Ako splatiť 20 000 EUR?
Ahojte, ja a môj priateľ sme mlady ludia ale stalo sa ze peiatel chcel inevstovat < skusala som mu to vyhovorit ale vraj to je teraz bežné, sama tomu velmj neverim > a bohuzial zle, takze teraz ma 3 uvery a spolu maju hodnotu 20 000 eur a je to na cca 8 rokov.
Obaja chodime do prace ale vydavky su vacsie ako prijem < na som si nasla lepsie platenu pracu aj on ale zvysovali sa vydavky na podnajom atd.> ale nepomohlo to nejak velmi..... Plati sa to po 500 eur každý mesiac a asi pol roka.
Chcela by som sa spytat, ci je nejake riesenie v tejto situacii. Vopred dakujem za odpovede a prosim , ked chcete napisat nieco typu KOMU NIET RADY TOMU NIET POMOCI alebo ine mudre reci, tak sa zdrzte komentaru. Ďakujem.
@mimi738283737
Ist robit do zahranicia
zahranicie. na svk nikdy riadne nezarobis a v zahranici sa da ovela lepsie zarobit, ovladate rec?
Viem ze asi cakas ine riesenie, ale uprimne, pre mna by toto bola taka stopka ze dovi, nechala by som ho nech si teraz s dlhmi poradi sam. Lebo teraz vidis ako “rozumne” sa bude aj do buducna stavat k peniazom, aj k vasim spolocnym…Ja by som za jeho hlupost neplatila. A riesenie pre neho je jedine najst si este lepsie platenu pracu, ci uz doma alebo v zahranici, kde ale nech ocakava aj vyssie vydavky.
Neviem, preco by si mala ty platit priatelove dlhy.
@mimi738283737 súhlasím s komentom vyššie. Toto nieje tvoja zodpovednosť. Keď urobil rozhodnutie bez teba, bude sa to opakovať. 20tis. musí splatiť sám. Toto nie je tvoj problém.
Však píšeš že to splácate už pol roka po 500 eur to teda znamená že 3000 už máte splatené a zvyšok splatíte týmto tempom do 3 rokov, tak kde je problém ? Mladý keď vezme brigádu tak aj rýchlejšie.
Viem ze asi cakas ine riesenie, ale uprimne, pre mna by toto bola taka stopka ze dovi, nechala by som ho nech si teraz s dlhmi poradi sam. Lebo teraz vidis ako “rozumne” sa bude aj do buducna stavat k peniazom, aj k vasim spolocnym…Ja by som za jeho hlupost neplatila. A riesenie pre neho je jedine najst si este lepsie platenu pracu, ci uz doma alebo v zahranici, kde ale nech ocakava aj vyssie vydavky.
@anonym_7bb49c
Presne, nie vsetci hazardni hraci su za automatmy ja poznam este horsich v investovanii, a ked takto vyrobil 3 pozicky zase najde daco 100% garantovane so 100% ziskom
Bohužiaľ sú to jeho dlhy, mal by si najst bud druhu prácu, ist do zahraničia. Pripadne moznost osobného bankrotu .
dalsi co ma zlatu cicinu?
Znie to čudne, píšeš, že výdavky prevyšujú príjmy. Splátka je 500 eur. To koľko spolu teda zarobíte a aké máte iné náklady?
Hmm, 3 uvery na 20tis, splatka 500 a aj tak vam nevychadza?
Ako teraz byvate? Kolko mate kazdy prijem? Jednoznacne on este extra robotu a ty si setri...keby bral dalsi uver na vyhru v loterii...
Pre mna by toto bola stopka. Musel brat nutne 3 uvery?
No ja by som veru nič nesplacala keďže si to bral on....je iné keby ste za to kúpili byt,dom
Nech ide makať do zahraničia
dalsi co ma zlatu cicinu?
@anonym_306ec4

@mimi738283737 mozem sa opytat aka investicia to bola?
@mimi738283737 mozem sa opytat aka investicia to bola?
