icon

Ako správne vyplniť daňové priznanie k pôde?

5. feb 2025

Prosim vas riesil niekto danove k rozdrobenej ornej pode ktora ma xy majitelov? Zdedili sme podu ktora je na niekolkych LV a je tam strasne vela parciel ako aj spolumajitelov. Kto ma pozemky okolo dediny vie. A pani z uradu mi poslala tlacivo na danove k nehnutelnosti no ani sama mi nevedela povedat ako to vyplnit kedze na kazde treba samostatne parcelu s vymerou plus kolko je spoluvlastnikov. Je tam toho vela a teraz neviem ci to mam akoze fakt vsetko pracne rozpisat aj ked je na jednom LV 30 tych parciel a kazde to LVcko samostatne na tlacivo alebo ako? Navyse kedze kataster je stale nefunkcny neviem si pozriet ani datum zapisu presny. Robili ste niekto taketo danove alebo viete aspon poradit?

martul
5. feb 2025

Ja som si to robila elektronicky a jediné čo som zadavala bolo číslo parcely a rozloha ktorú ja vlastním a typ pôdy...odoslala a už mi aj pani stihla volať, že som nemusela podávať pretože za mňa platí daň družstvo ktoré to obhospodaruje
A podávaš jedno daňové, nie na každú parcelu extra.

autor
5. feb 2025

@martul ale mne sa to do jedneho nezmesti proste tam je minimalne 100 parciel neprehanam a to su aj take vymery ze 40m2 a podobne. Aj keby som neviem ako chcela tak to tam nenapracem. Plus tam treba uviest pocet spoluvlastnikov ale na kazdom LV je to ine. Som z toho blba

matusformanek
5. feb 2025

zdravim. Tu je par člankov k podavaniu danoveho priznania. https://bluenumbers.sk/explore-dane-a-uctovnict...

autor
6. feb 2025

@matusformanek dakujem