icon

Ako splácať mimoriadne splátky za hypotéku?

26. júl 2024

Môžem každý mesiac splatiť bez ohlásenia 120 € navyše?

liz_lemon
26. júl 2024

informuj sa vo svojej banke, v tej mojej mozem davat mesacne 50 az 3-nasobok mesacnej splatky

autor
26. júl 2024

@liz_lemon akú máš banku?

katkaseiner
26. júl 2024

ano mozes, ja vo vub musim teda zakazdym nahlasit sumu, podpísať v banke a az potom mi ju strhnu. A ano, mas dane maximum kolo mozes rocne navyse zaplatit (myslim ze je to dane ako % vysky hypo

vikisisi
26. júl 2024

Môžeš robiť mimoriadne splátky, každý mesiac ale maximálne do 30 percent z výšky požičanej sumy za rok ak teda chceš bez poplatku

vanilkovazmrzka
26. júl 2024

Pozri si podmienky vo svojej banke.

liz_lemon
Autor odpoveď zmazal
liz_lemon
26. júl 2024

SLSP

butterflyeffect
27. júl 2024

Zalezi nielen od banky a od zmluvy-aj v rovnakej banke mozu mat dve zmluvy ine podmienky(ine su napriklad na starsixh a ine na novsixh zmluvach) Zo zakona mozes dat 20% rocne ale za akych podmienok ti povie tvoja banka. Niekto umoznuje aj mesacne cez IB, niekde len na pobocke a niekde len raz rocne…

olimuc
27. júl 2024

V CSOB som mala na 1 mesiac max 1,5 % z hodnoty istiniy aj cez App bez nahlasovania a nejakych problemov, ked ta suma klesne pod 1,5%, funkcia prestane byt aktivna (mne prestala fungovat Teraz lebo mi chyba menej ako rok) … kazda banka ma ine nastavenia,

kristiii
27. júl 2024

@butterflyeffect nie je pravda. Od septembra minulého roka platí zákon, že je možné splatiť 30% hypo kedykoľvek v priebehu roka, nielen pred výročím ako to mali niektoré banky dovtedy. Pravdu máš v tom, že niekde je to možné cez IB, niekde len priamo na pobočke.

majki81
1. aug 2024

@kristiii ja mam CSOB, mesacne mozem dat 1,5 percenta z istiny cez IB a raz rocne kedykolvek 30℅ sa moze zaplatit bez poplatku, ale to sa uz nahlasuje v banke

drharleyquinn
4. aug 2024

prečo platiť banke naviac? Skôr by som rozmýšľal nad tým dať tie peniaze niekam kde sa Vám zhodnotia... V takom prípade viete Hypotéku skôr splatiť, keď už chcete dávať peniaze naviac.