Ako si overiť finančného správcu?
Ahojte žienky! Ak je tu niekto, kto sa vyzná vo svete financií, rada by som sa poradila. Predávam svoj byt a chcela by som získané financie zainvestovať do akcií,fondov... Nejak ich prerozdeliť... Cez webináre som sa dostala k jednému fin. správcovi, ktorý mi príde skrz výsledky až príliš dobrý, ale na trhu pôsobí iba pár rokov. Okrem výsledkov,ktoré mi i sebe poslal som o ňom toho veľa na nete nenašla...je možnosť si niekde overiť pravdivosť informácií, ktoré mi podal? Vďaka vopred za každý príspevok! 😊
@smoulingirl agfund.eu
zriad si sama ucet u brokera a nakup si akcie a fondy napriamo
@rooskoliv rada by som,ale nie som natoľko erudovaná v tomto sektore,...
ked nie si erudovana v tomto smere, tak si nevies overit ani finacneho spravcu. Poviem to takto.... velka vacsina finacnych spravcov nema lepsie vysledky ako ETF na index. A podla popisu za spravu platis este nejake percenta, takze spravca by musel mat o dost lepsie vysledky, ako index. Radim ti, investuj 10 hodin do studia. Daj si vyhladat do google investovanie do ETF a pozri si o tom nejake videa, aby si vedela o principoch. Ked chces SK/CZ hovoriaceho brokera, pozri si napriklad XTB. Maju aj Youtube kanal so vzdelavacimi videami... teraz nedavno mali video o investovani pre deti... Pozri si ho....
A potom si kludne otvoris ucet u XTB *je to rovnako komplikovane ako otvorit ucet v banke), posles si tam peniaze, vyberies ETF na S&P (vo videu maju spomenutych tusim 6 ETF na S&P, tak si nahodnym vyberom jedno vyberies), a nakupis ho ako muku v akcii v obchode a je vybavene.. nic zlozite
@smoulingirl
ahoj, investovala si nakoniec cez tu spoločnosť?

Ahoj, skús napísať meno, kľudne aj do správy.