Ako správne odložiť peniaze na rok?
Ahojte, je niečo také že tam pošlem peniaze nastavím si kedy ich budem môcť vybrať ? Lebo vždy keď si odložím peniaze tak ich aj tak miniem 😂 proste hľadám niečo kde si nastavíme napríklad že ich budem môcť vybrať o rok
@lukbe áno o týchto možnostiach viem, nie jedine tak že si to budem musiet usporiadať v hlave
Napr. ich investovať cez EIC. Tam to nevieš vybrať len tak jednoducho, pokyn na výber musí schváliť spotredkovateľ.
Ja mam napriklad v banke viacero poductov, kam si posielam peniaze a mozem z nich vybrat z jedneho kedykolvek a z dalsich k urcitemu datumu. Mam to ale urcene napriklad na dovolenky a podobne veci, keby sa mi nieco pokazilo, oprava vacsia. Aby som mala peniaze k dispozicii. Vyberam z toho v pripade potreby, iba na urcene veci.
@jaruska_12 je to investícia na 1 ročný časový horizont. Výnos je vyšší ako v bankách s ich produktami.

Termínované vklady alebo sporenie k účtu. Ale vždy je možnosť, že to môžeš zrušiť a vybrať skôr, lenže v tom prípade prídeš o úroky. Musíš si to vyriešiť v hlave.