Ako sa počíta OČR?
12. aug 2025
Dobrý deň ako sa ráta OČR. V Júli bolo pracovných dní 23.ale ja robím aj víkend. mala som odpracovaných 12 dní, 9 dní OČR a 4 dní dovolenky. To je spolu 25 dní. Teraz je nový mesiac a ešte som mala 3 dní OČR do nedele 3.8.2025.pracovných dní je 20 a mam odrobit 20 dní teda 160 hod.tak ako sa to ráta ďakujem

@janka0015 ocr sa rata na kalendarne dni (teda i za vikendy, sviatky,…), takze nemozes zaratat do tvojho vypoctu vsetky dni ocr. Jasne, ze ti potom vyjde viac, nez je pracovnych dni na mesiac.
Navyse ocr vobec nemozes brat do vypoctu odpracovanych dni vobec.
Za jul teda mas 12+4, teda 16 pracovnych dni, za ktore ti ide mzda.
A 9 dni ocr, co ale ide bokom, to ti plati socialka. S tym zamestnavatel nic nema a do fondu prac casu ti to nezapocitava (doklad o ocr mu davas len preto, aby mal cim pokryt vysvetlenie, kde si tie ostatne pracovne dni bola a ze sa nejednalo z tvojej strany o neplatene volno, alebo absenciu v praci, ktora sa musi hlasit socialke.).
Teraz mas 3 dni ocr, z coho pripadla len na jeden pracovny den (piatok). Zvysok bola sobota a nedela.
Az si budes ratat dni za august, nezapocitaj si 3 dni ocr. Vlastne by si ju tak isto ako za jul, nemala brat v ramci odpracovanych dni do uvahy vobec.