanych 70% a bude dostavat 700€ a iný clovek s tými istymi percentami len ID z mladosti iba 300€. Ak sa da snazil by som sa nejako to prehodit aby to nebol ID z mladosti a potom napr doplatit si odvody aby ID mohol byt vyssi. U ID z mladosti to nejde.

@babetko13
@david294 posudkov lekarka ma ustne posudila na 55% na papieri co mi podpisal bolo 45% dvakrat napisane.tie papiere posiela do ba. Takze neviem koľko percent mi dajú ci to co povedala uste 65% ci 45% co bolo na papieri dvakrat napisane