@anonym_9dcdcd podľa mňa cryptoscam
Nič by som neplatila. Však ta môže raz opustiť a nájde si možno inú. Sú to jeho dlhy . Veď dobrá mu je taká frajerka čo mu jeho dlhy zaplatí
Je iba to priatel … su to jeho uvery. Co sa do toho staras ked nema rozum … jeho vec. Potom sa budes stazovat, ze ta kopol do zadku a ty si mu pritom platila uver. On nema rozum, ale ty tiez asi nebudes myslitel, si ty, ani “skodu” si nenarobila, ale financujes jeho sprostost. Ako bolo spomenute vyssie … vyvazi to zlatom … za 8 rokov moze byt vasa laska v p … a ty si mozes trieskat hlavu o stenu kolko by si usetrila
@mimi738283737 a prečo platíš ty jeho dlhy? A on to od teba chce, aby si mu ich platila? Máte to nejako zabezpečené, aby ti peniaze vrátil keby ste sa rozišli?
No uz vidim, ako by nejaky chlap platil priatelke tisicove dlhy. Tak toho chcem vidiet. To len zeny maju taky spasitelsky komplex...a potom byvaju prekvapene.
Však píšeš že to splácate už pol roka po 500 eur to teda znamená že 3000 už máte splatené a zvyšok splatíte týmto tempom do 3 rokov, tak kde je problém ? Mladý keď vezme brigádu tak aj rýchlejšie.
@jblheart a úroky máš kde zarátané?
Rada je jedna a okamžite vyrieši problém. Rozíď sa s blbcom. Inak tu budeš chodiť stále častejšie po ďalšie rady.
@mimi738283737 na tvojom mieste by som určite jeho dlhy neplatila. Mladý pán nech si nájde ešte brigádu. Alebo, ak vie jazyk tak ísť na čas do zahraničia. Okrem iného by som mala na tvojom mieste obavy, ako by hospodáril, keby máte aj deti.
@anonym_5e5253 Tak hádam autorka to už počítala všetko dokopy nie snáď?
@jblheart ano, autorka uviedla splatku 500 EUR. Ale neuviedla, kolko z toho su uroky. Ale ty si to vyriesila za nu - 500 EUR si dala ako splatku istiny, bez urokov. Takze ano, aj ja sa pytam, kde mas zaratane uroky? Na zaciatku splacania uroky tvoria podstatnu cast splatky, takze ak splatila 1000 EUR istiny, moze byt jedine rada.
Chcete kontakt na nejakeho financneho poradcu? Mozno prefinancovanim by sa vam splatka znizila. Hold investovanim sa clovek vie aj popalit
@jblheart ano, autorka uviedla splatku 500 EUR. Ale neuviedla, kolko z toho su uroky. Ale ty si to vyriesila za nu - 500 EUR si dala ako splatku istiny, bez urokov. Takze ano, aj ja sa pytam, kde mas zaratane uroky? Na zaciatku splacania uroky tvoria podstatnu cast splatky, takze ak splatila 1000 EUR istiny, moze byt jedine rada.
@anonym_b38cab To už zbytočne fabuluješ. Autorka jasne uviedla 3 úvery dokopy to činí 20 tisíc a platia 500 eur mesačne už pol roka. Odvíjame sa od toho čo napísala a nie toho čo možno nenapísala čo je jej chyba ak to nezarátala.
Takze frajer narobil dlhy a ty mu ich pomahas splacat 🤦 nezabudni o tri roky napisat, ze sa s tebou rozisiel a ty chces od neho spat peniaze, ale on ti ich nechce vyplatit...
Ved 500 eciek z 2 platov nie je vela, len spis papier o pozicke, ze mu poziciavas mesacne na splatku jeho uverov najlepsie u notata, , ak sa rozidete, aby Ti to vratil. Uskromnite sa a hotovo, ak skromne nechces zit, najdi si ineho, tu bude cely zivot problem, jeden skonci, iny pride
Autorka sa nehlasi...tak uz asi precitla. Alebo je urazena.

@mimi738283737 spojte to do jedného úveru - bude tam lepšia splátka. A ak treba, tak okrem práce ešte brigáda - tvoj priateľ, nie ty. Tu nie je čo iné poradiť.