icon

Ako sa pripoistiť k PN a zvýšiť dávku?

ivicatolic
Dnes o 08:52

Dobrý deň žienky, kto má skúsenosti, dá sa pripoistiť k PN ? Známy ide na operáciu s dlhodobou PN, ako treba postupovať, aby mal vyššiu dávku? Ďakujem.

anonym_3aa033
Dnes o 09:01

Kazdy poistovak to urobi,ale teraz od noveho roku uz kazda poistovna ziada potvrdenie o prijme,tiez to riesime.

anonym_3aa033
Dnes o 09:02

@ivicatolic ale pocas pnky to nebude platit,takze tu mu nepomozu,mal na to mysliet pred pnkou,ked bol zdravy.

ivicatolic
autor
Dnes o 09:12
@anonym_3aa033

@ivicatolic ale pocas pnky to nebude platit,takze tu mu nepomozu,mal na to mysliet pred pnkou,ked bol zdravy.

@anonym_3aa033 ešte nie je PN, operácia bude o rok

ivicatolic
autor
Dnes o 09:12
@anonym_3aa033

@anonym_3aa033 a ako dlho pred PN to platiť bude? Ďakujem

ivicatolic
autor
Dnes o 09:14
@anonym_3aa033

Kazdy poistovak to urobi,ale teraz od noveho roku uz kazda poistovna ziada potvrdenie o prijme,tiez to riesime.

@anonym_3aa033 nemáme s tým žiadnu skúsenosť, môžeš mi prosím krok po kroku, koho a ako osloviť, ďakujem

anonym_3aa033
Dnes o 09:34
@ivicatolic

@anonym_3aa033 nemáme s tým žiadnu skúsenosť, môžeš mi prosím krok po kroku, koho a ako osloviť, ďakujem

@ivicatolic tak aspon,ze tak.Tak cim skor oslovit hoci jakeho aj napr.financneho poradcu,aj oni robia poistky.My mame poistenu aj hypoteku,preto bolo tolko eur v novembri,vratili spät 2 splatky hypoteky na ucet,ale splatka vzdy musi odist normalne.Plnenie az po 30dnoch pnky.Muz ma k tomu 20eur na den pnky,ale uz to robia podla prijmu,z prace mal 40eur pnku.
Je lepsie mysliet naozaj dopredu ako potom plakat aj ked to stoji eura kazdy mesiac.My celkovo platime mesacne 300eur za toto vsetko.

anonym_121bfd
Dnes o 09:38

@ivicatolic určite bude na dané ochorenie výluka, takže už je neskoro poisťovať. Šetriť, aby mal peniaze počas PN

melanta
Dnes o 09:38

@sweet20 alebo @amonet poradia. Ja si myslím, že poistiť niečo, čo už existuje, nie je možné. Poisťuje sa keď je človek zdravý. Poistenie sa nevzťahuje na choroby, ktorými človek trpí v čase dojednania poistenia.

mischy00
Dnes o 09:41

@ivicatolic ak ma v lekárskych záznamoch, ze ho čaká operacia, je jedno ci za mesiac alebo rok, PN sa plniť nebude. A bude to mat automaticky vylúčené.
Na to pozor, jednalo by sa o účelové poistenie....a ak by to aj zatajil pri podpise zmluve, poisťovňa si minimálne 5 rokov dozadu vyžiada výpis zo zdravotnej dokumentácie. Teraz píšem o komerčnom poistení.

anonym_d4e609
Dnes o 09:49

Nepoistia ho na nieco, co uz ma urcenu diagnozu. To sa z poistky vyluci.

balerina2025
Dnes o 10:04
@ivicatolic

@ivicatolic ma smolu, ak ma uz oficialne diagnozu. kedze uz sa vie ze o rok ide na operaciu. smola.

anonym_2e176f
Dnes o 10:05
@ivicatolic

@ivicatolic tam nech nespekuluje, a nech si pekne odklada.

anonym_b42e7b
Dnes o 10:12

Ja mam životnú poistku kde mi poistovak nevolil podľa toho čo ako chcem. Napr koľko chcem na úraz, koľko na chorobu, koľko pn... podľa toho sa odvíja výška splátky poistky. Platím cca 80€ mesacne a dostávam 15€ denne počas PN. Ale poistka musela byt tuším minimálne 3 mesiace pred PN aby to platilo. A samozrejme vypisujú sa tam aj zdravotné veci podľa ktorej mu to môžu neschváliť alebo dat vyššiu splátku.
Skus sa spýtať priamo poistovaka. Mne napr povedal, že pokiaľ máš na niečo diagnózu, napr platničky tak všetko s tým spojené odpadá z poistky. Ale možno nájdeš inu poisťovňu alebo nejakú medzierku v systeme

koniarova
Dnes o 10:58

Už ma žiaľ smolu. Na danú chorobu ho už nepoistia.

anonym_8f5cea
Dnes o 11:00
@mischy00

@ivicatolic ak ma v lekárskych záznamoch, ze ho čaká operacia, je jedno ci za mesiac alebo rok, PN sa plniť nebude. A bude to mat automaticky vylúčené.
Na to pozor, jednalo by sa o účelové poistenie....a ak by to aj zatajil pri podpise zmluve, poisťovňa si minimálne 5 rokov dozadu vyžiada výpis zo zdravotnej dokumentácie. Teraz píšem o komerčnom poistení.

@mischy00 ja som dokladovala 8 rokov dozadu
Výpis z karty

anonym_1dbbf9
Dnes o 11:01

Ak uzatvara zmluvu, podpisuje, ze nezatajil ziadne zdravotne probkemy a ze je zdravy.
Minimalne cca myslim 3 ci 6 mesiacov nesmue ochoriet.
Mne chcel poistovak zmenut zmluvu, ale nakolko sa pridruzili uz zdravotne probkemy, tak uz by mi nikto PN, pobyt v nemocbici neprepkatil. Tak mi preplacaju 10 eur za pobyt v nemocnici a 5 eur z PN ak presiahne 21 dni PN.. takze uz je neskoro.
Jefine fakt, ze sa najde taka poistovna ...

1andrea111
Dnes o 11:16

@ivicatolic nájsť si ešte ďalšiu prácu a bude mať vyššiu PN z dvoch prác?

anonym_b16fd8
Dnes o 11:19

Presne ako pisu ak je to uz v zaznamoch a ucelovo sa to poisti je to problem. V dnesnej digitalnej dobe by som neriskovala.