Ako sa počíta invalidný dôchodok pre mladých?
Ahojte, invalidny sa pocita podla % a z toho kolko clovek odpracoval aj ked je mlady?
Kolko rokov mal ten clovek ked ked sa mu stala invalidita?
ja mam ID z mladosti (od cca 21, bol som na vš ešte), priznany bol skôr než som začal pracovať. netuším ako sa počíta, ale je strašne nízky, lebo nemáte nič odpracované. mám 70% a je to máličko eur
ako tu píše pán vyššie ID z mladosti je nižsí ako ID ktorý sa bezne počíta. ID z mladosti ma aj iny vzorec na vypočet a moze sa stat ze ten isty clovek s tou istou diagnozou ale s beznym ID bude mat priznanych 70% a bude dostavat 700€ a iný clovek s tými istymi percentami len ID z mladosti iba 300€. Ak sa da snazil by som sa nejako to prehodit aby to nebol ID z mladosti a potom napr doplatit si odvody aby ID mohol byt vyssi. U ID z mladosti to nejde.
Invalidny dochodok z mladosti sa pocita inac ako ID podla odpracovenych rokov
@viestta ano to mi nebolo jasne, kedze manzel ma 31 a za ten zivot tych rokov neodrobil ako 50tnik...
ako tu píše pán vyššie ID z mladosti je nižsí ako ID ktorý sa bezne počíta. ID z mladosti ma aj iny vzorec na vypočet a moze sa stat ze ten isty clovek s tou istou diagnozou ale s beznym ID bude mat priznanych 70% a bude dostavat 700€ a iný clovek s tými istymi percentami len ID z mladosti iba 300€. Ak sa da snazil by som sa nejako to prehodit aby to nebol ID z mladosti a potom napr doplatit si odvody aby ID mohol byt vyssi. U ID z mladosti to nejde.

Invalidny dochodok z mladosti sa pocita inac ako ID podla odpracovenych rokov