Ako sa registrovať na daňovom úrade ako fyzická osoba?
Ahojte. Mnohé píšete, že ste podávali teraz rôzne daňové, tak sa opýtam. Plánujem dať byť do prenájmu a vraj k tomu potrebujem IČO/DIČo, aby som mohla odvádzať dane z príjmu za prenájom.
Neviete, či to viem vybaviť nejako online alebo na aké oddelenie na daňové ísť ? Nikdy som tam nebola, nič také neriešila a dnes mi tam už po obede nikto nedvíhal.
Vyplníš si žiadosť a zoberieš na podateľňu, odporúčam hneď si zriadiť elektronickú komunikáciu, aby si mohla neskôr komunikovať elektronicky
https://pfseform.financnasprava.sk/Formulare/Vz...
@patka06 ďakujem 🥰 nebola som si istá, či tento formulár.
Treba sa prísť zaregistrovať na DU, vyplnis žiadosť o registráciu ak už nemáš živnosť alebo nemáš už DIČ z iného dôvodu. A treba si priniesť nájomnú zmluvu k nahliadnutiu. V prípade nájmu nie je potrebné s DU komunikovať elektronicky, DP počas aj papierovo. Pri prenájme IČO nevybavuješ 🙂
Treba sa prísť zaregistrovať na DU, vyplnis žiadosť o registráciu ak už nemáš živnosť alebo nemáš už DIČ z iného dôvodu. A treba si priniesť nájomnú zmluvu k nahliadnutiu. V prípade nájmu nie je potrebné s DU komunikovať elektronicky, DP počas aj papierovo. Pri prenájme IČO nevybavuješ 🙂
Presne, ako píše @hannulik7488 , IČO nebudeš mať, pri prenájme bytu si nebudeš zriaďovať živnosť, daňový úrad ti pridelí DIČ. A elektronická komunikácia nie je nutná, ale môžeš si ju vybaviť, je to pohodlnejšie, posielať daňové priznanie elektronicky
Ďakujem dievčatá. Dúfam, že tam bude nejaká milá pracovníčka, čo mi s tým poradí, keďže je to úplne mimo mňa 😅
Nuž, na to by som sa veľmi nespoliehala 😁
A ešte otázku, možno budete vedieť.
Keď sme manželia, byt je spoločný a aj nájomná zmluva je na nás oboch. Musíme obaja žiadať o DIČ a odvádzať dane alebo to stačí len na jedného ?
ak ste na nájomnej zmluve obaja manželia, tak by ste sa mali zaregistrovať obaja
daj si pozor na lehoty, idealne chod so žiadosťou a maj uz aj zmluvu medzi tebou a najomcom. My sme presvihli o cca 13 dni, obaja sme s muzom dostali pokutu... bojovali sme proti nej odvolaniami, kedze bola pandemia ale teda neuznali nam to

Vyplníš si žiadosť a zoberieš na podateľňu, odporúčam hneď si zriadiť elektronickú komunikáciu, aby si mohla neskôr komunikovať elektronicky
https://pfseform.financnasprava.sk/Formulare/Vz...