Ako si najjednoduchšie otvoriť účet v banke?
Potrebujem si otvoriť účet v banke pre syna, má 13 rokov.
Boli sme v banke informovať sa, myslela som si že otvoria mu účet v banke kde mám ja účet. Lenže pani v banke začala rozprávať že to sa nedá otvoriť, že musel by stiahnuť apku banky do mobilu a otvorí si doma online. Že tam bude mať nejaké koleso a zatočí si a dostane za to peniaze navyše.
Čo si vytočí 10 eur len ony si robia veľké haló z toho že koľko peňazí dostane za otvorenie online.
A aj akcie do obchodov bude mať, že to sa teraz veľmi sa oplatí v kruhu mladých. A môže platiť mobilom alebo hodinkami v obchode. Vôbec sa mi to nepozdáva.
A po ďalšie potrebujem aby výpisy chodili mne aby som vedela kontrolovať či mu posielajú každý mesiac peniaze. A aj čo si za to kúpi.
Predsa som ešte ja zaňho zodpovedná tak chcem mať všetko pod kontrolou.
Chcem tak veľa? To už nedá sa normálne otvoriť si účet normálne v banke bez online a ostatných oblbovaciek?
My mame v Tatra banke detsky ucet. Je do 15r. Ja mam tiez TB. Vies si nastavit notifikacie,ked dieta zaplati kartou. Mobilom moze dieta az ked dosiahne 15r. Ak posles dietatu urcitu sumu/neviem uz presne kolko je minimum/kazdy mesiac,banka pripise 5e na ucet kazdy mesiac/maximalne jeden rok/
@majakk Pre mňa je to zložité všetko. Existuje banka čo normálne otvoru účet a nebude mať reči okolo toho.?
to bolo v ktorej banke?
cize problem je v tom, ze tvoja banka robi zbytocne obstrukcie.
ja mam.v prima banke, otvorila som ucet detom, v aplikacii vidim pohyby na ich uctoch, mozem nimi disponovat, starsej prisla aj karta, moze mat apku a nemusi.
Nie su to oblbovacky. Ten isty ukon, co spravi clovek v banke, vies spravit sama cez apku. Vsetky, doslova vsetky banky tlacia na to, aby ludia vsetko robili sami cez aplikacie a internet a nezahlcovali pobocky banalnymi ukonmi, kedze vsetky pobocky personalne redukuju
Otvorila som on line v mojej aplikacii. Nie je to nic zlozite.10 minut. Vidim pohyby dietata na ucte. Kolko ma zostatok. Samozrejme dieta ma svoju bankomatovu kartu.
A ako sa to robí v mojej aplikácií?
Ja sa prihlasujem do internetbankingu len doma z počítača. V mobile nemám apku neverím tomu a bojim sa keď sa stratí tel že sa mi niekto nabúra do účtu.
Aj preto nechcem aby syn mal aplikáciu v mobile. Chcem len účet a kartu k tomu. Veď aj tak on z toho teraz nebude platiť, ja mu kupujem všetko. A peniaze kľudne môže šetriť na účte a zíde sa mu to po rokoch, keď príklad bude si robiť vodičák.
Mám slovenskú sporiteľňa.
Co k tomu zaspala si dobu je to úplne normálne a účet ti môžu vybielit aj bez apky, dufam ze sa bude mat syn od koho naučiť digitálnym zručnostiam, kedze ty si zaseknuta v 90rokoch, by ma zaujímalo koľko máš prosim rokov ze ti toto v dnešnej dobe nič nehovorí...
Co k tomu zaspala si dobu je to úplne normálne a účet ti môžu vybielit aj bez apky, dufam ze sa bude mat syn od koho naučiť digitálnym zručnostiam, kedze ty si zaseknuta v 90rokoch, by ma zaujímalo koľko máš prosim rokov ze ti toto v dnešnej dobe nič nehovorí...
@valikasikulova Mám 35 rokov ale nemám rada digitálne vymoženosti čo teraz sú. Voľakedy bolo všetko lepšie.
Otvorila som on line v mojej aplikacii. Nie je to nic zlozite.10 minut. Vidim pohyby dietata na ucte. Kolko ma zostatok. Samozrejme dieta ma svoju bankomatovu kartu.
@majakk Ako sa to robí? Stiahla som teda do mobilu apky banky a chcem otvoriť účet. Chceli číslo mobilu že pošlú kód a už čakám na kód ale 20 minút nejde to ďalej.
@majakk A keď sa prihlásim na Pc do mojej banky tam není taká možnosť že otvoriť si novyyucet detský. Tak neviem
pozri sa do spamu,či ten kód nie je tam
@gov Pôjdeme asi zajtra do druhej banky nech mi to otvoria účet v banke. Ako píšem ja sa do toho nerozumiem.
Fio banka.Vsetko vybavis z pohodlia domova
Neviem ako to funguje v sl. sporitelni. Ja mam TB. Ale pravdepodobne nejako podobne. Kod do SMS mi prisiel obratom🤔
Jasné, že ti bez problémov môžu v pobočke SLSP otvoriť detský účet. Nenechaj sa odbyť, trvaj na svojej požiadavke.
nerozumiem tomu, prečo si sa v banke nesnažila vysvetliť pracovníčke, že sa do digitálnych technológii nerozumieš a teda aby vyhovela tvojej požiadavke, príp. ti pomohla to všetko nastaviť cez telefón keď už si tam bola…
Sila, na mňa naopak vo vubke tlačila fešanda, že mi založí pre syna účet, ešte mi potom kvôli tomu aj vyvolávala. Normálne choď do banky a trvaj na založení. Na kieho oného sú tam?
Prima ma fajn detsky ucet, na ktorom si moze aj sporit
fakt mas 35rokov, aj moj syn a ma ucet v vanke od 8rokov a funguje s apkami.
ked sa teraz nenaucis s tym robit co bude neskor? ty chces mat prehlad nad synovymi financiami? tak chod s dobou
v 15si cez apku sam zalozi ucet.
nerozumiem tomu, prečo si sa v banke nesnažila vysvetliť pracovníčke, že sa do digitálnych technológii nerozumieš a teda aby vyhovela tvojej požiadavke, príp. ti pomohla to všetko nastaviť cez telefón keď už si tam bola…
@t1nusa Ja som jej hovorila že táto digitálna doba není pre mňa a chcem aby ona v banke mi otvorila účet. Ale stále ma odbila že dôjdem potom o veľa bonusov ani to koleso nebudem točiť a ukratim dieťa o peniaze. Stále si mlela svoje.
@gov pracovnicka jej dals radu ako syn mohol mat + nejake eura, asi fakt nepredpokladala ze mlada zena nevie robit s aplikaciami. starej babke by to nenavrhla.
@natalka13 Ja som jej normálne vysvetlila že potrebujem otvoriť si účet a to je všetko. Na čo mám točiť s kolesom kde vytočí možno 10 eur alebo na čo budú synovy blbé aplikácie kde si môže uplatniť pár centov na benzín a v niektorých obchodoch. Povedz mi na čo to je dobré pre 13 ročného. Zbytočne len oblbuju ľudí možno majú z toho prémie čím viac ľudí chytia na to. Ale ja také veci nepotrebujem.

My mame v Tatra banke detsky ucet. Je do 15r. Ja mam tiez TB. Vies si nastavit notifikacie,ked dieta zaplati kartou. Mobilom moze dieta az ked dosiahne 15r. Ak posles dietatu urcitu sumu/neviem uz presne kolko je minimum/kazdy mesiac,banka pripise 5e na ucet kazdy mesiac/maximalne jeden rok/